Politika

Vlasi: Mira će biti kada se Srbija konačno uvjeri da nema šta da traži od svojih susjeda

Mira će ovdje biti kada se Srbija konačno uvjeri da nema šta da traži od svojih susjeda i da gleda svoja posla, rekao je politički analitičar Azem Vlasi i ocijenio da bi se kriza na relaciji Beograd-Podgorica mogla prenijeti i na druge zemlje u regionu.

Vlasi je ocijenio da je jedini put za trajni mir odustajanje Srbije od svojih velikosrpskih ciljeva.  On je rekao da kosovska i srpska strana ne odlučuju ko će u ime EU i američke administracije posredovati i pomoći u pregovorima. Svaka strana izlaže i brani svoje stavove.

Ni Lajčak u ime EU, ni Grenell u ime Trampa ne nameću svoje stavove već pomažu da strane dođu do prihvatljivog sporazuma. Prema ranijoj odluci Parlamenta Kosovo će u pregovorima predstavljati Vlada, što znači premijer”, rekao je Vlasi.

On je ocijenio da je politička situacija na Kosovu nepovoljna, jer je u jeku borbe protiv korona virusa srušena vlada, a razlozi za to nikome razumnom nisu jasni.

Poslije najboljih izbora koje smo do sad imali, održanih u oktobru 2019., formirana je Vlada na osnovu izbornih rezultata. Jedan od koalicionih partnera u Vladi pokrenuo je postupak za njeno rušenje. Narod je izluđen, a na vidiku nema izlaska iz stvorene situacije, rekao je Vlasi.

“Ako se nastavi pogoršanje odnosa na relaciji Crna Gora- Srbija, realno je očekivati pogoršanje i odnosa Srbije sa BiH i Kosovom, pa i Makedonijom, jer velikosrpski nacionalizam nije odustao od ideja za teritorijalnim proširenjem”, kaže Vlasi.

On smatra da cijelu Crnu Goru žele da posrbe i utope u Srbiju, da od Kosova hoće da oduzmu bar neki komad na sjeveru, a u Bosni i Hercegovini žele Republiku Srpsku.

Prema Crnoj Gori posao odrađuje Srpska pravoslavna crkva, Prema Bosni Milorad Dodik i njegova stranka, prema Kosovu Srpska lista, a u Makedoniji ostaje da se vidi šta će biti sa predstojećim izborima, rekao je.

Prema njegovim riječima, Rusija osloncem na Srbiju teži da dokaže da NATO nema šta da traži na Balkanu i da tu ne može nikoga da zaštiti.

“Po ruskoj i srpskoj viziji ovdje može biti mira samo ako se Srbija zadovolji u svojim pretenzijama. A ratovi 90. su počeli zbog takvih pretenzija i upravo je srpska strana počinila tolike zločine. Ne smijemo dopustiti da se to ponovi. Mira će ovdje biti kada se Srbija konačno uvjeri da nema šta da traži od svojih susjeda i da gleda svoja posla”, rekao je Vlasi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
fudbaler
Gost
fudbaler

Srbija je najveca drzava u regionu, bila jeste i bice. Srba ima najvise u regionu. To sto se desavaju nesuglasice nisu vala sve oni krivi. Nego je standard svuda slab pa je Srbija tema da se skree sa pitanja o svakodnevnom zivotu.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Gospodine Vlasi oni to vjekovima rade sve jovo na novo.Ono sto je zdravo tkivo u Srbiji poklopljeno jer ovim cudovistima sada iz Bosne i Hrvatske a dosta ih je ostalo i iz CG,mislim na elitne srbe.Vjetar u ledja im duva SANU i SPC to je ultra nacionalizam fasizam tako kako ce oni izaci iz toga ne znam,znam samo jedno Da… Više »

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Ziva istina..Sve susjede je izmrcvarila…

KPJ
Gost
KPJ

Ne samo Srbija gospodine Vlasi
Balkan je ovo

Njegoš
Gost
Njegoš

Gospodin😂😂😂

KPJ
Gost
KPJ

Pa sto da nije
Sjedio je on pored Tita
Malo li je

Mila B
Gost
Mila B

Vlasi je nešto rekao što znaju i ptice na grani a samo av i još poneki to neće da svate da oni ne mogu da vldaju pa ni u srbiji tamo je haos pa hoće svuda da ga izazovu potpomognuti rusima

Strašno
Gost
Strašno

Kažu da je put do pakla popločan dobrim namjerama. Tako vlast Srbije čini neviđenu štetu svome sopstvenome narodu i državi. Jednu četvrtinu teritorije su izgubili, narod im je desetkovan u svim bivšim republikama, osim u Crnoj Gori. Sve iz dobre namjere da im učine dobro.

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Vlasi: Mira će biti kada se Srbija konačno uvjeri da nema šta da traži od svojih susjeda. Znači mira nikada neće biti…

Vasojevka
Gost
Vasojevka

Ti nam kaži… Prosvetli nas molim te!

Balkanero
Gost
Balkanero

Dosta je Kalđerski Laz Vasojevka pa da ćutite 200.godina. Imas li djecu i familiju, znaš šta su vasojevski i vitezovi uradili Vlasijevom narodu samo na tom mjejstu ?

Njegoš
Gost
Njegoš

Ne brani Albance,odbraniti ih ne možeš. Veće zlo ne hoda zemaljskom kuglom.

Risan
Gost
Risan

Vasojevko srpske oruzane snage ubile su 15.000 kosovara a prisjeti se Srebrenice,Vukovara,Sarajeva…sa svima ratuju cudo jedno i svi su im krivi.Na kraju zaratise sa cijelim svojetom.Kada je kraj?

Njegoš
Gost
Njegoš

Ne budi nerealan.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Kakvi su to hriscani srbi kad poslije govora poslanice Vukcevic u skupstinu smiju iz kuce izac

Dragiša
Gost
Dragiša

Sve tačno od riječi do riječi. Svaka Vam čast.

Send this to a friend