Politika VOZILA DRŽAVNOG PROTOKOLA PREDVIĐENA ZA VISOKE DRŽAVNE DELEGACIJE DODIJELJENA PRATNJI PREMIJERA

Vladin mercedes kroz Podgoricu voze bez tablica?

Vozilo koje je zadužio Kandić

Službena vozila registarskih oznaka PG – CG 301 i PG – CG 304 zadužila je policijska pratnja premijera Zdravka Krivokapića, iako je propisano, procedurama Generalnog sekretarijata Vlade, da mogu da se koriste isključivo u državnom protokolu, u svrhu dočeka visokih zvaničnika drugih država, te da su ovlašćeni da ih voze vozači zaposleni u Generalnom sekretarijatu, piše Pobjeda.

“Procedurama Generalnog sekretarijata Vlade, koje su vrlo precizne i morale su se poštovati u minulim vremenima, i koje cio danas mko nijs izmijenio, jasno je propisana upotreba ovih vozila”, rekao je nezvaničan sagovornik Pobjede iz Vlade.

KRŠENJE PROPISA

Prema njegovim tvrdnjama, jedno od tih vozila kroz Podgoricu, često saobraća bez registarskih oznaka?! Navodno, to je ,,mercedes“ koji je na Bogetićima nadomak Nikšića, 8. aprila, uletio u grupu građana koji su u znak protesta protiv odluka Vlade blokirali magistralni put, a u kojem je bila premijerova kćerka, kao štićena ličnost. Tablice tog automobila su – PG – CG301. Službenik policije koji je bio za volanom tog vozila, a u automobilu je osim premijerove kćeri bio još jedan saputnik, tada je silom probao da probije blokadu, ali nije uspio, pa su se vratili natrag ka Podgorici. Premijerova kćerka, kako je saopštio njen otac, tada je plakala uplašena od građana koji su blokirali cestu, pa je na Twitteru poručio da im nikada neće zaboraviti njene suze. Njegovu prijetnju građani su već sjutradan osjetili, jer je policija počela sa privođenjima, a sudovi sa kažnjavanjem onih koji su se okupljali na protestima, ne samo na Bogetićima, već i u ostalim dijelovima države.

SKANDAL ZA SKANDALOM

U nedjelju veče, 3. maja, dogodio se novi skandal sa još jednim službenim vozilom. “Mercedes” Generalnog sekretarijata Vlade koji je zadužio zamjenik generalnog sekretara Nikola Kandić izazvao je težak udes u Podgorici, koji je, srećom, prošao bez najtežih posljedica. Automobili su havarisani, ali su vozači i saputnici prošli bez težih povreda.

Svjedoci tvrde daje Vladin “mercedes” vozio Kandić, da je prije udesa pretekao, pod rotacijama, kolonu automobila, prošao kroz “crveno” i zabio se u vozilo koje se zateklo u raskrsnici. Pobjedi su svjedoci rekli i da je Kandić bio pijan, da je odbijao alkotestiranje i kada je poslije dva i po sata pristao, aparat izmjerio 1,20 promila alkohola. Ispričao je i da je policija dozvolila Kandiću da ode do kuće da se presvuče i osvježi, te da su mu prijatelji, kada se vratio, donosili vodu iz obližnjih kafića kako bi pokušao da smanji procenat alkohola…

Policija je saopštila da utvrđuju ko je bio za volanom, ali je v.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin u četvrtak veče saopštio da imaju dokaze da Kandić nije vozio. Nije pojasnio ko je A. Ć. koji je policiji rekao da je on vozio, da li je ta osoba službeno lice i ima li ovlašćenjeb za upravljanje službenim vozilom. Prije udesa u Podgorici, vozač ovog automobila, navodno je, kršio propise i po Danilovgradu i jurcao i preticao pod rotacijama na putu od Spuža ka Podgorici.

Premijer Zdravko Krivokapić i mnogi njegovi saradnici prvog radnog dana u Vladi na posao su stigli taksijem s porukom da se neće bahatiti zloupotrebom službenih vozila i ostalih privilegija koje nose njihove funkcije.

Nekoliko mjeseci kasnije nižu se skandali. Ne samo da su svi zadužili službena vozila, već ih zloupotrebljavaju do te mjere da su samo pukom srećom izbjegnute tragične posljedice njihovog bahatog ponašanja.

Izvori Pobjede bliski Vladi čak tvrđe da su troškovi za gorivo službenika Vlade enormni, kao i mjesečni računi održavanja službenih vozila koja se servisiraju u “mercedes benz” servisu.

“I dok vozila namijenjena za doček visokih državnih funkcionera koriste premijerova đeca, kao štićene ličnosti, Vlada koristi „congres travel“ i iznajmljuje automobile”, tvrdi sagovornik Pobjede.

SLUČAJ KANDIĆ

Govoreći o slučaju Nikole Kandića on kaže da je on bio nezadovoljan prvim vozilom koje mu je dodijeljeno kao zamjeniku generalnog sekretara Vlade, pa je tražio drugo i dobio je automobil koji je koristio bivši potpredsjednik Vlade, pokojni Rafet Husović, registarskih oznaka PG -CG 440.

“Onda mu se nije svidio broj registarskih oznaka, pa je uzeo tablice PG – CG 014 i samo ih je premjestio na novozaduženi auto. Nakon ovakve zloupotrebe on, po odobrenju ministra unutrašnjih poslova, dobija nove operativne civilne tablice, koje nikako nije moglo dobiti vozilo Generalnog sekretarijata Vlade. Zbog toga ministar kaže da mu se možda “potkrala greška””, tvrdi sagovornik Pobjede.

Čime je nekadašnji advokat Nikola Kandić, potpisnik peticije podrške protestnim litijama Srpske pravoslavne crkve, zadužio premijera Krivokapića da mu bude dozvoljeno da bez zazora krši propise i ne ostane bez posla, za sada, nije poznato.

Kandić je, sudeći prema fotografiji koju je prije nekoliko dana objavio portal CdM, službeno vozilo zloupotrebljavao u kontinuitetu. U Budvi je, 10. aprila uveče, ovo vozilo snimljeno kako prolazi na “crveno”. Osim što je vozilo snimljeno u večernjim satima, znači van radnog vremena, to je bio vikend, odnosno subota, kada službena vozila ne bi trebalo da se koriste, na snazi su bile i mjere zabrane međugradskog saobraćaja. Te mjere, kako se vidi i iz ovog primjera, ne važe jednako za sve. Građani plaćaju visoke novčane kazne zbog kršenja zdravstvenih mjera donešenih za suzbijanje epidemije korona virusa, ali te mjere ne važe i za Vladine činovnike.

“Neprihvatljivo je i nezakonito što su mijenjane tablice, civilnim operativnim tablicama, na automobilu Generalnog sekretarijata Vlade. Namjera je jasna – da se vozilo koristi u privatne svrhe, a da građani ne vide da se radi o službenom automobilu. Za sve ovo neko bi trebalo da snosi odgovornost. Od generalnog sekretara do ministra unutrašnjih poslova”, kategoričan je sagovornik Pobjede.

Slijedi kontrolno saslušanje Sekulovića, Brđanina i Bončića

Odbor za bezbjednost i odbranu prihavtio je inicijativu poslanika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića za kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, v. d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina i zamjenika rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva Nikole Boričića na temu: „Postupanje državnih organa u slučaju saobraćajne nezgode u kojoj je učestovalo službeno vozilo Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore“.

-Kako su se pojavile različite interpretacije o postupanju Uprave policije i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, smatramo potrebnim organizovanje kontrolnog saslušanja rukovodstva MUP, UP i ODT kako bi se saznale informacije i utvrdile činjenice vezane za ovaj slučaj. Takođe, predstavnici UP i ODT su o ovom slučaju iznijeli oprečne i suprotstavljene stavove, te smatramo da članovi Odbora za bezbjednost i odbranu moraju imati punu informaciju ukoliko je neki državni organ ili pojedinac iz tog organa postupao suprotno važećim zakonskim propisima – navodi se, pored ostalog, u obrazloženju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Support
Gost
Support

Policija puštila Kandića da ode doma da se otrijezni, a onda Premijer kaže kako ima saznanja da su Popovići naučeni od te iste policije što da govore i kako da optuže njegovog Genseka. Mnogo jada, pa iako nam je iq prosjek 86. Sekuloviću, imaš već dovoljno propusta za žuti karton. Premijeru, nijesi ti nikakav vjernik, ka ni ovi što su… Više »

Gusinje
Gost
Gusinje

Sramno da Vladina auta imaju krstove jer je ovo gradjanska drzava

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kad vidite krst u autu,znajte da taj ne vjeruje u boga.

Alokin
Gost
Alokin

Tako ti je kad ne okadis auto. Ugledaj se na kolegu svoga… Qq nama sa vama

nebojsa
Gost
nebojsa

Sramno sta drugo reci !!!

Rođak
Gost
Rođak

Hrišćanski prijes svega, mercedesom

Krst
Gost
Krst

Krst u sluzbenom vozilu je dokaz buckurisa u mozgu.

ludak
Gost
ludak

Crne li vlade kada ne znaju ko im vozi vozila A kako ce znati resavati mnogo ozbilnije probleme

Krsto
Gost
Krsto

Krse pravila stalno vlada je neustavna jer nisu predali bucet na vrijeme . I sto s tim prica samo prica a niko konkretan potez da napravi

Goku filozof
Gost
Goku filozof

U izradi su im nove personalizovane tablice ‘apostol11’

Seka
Gost
Seka

Kukala nam majka što dočekasmo

Mrgud
Gost
Mrgud

To je SPC vlada, za nju ovozemaljski zakoni ne važe. Saslušajte Joanikija, šta se pitaju ovi potrčci crkveni.

Zoran
Gost
Zoran

I ovo ce reci Milo. Oni su zlato bahato.

SDB
Gost
SDB

Bahato zlato su oni. Milo reci će ovo i zoran

Zoran
Gost
Zoran

Sta je pjesnik htio da kaze.?

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Molim Vas objavite mi komentar jer sam biJo neposredni ucesnik dogadjaja.

Anonimous
Gost
Anonimous

Jo jo jo, hajde sada svi kao Palma to, jen, dva tri, i…

Rade
Gost
Rade

Sredi ovo krivokapicu inače podrška građana ode u nepovrat.dps je izgubio vlast zbog bahacenja a vi danas još crnje radite.zaboravite tu mogućnost jer prvom prilikom promijenicemo vas na izborima redovnim ili vanrednim.

Vuksan
Gost
Vuksan

Bahata neodgovorna vlada.
Sramota!

BUBAMARA
Gost
BUBAMARA

Jeli ovo moguce!!Ovakvi cirkusi i to sa zvanicnicima u novoj vladi!?Cekaj da se ustinem,mozda samo sanjam!Maloljetnici i neskolovani tinejdzeri se nebi ovako ponasali.A narod mirno gleda i prihvata ovakve blamaze!EXPERTI!

oooo
Gost
oooo

Ovima crnogorski zakoni ne predstavljaju nista.

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Danas je mjesec dana od onog dogadjaja na Bogeticima a premijer se nije izvinuo narodu Crne Gore zbog obmane jer udata kcerka ne moze biti sticena licnost.Takodje nije kazao ni ko je druga osoba bila u vozilo.Krivokapic treba da zna da ce suze mojih sceri neko platiti mora na ovom ili onom svijetu.

Send this to a friend