Politika

Vladu bi da sastavljaju, a 41 potpis nemaju: Avgustovska većina devalvirala sve što je govorila

Foto: CdM

Usmeno, bez potpisa, bez jasnog dogovora, stara, avgustovska većina zatražila je od predsjednika Mila Đukanovića da mandat za sastav nove Vade da Miodragu Lekiću. Kažu da ga svi podržavaju, ali neće svi da potpišu. A tokom pregovora su svi do jednog govorili da se sastaju kako bi se dogovorili da obezbijede 41 potpis.

Svoju priču su sami devalvirali, ali su sada otišli i korak dalje ka stvaranju dodatne političke nestabilnosti. Od potpisa ništa, samo obećanje da će ih biti kad fotelje raspodijele. Odgovorna politička poruka, zar ne?

Sada kažu da potpisi nijesu potrebni i da mogu usmeno da obavijeste predsjednika da su podržali mandatara. Javnost podsjećamo da je mandatar za sastav 42. Vlade Zdravko Krivokapić kod predsjednika otišao sa 41 potpisom poslanika, čime je imao uslov da on sastavi Vladu. Sada 41 potpisa nema.

Foto: CdM
Foto: CdM

Stara parlamentarna većina tokom pregovora je slala zbunjujuće poruke. Jedni su navodno odustajali od zahtjeva, drugi zahtjeve pojačavali, ali su svi jasno govorili da se ide ka tome da imaju 41 POTPIS kako bi mandatar otišao kod predsjednika.

URA nije stavila potpise podrške Lekiću, ali premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović očekuje da, i pored činjenice što Lekić nema verifikovanu podršku, mu Đukanović da mandat.

Prije nekoliko dana lider Prave Crne Gore Marko Milačić je pozvao kolege iz stare parlamentarne većine da daju 41 potpis za Lekića.

Print screen
Print screen

Poslanik Demokrata Momo Korpivica je još u avgistu rekao da je predsjednik države dužan da da mandate onome ko donose 41 potpis.

Foto: Print screen
Foto: Print screen

Abazović je sinoć kazao : “Na početku pregovora smo imali princip i samomo želimo da imamo čista posla. Lekić našu podršku ima, vjerujem da će biti naklonjen da što se stavi na papir se sprovodi. Očekujemo od Đukanovića da mu da mandat.

Ipak, podsjećamo javnost, da je Abazović 15. septembra, uoči puta u SAD-a, poslao potpuno drugačiju poruku. “Neću da potpišem da Lekić bude mandatar jer je to zamka, ne bih volio da mu vladu sastave druge partije”, kazao je on.

Političke akrobacije su dozvoljene, ali je nejasno kako URA daje podršku za šta govori da je zamka, a posebno kako pregovaraju i žele da sastavite Vladu sa onima koji ima navodno tu znaju postavljaju.

Miraš Dušević

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realnost
Gost
Realnost

Šarlatani a bi narod da uvuku da se kolje,zelja ce vas bit ,vi ste PREVARA .

Eto tako
Gost
Eto tako

Koje pare uzese od Srbije i Rusije kad ne uzmicu

Orli-Ban Kenobi
Gost
Orli-Ban Kenobi

Čemu slika potpisa za Krivokapića kad nema slike potpisa za Abazovića?

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Ne treba Abazović da se potpiše nego URA-ini poslanici. Nego je tu nešto napuklo!?

Ann
Gost
Ann

Abazovic I URA izgleda žele da ogole drzavu od bilo kojeg zakona pa I samog ustava… Ova politika piši pa ti dodjem , još koliko 8 potpisa ? je toliko neozbiljna da je gotovo nemoguce da nije s namjerom I to veoma lošom. Ili su ih ta 4 mandata koja na nesreću trenutno odlucuju, toliko udarlia u glavu da zamišljaju… Više »

Badzana
Gost
Badzana

😂 Ha, za, to ti je isto kao da odem u banku, podignem novac, a neću da se potpiše da sam uzeo. E, vojvodo, ne može to tako!!!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Nije ni Abazović finio bez 9 potpisa

Ludak mne
Gost
Ludak mne

E ajde sad JEDNA KOLONA,da pošaljemo ove NEZNALICE,IZDAJNIKE….tamo đe im je i mjesto.Na političko SMETLIŠTE.

Gojko
Gost
Gojko

Evo ja predlažem samoga sebe za mandatara!
Imam podršku 41 poslanika,jeste da nemam njihove potpise ali dajem časnu riječ da me podržavaju 😊

zoki
Gost
zoki

zar jos neko ne vidi da je ovo prevarant???

Lavica
Gost
Lavica

Samo jos Milo da im da mandat na rekla kazala i mozemo reci sve je otislo, ali zaista sve dodjavola. Tekst je odlican, i kome nije bilo jasno, ako takav postoji, razjasnjeno je.

Kiro
Gost
Kiro

A dje su potpisi za sadasnju vladu koju je podrzao DPS?

Oklep
Gost
Oklep

A nadate li se to 😂😂😂

Mirko
Gost
Mirko

Naklon za tekst! Od reci do reco istina, sve cinjenice. Djukanovic ne smije dati blanko da DF pravi Vladu, ako je odgovoran politicar i ako zeli dobro Crnoj Gori.

Cema
Gost
Cema

Neka kupe prnje !!!

Send this to a friend