Politika

Vlast u HN najavljuje: Uskoro poništenje odluka o Luštici i Mamuli

Sa današnje konferencije (Foto: Portal Radio Jadran)

Odbornik SDP/URA u Skupštini opštine Herceg Novi Dragan Šimrak, kao dio vladajuće većine, na današnjoj pres-konferenciji povodom 100 dana vlasti, obećao je da će kroz skupštinske odluke u naredom periodu “zaustaviti poharu koju je uradila prethodna vlast”.

“Vrlo brzo ćemo poništiti odluku koja se odnosi na prodaju 486 hiljada kvadrata na Luštici, koje je prethodna vlast ponudila Savjetu za privatizaciju, najviše odgovornom za poharu Herceg Novog. Uslijediće brzo i promjena odluke-podrške prošlog saziva parlamenta Herceg Novog za prodaju Mamule i Instituta Igalo”, najavio je Šimrak.

Kako su danas istakli, prilikom preuzimanja vlasti poslije vanrednih izbora 7. maja, vladajuća koalicija u Herceg Novom (Demokrake, DF, Novska lista, SNP i SDP/URA) zatekla je dugove Opštine od 6, 2 miliona eura, po osnovu kratkoričnih kredita, pozajmica, dobavljača i kredita KFW banke, prenosi radio Jadran.

(Foto: Portal Radio Jadran)

Predsjednik Opštine Stevan Katić optužio je prethodnike za neracionalno trošenje sredstava.

”Prethodna vlast nije vratila niti jednu ratu kredita KFW-a, a naplaćena su sva sredstva od Azmonta i ostalih investitora, od oko šest miliona eura”, dodao je on.

Kako tvrdi, nova vlast se suočila sa mnogim problemima, nezavršenim kanalizacionim kolektorom, blokadom rada Turističke organizacije, ali je uspjela da usvoji budžet i odblokira TO za samo 15-ak dana.

“Smanjili smo dugovanja za trećinu i redovno izmirivali tekuće obaveze. Smanjili smo troškove reprezentacije za 50 odsto, a putnih troškova za 70 odsto. Novo rukovodstvo Opstine nije uzimalo dnevnice za službena putovanja, naplaćivalo troškove za mobilne telefone i uglavnom je koristilo sopstvena vozila za prevoz. Na taj način pokazali smo domaćinski pristup i odnos prema stanju kakvo smo zatekli”, kazao je Katić.

Katić je najavio novu strategiju razvoja grada, koja će, kako je kazao, poslije toliko priče i obećanja prethodne vlasti, biti donešena u prvoj polovini sljedeće godine.

Takođe je najavio da će Televizija Herceg Novi startovati do kraja godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
darija
Gost
darija

Vratite se odakle ste došli. Sram vas bilo. Ova država vas je primila i zove se Crna Gora

Ljuta
Gost
Ljuta

samo napred …

z. d.
Gost
z. d.

Korak “naprjed” nazad deset.

Bobija do Rvasa
Gost
Bobija do Rvasa

Znaci svi oni silni pozari da propanu.

z d
Gost
z d

Kako su krenuli sa poništavanjem na kraju će tražiti da se poništi i Crna Gora. A ovo o domaćinskom ponašanju sadašnje vlasti je čista demagogija.

Ljuta
Gost
Ljuta

Hocemo regiju Boka bez upravljanja lopova

z. d.
Gost
z. d.

Ajde ti moja Ljuta u R Srpsku odakle si i došla pa tamo traži regije.

brainsprinter
Gost
brainsprinter

Zivjela nezavisna i slobodna Boka Kotorska!

Aha
Gost
Aha

Kakva je lutka ova Djurovicka…hmhmhmmm

Send this to a friend