Politika

Vlast u Budvi opstala, izbora za sada nema

Budva

Budvanski odbor Crnogorske odlučio je sinoć da ta partija bude dio vlasti u metropoli crnogorskog turizma. Time je spašena vladajuća elita, ali i otvoreno novo pitanje-da li je ovo što je Crnogorska uradila politička korupcija i kako su zapravo odlučili da spasu Budvu novih izbora i tako produže mandat vladajućoj koaliciju koju predvode Demokrate i Demokratski front.

<<<Odbor izglasao: Crnogorska će biti dio budvanske vlasti<<<

Iako bi ovo, da nije njima trebala podrška, Demokrate i DF nazvali političkom korupcijom, koju moraju da zaustave evropejci, to je ovoga puta izostalo. Čak su se Demokrate oglasile saopštenjem odmah nakon što je Crnogorska potvrdila da ulazi u vlast.

“OO Demokratske Crne Gore Budva je na večerašnjoj sjednici usvojio Odluku o proširivanju postojeće vladajuće koalicije sa odbornicima Crnogorske. Na ovaj način, Demokrate i naši koalicioni partneri na lokalnom nivou spriječili su pokušaj DPS-a da koruptivnim metodama, kojima su skloni, što su više puta dokazali u nekoliko crnogorskih opština, preuzme vlast i u budvanskoj opštini”, saopštile su Demokrate.

Dobro je podsjetiti kakvi su odnosi budvanske vlasti u Crnogorske bili prije samo nekoliko mjeseci.

Bivši predsjednik Crnogorske Dragan Purko Ivančević proljetos je kazao da konglomerat stranaka na vlasti u Budvi, predvođen predsjednikom Opštine Draganom Krapovićem i njegovim Demokratama i predsjednikom SO Budva, Đorđijem Vujovićem koji je iz DF-a, demonstrira neviđenu nesposobnost u vođenju grada i stalno za to okrivljuje izmišljene neprijatelje. Ivančević je tada poručio sa ovim dvojcem na čelu, Budva dočekuje nespremna, raskopana i neuređena još jednu turističku sezonu, a alibi za nesposobnost se uvijek traži na nekom drugom mjestu.

Demokrate su mu na to poručile da je bio na odgovornim mjestima u vrijeme kada su se u Budvi dešavale stvari o kojima govori.

“Ovaj tranzicioni pobjednik i antiratni profiter ima hrabrosti da tvrdi da nikada nije učestvovao u onome što se desilo u Budvi, iako i ptice na grani znaju da je pokrivao mjesto pomoćnika Ministra turizma, mjesto direktora Morskog dobra, da je bio član LSCG, SDP-a, CDU, koju više ne pominju, već je sad to Crnogorska. Vjerovatno smo propustili još koju stranku”, kazale su tada Demokrate.

No, čini se da je ovaj potez Crnogorske najviše obradovao DF, koji se nada da će se sve odvijati kako treba, kako bi dočekali da krajem godine njihov kadar naslijedi Krapovića i preuzme vođenje Budvom.

M. Dušević

15 Komentara na "Vlast u Budvi opstala, izbora za sada nema"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend