Politika

Vlahović: Krivokapić ima Vladu, kabinet i stolicu na kojoj sjedi zahvaljujući našoj generaciji

Miodrag Vlahović

Ambasador pri Svetoj Stolici i Malteškom redu i bivši ministar vanjskih poslova Miodrag Vlahović izrazio je žaljenje što mora da čita stavove najviših državnih predstavnika poput onog koji je danas iznio premijer Zdravko Krivokapić koji je rekao da podržava povlačenje ambasadora “koji su nanijeli štetu Crnoj Gori svojim djelovanjem u posljednja tri mjeseca”, jer nisu predstavljali Crnu Goru, već pojedine partijske i interesne grupe.

Vlahović je ocijenio da premijer ima funkciju i kabinet zahvaljujući “našoj generaciji i našoj, crnogorskoj građanskoj i evrotlantskoj politici, koja je mirno i demokratski obnovila te nedodirljive i vječne stvari”.

“Što se tiče poslijednja tri mjeseca “nove ere” – objavljivanje prvog toma Monumenta Montenegrina Vaticana smatram našim velikim uspjehom, što su pozdravili i najviši zvaničnici u zemlji prijema”, saopštio je Vlahović.

On je istakao da se raduju što će uskoro izaći broj uglednog časopisa “Nova savremena istorija”, posvećenog isključivo Crnoj Gori i našoj tragediji poslije 1918. godine, iz pera četiri ugledna istoričara.

“Uz to, upravo ovih dana je počeo projekat sa Vojnim arhivom, dje ćemo takođe sakupiti dokumente iz “post—1918” perioda, uključujući one koji se odnose na internirane oficire i vojnike Crnogorske kraljevske vojske”, dodao je Vlahović.

Prema njegovim riječima, da nije bilo pandemije, crnogorska Ambasada pri Svetoj Stolici i pri Malteškom redu bi uradila i mnoge druge stvari, od kojih, kako dodaje, mnoge ne mogu biti, bar za sada, predmet javne rasprave, “mada smo, i prije tog perioda, bili prepoznati – dozvolićete mi tu nesmotrenu “samohvalisavost”- kao jedna od ubjedljivo najaktivnijih ambasada ovdje”.

“Za naše tekstove o refleksijama ishoda američkih izbora na naš region i na Evropu, kao i o posljednjem (“Povratak Amerike”), koji se tiče toga što i naslov kaže, a što je ovom ambasadoru vrlo drago – voljeli bismo da čujemo konkretne primjedbe, ako ih ima”, dodaje se u saopštenju.

Isto važi za tekst “Sveta Evropa”, koji su upravo danas najavili kolegama u MVP, a koji je planiran za vikend.

“Pošto ovaj ambasador ne umije da pomjera brda i planine – mada bismo voljeli da imamo te nadnaravne moći – samo žalimo što nismo bili u mogućnosti, u ove tri godine rada u Rimu, da približimo naš Zeletin i Trešnjevik Vječnom gradu. Jeste da Rim ima brda i rijeku, ali ni primać’ ovim našim ljepotama, a ni našem Limu”, naveo je crnogorski ambasador.

Kako dodaje, što se drugih suverenih i nezavisnih nepokretnih vrijednosti tiče – Crna Gora ima vladu, kabinet premijera i stolicu na kojoj on sjedi – upravo zahvaljujući “našoj generaciji i našoj, crnogorskoj građanskoj i evratlantskoj politici, koja je mirno i demokratski obnovila te nedodirljive i vječne stvari”.

“Tada je ovaj ambasador bio ministar, pa sasvim mirno čita izjave zbog koje ste nas pozvali”, proučio je Vlahović Krivokapiću.

Koje god promjene da se vrše, dodaje on, tu čast i nemjerljivo zadovoljstvo im niko ne može oduzeti.

“Crnogorci ne ljube ni lance, ni ruke, niti se saginju i kleče, tako da to uvaženi premijer i njegov ministar vanjski možda mogu zaboraviti, kao što su smetnuli s uma, jer, moguće, i ne znaju što su diplomate – ali mi nemamo tu namjeru. A i to može biti lijepi razlog za opoziv, zar ne”, ocijenio je Vlahović.

On je dodao da će biti još prilika za razgvor i reagovanje, uključujući onog što se odnosi na rad prethodnog ministra i njegovog najbližeg saradnika.

“Tačno je, ovaj ambasador voli (a neki kažu – i umije) da piše. A crnogorska diplomatija imala vrsne i čuvene pismene i obrazovane ministre, uključujući one iz crnogorske vlade u egzilu – sve do 1925. godine. Pošto se na njih ugledamo, ili se bar trudimo, ovo što je izjavio premijer Krivokapić dočekujemo sa smiješkom. Prirodu tog smiješka Vam ne možemo otkriti. Ne bi bilo diplomatski!”, zaključio je Vlahović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ass
Gost
Ass

Kad srbi krenu da omalovazavaju nekoga 😂 pozdravio vas je srpski premijer ili premijerka 🤭 hahjajajajajajjaj i ministar odbrane Vuki 🙉

Zec
Gost
Zec

Propalo se kad si ti nekome obezbijedio prolaz …

DejanTv
Gost
DejanTv

Nemojte nikad zaboravit…da je ex vlada bila u pravu!Vatikan drzi sve papire…a oni jedini validni👍

Kucsho
Gost
Kucsho

Kad bi mi neko dao kredit od jedno milion eura na neki doo.”MONTEPANESTOTAMO”..pa da ga cojek posle ugasi…i ode u diplomatiju…hm…pa kad god dosa…. dobrodosa.

Maratonac
Gost
Maratonac

Krivokapić je Premijer zahvaljujući nama koji smo glasali za Nezavisnu Crnu Goru a na prethodim izborima glasali smo za koaliciju br. 9 “Za budućnost Crne Gore”. To niko ne može osporiti.

Slobodan
Gost
Slobodan

Ovaj lik je upozoravao svojevremeno voditelja emisije da mu se ne obraca sa Gospodine nego sa Gospodine ministre, kako li ce takav psiholoski profil podnijeti gubitak fotelje. Nemojte molim vas , to ce vrlo negativno uticati na njegov ego…

expert123
Gost
expert123

Ovaj Vlahovic je bio dobar i kao ministar i kao ambasador. Uvijek je bio u sluzbi crnogorskih drzavnih , nacionalnih i strateskih interesa.

Hogar
Gost
Hogar

Gospodine Vlahoviću,hvala za sve što ste uradili za Crnu Goru.Znam da ćete nastavit borbu,potrebniji ste više no ikad

Mikoza
Gost
Mikoza

Tj. Grinevski

Mikoza
Gost
Mikoza

Gospodine Gruevski, sad cete imati vremena da pisete do mile volje 😉

ONE MOMENT
Gost
ONE MOMENT

please stop, please stop.. vec odavno nisi ministar, a ni ambasador ‘brzija’ dana… aj polako GOSPODINE

Crni
Gost
Crni

Mila je dotelja svakome ali je vrijeme da se vratis kuci

Oslobodioc 1918
Gost
Oslobodioc 1918

Jel su vama javili da su bili izbori?!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Čuo sam da Milutin Mićo Đukanović ide za ambasadora u Vatikan. Tečno govori vatikanski 😂 Ima sve da ih popravoslavi tamo. Sve od Rima pa do Trsta krstiće se sa tri prsta 😂 Aaaa, rike se čine od ove nove vlade.. Bolji su mi od Alana Forda i njegovog ekspertskog tima..

Iskreno
Gost
Iskreno

Svaka čast na tekstu! Ne znaju oni da su mnogi veći i moćniji pokušavali ovaj divni komad planete da nam otmu i destregaju ali nije im se dalo jer vječna je ljubav naša i amanet prema ovom Prirode što nam je dat. Vječna je Crna Gora!

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Tajm aut, tajm aut… Gospodo iz CDM-a, pa ne možete ovako da stavite naslov. Treba: Gospodin ambasador Vlahović….

Bruka
Gost
Bruka

Ovo su svi srbalji po naredbi na Cdm da omalovaze sjajnu iz srca i tacnu izjavu gosp. Vlahovica i svima prolaze komentari jedne matrice, iskreno imam cenzura da komentar rijetko stize , unaprijed hvala moderatoru

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Dome-vrći se u CG. Uželjeli smo ti se.

BOSS
Gost
BOSS

Od 21 maja CG litije

Atos
Gost
Atos

Vaša generacija živi od prodaje onog što je Titlova ostavila

Zorz
Gost
Zorz

Samo si pravio troskove,dosta si bio vani….

Timur
Gost
Timur

Ima Krivokapic i nekoliko milijardi eura duga, isto zahvaljujuci vasoj generaciji

Tash
Gost
Tash

Brzo ga je povećao za još milijardu …

Rostov
Gost
Rostov

I to je zahvaljujuci ovima prije njega. Ko god da je na vlast, za narednih 30 godina nece nas moc na nulu dovest. Eto koliko je nas je usrecila t ageneracija.

Realista
Gost
Realista

Za 30 godina 3 ipo milijarde, a Krivokapić za tri dana milijarda…

Dejan
Gost
Dejan

Sobzirom na ovaj dug poslje dva dana mozete zamisliti stoce tek ovi napravit.. ha habha…

BBC
Gost
BBC

Svaka drzava na Svijet ima duga panglu. Pogledaj samo koliko duga Amerika ima. A za 30g su se zaduzili manje no koliko ce ovaj biser za 30 dana kako je krenuo. No ovo mu je samo da moze isplatit pate i penzije da se ne bruka na startu jer on i njegovi eksperti ne znaju kako drugacije to da zavrse.… Više »

ND123
Gost
ND123

“Podsjećamo na obavezu diplomatskih predstavnika da, u skladu sa članom 112, stavom 5, Zakona o vanjskim poslovima, za komunikaciju sa medijima prethodno konsultuju i dobiju saglasnost Ministarstva vanjskih poslova. Izuzetak su rutinske, kraće izjave, koje podrazumijevaju hitno reagovanje”, navodi se u dokumentu.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Time out✋…mijesi više ministar! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Svaka čast, generacijo!!!

Mirko
Gost
Mirko

Zar on nije gospodin premijer, gospodine ministre

Cccc
Gost
Cccc

Gospodin? E ako ti je Krivokspic gospodin, imas problem.

Dejan
Gost
Dejan

Mozda premijer za tebe za mene je cetnik….

Nadežda...P.
Gost
Nadežda...P.

Prvo reci jesi vrnuo kredit.

Mićko
Gost
Mićko

Nije plaćen mercedes Ljetopisu, a ni vraćen kredit.

Atos
Gost
Atos

Ja sam mislio da je to radila njegova generacija jer je stariji od tebe

Sinus
Gost
Sinus

Ti si nas zaduzio…..

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Gospodin covjek,pravi predstavnik Crne Gore.

Mladen
Gost
Mladen

Kakva je ono izjava? Aj polako doma Vlahoviću dosta si radio za DPS. Doći će drugi na tvoje mjesto koji će za promjenu raditi za državu i gradjane ove zemlje.

Mitar
Gost
Mitar

??????? Jel ti to ozbiljno???? Kompletna vlada ti fino kaze da ce radit samo za interese Srbije i srpske crkve !!!! Sto ti bi ?

Jokaš
Gost
Jokaš

E tebe mi je najžalije Miodrage. Pardon, gospodine Miodrage.

Ana
Gost
Ana

Bio i osto gospodin

Mitar
Gost
Mitar

Opa ! Vlahovic ka da nece! Da vidimo da li je blef u pitanju!

Dramaturg
Gost
Dramaturg

Mjauu?!

Berkhamsted
Gost
Berkhamsted

U Londonu znam da ima tamo Pomoćnika Sekretara, genijalnog momka koji priča pet jezika, i fascinantnog poznavaoca Istorije i književnosti, umjetnosti.. Poštovanje za Gospodina Vlahovića, izvornog Crnogorca, i intelektualca.. Baš su se ponašali Evropski i intelektualno, da se Crna Gora ponosi, na tom bitnom mjestu, ali sreća da imamo i te mlade momke, kao tog, ne mogu se sjetiti imena,… Više »

Sakala
Gost
Sakala

Dosta si muljao, vrati se kuci i pokri ušima…

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Stoji konstatacija Vlahovića. Ali će apostolska Vlada Trojnog pakta uraditi sve da se poništi CG i njena državnost, a sve u službi svetosavsko-fašističke ideologije!!

Montenegrina HN
Gost
Montenegrina HN

Eto tako🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Himera
Gost
Himera

Ali ste zato narodu ostavili raspad od drzave , da se necemo.oporavit narednih 10 godina ! Sramite se i vi i vas DPS ,karcinom drustva !!! Sjeo si u fotelju Ambasade ,zivis ko kralj i cekas samo da potraje , e pa nece moci ,SRAMI SE

Djuka
Gost
Djuka

Rasplaka’ me, kad se sjetim koliko je naša generacija donijela. Mada ako ćemo pravo, ti si to solidno naplatio meni račun u minusu.

Just me
Gost
Just me

Ha ha, dosta vam je bilo!!

Mićko
Gost
Mićko

Mercedes u Ljetopisu još uvijek nije plaćen.

Maks
Gost
Maks

Svaka čast!!!

Vodolija
Gost
Vodolija

Bravo!!!!!

Ivan BP
Gost
Ivan BP

Veliko hvala…zasluzio si da odmoris…ako ne mognemo bez tebe zvacemo te ne brini

Sakala
Gost
Sakala

Tacno tako…

ministar
Gost
ministar

tajm aut tajm. ja sam…ministar

Prc CG
Gost
Prc CG

Hahahahhaaha koji vic….

Gavrile
Gost
Gavrile

Teško se vratiti , ali se mora.

Staxe
Gost
Staxe

Aj ne plači,stojički,crnogorski podnesi oduzimanje fotelje…

Lipovo
Gost
Lipovo

Gosp. Ambasadore, diplomatija ima svoj jezik , ali je Vaš uvijek bio narodu CG razumljiv.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Dolazi ti doma.Dosta ti je bilo.

Krcko
Gost
Krcko

Gospodski u centar bravo

NIKSIC
Gost
NIKSIC

Tebi ne , ti si cijelo vrijeme mislio samo na sebe “ministre ” …

Gedza
Gost
Gedza

Žao mi je gospodina, nije lako ostati bez fotelje i privilegija

Dusko
Gost
Dusko

Eto vala da ne bi tebe mi ne bi ni postojali. Aj sjedi sad kuci i pleti dzempere malo.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Sto si se toliko uzbudio. Dosta je i vasega bilo evo 30 godina. Kukas za foteljom i privilegijama. Nema više toga

ivan
Gost
ivan

Ajde pakuj se pa plači kući međ 4 zida.

Kika
Gost
Kika

Caoooo pa paaaaaa

Pero
Gost
Pero

Bježi kući!

Svanulo
Gost
Svanulo

Šššiiiiccccc!!!!

Gordo
Gost
Gordo

Ovakva narcisoida majka ne radja više.

LipaLipa
Gost
LipaLipa

… licemera, preletaca i alavca i jos u u tom stilu ohho..

Black
Gost
Black

Svaka cast!

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Svaka ti cas na ovome ma stidjet se oni ubrzo za ovo sto rade

zabjelo
Gost
zabjelo

Fala vi na priganice

Mario
Gost
Mario

Vlahovicu doktorski rad Krivokapica je bio “koliko staje ulja u mjenjacu brzina” kod Zastave 750 popularnog “fice”pa mu “vidji pamet”i znanje.

Pantelija
Gost
Pantelija

To sto si ti bio ministar, pa ambasador nije tvoja zasluga nego moja i nasa krivica. E dosta je bilo. Nego ajti doma, pa krediti da se vrcu.

Bojan
Gost
Bojan

Jedno veliko 3.14

Orson Vels
Gost
Orson Vels

Vezi konja dje ti gazda kaze!!!
Miki dje je onaj kredit za koji si zalozio neku odrliju, da li si ga vratio!!!
Pa dje to ima 2 ambasadora sjede u Rimu, kao da smo USA, a ne malena drzava!!!

tatau
Gost
tatau

ovaj ce za 2-3 god bit najveci srbin,nece se moc zivjet od njega

Bata Gašić
Gost
Bata Gašić

Vickast ambasador, pravi gospodin ministar

#nijemojavlada
Gost
#nijemojavlada

Bravo ambasadore svaka ti cast. Ajmo svi zajedno za Crnu Goru da pometemo ovu posast.

Bokeh 1500godin
Gost
Bokeh 1500godin

Boka je vazda Crnogorska bila🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Rale
Gost
Rale

Crna Gora je Crnogoraca🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Send this to a friend