Politika

Vlast uzdrmana zbog Luke Kotor

Još jedan sukob koalicionih partnera u Kotoru je na pomolu. Ovog puta nastavlja se polemika oko Luke Kotor, pa je predsjednik kotorskog SDP-a Branko Nedović uputio  otvoreno pismo predsjedniku Opštine Kotor Vladimiru Jokiću i predsjednici opštinskog parlamenta Dragici Perović, u kojem traži da se se Luka ne pretvara u partijski plijen. Nedović ističe da se u Luku dovode kadrovi od Bara do Kolašina, a prema njegovim riječima, nijedna vlast ovo ne bi dozvolila, a SDP neće i ne smije na to pristati.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

SDP se  dokazao  braneći javna dobra  Kotora,počev od  Luke Kotor, kada smo  vratili “Vrata od grada” građanima Kotora, ali i ostalih  kulturnih dobara i nekretina u gradu koje smo zaštitili i time sačuvali resurse za razvoj grada.

Ne želimo da u ovim izbornim danima otvaramo bolne teme, ali smo blagovremeno, prije više od šest mjeseci ukazali na neprihvatljivost da se najuspješniji gradski privredni subjekt Luka Kotor pretvara u partijski plijen. Dovode se “kadrovi” od Bara do  Kolašina,  koji treba da vode vrlo stručne i specifične lučke poslove. To nijedna vlast sebi do sada nije dozvolila, a građani  i SDP na to ne smiju i neće pristati.

Gradska vlast ubrzano postaje talac grupe, koja od Kotora pokušava napraviti sredstvo u unutar partijskoj  borbi u SNP-u.

Problemi se u Kotoru gomilaju i prijete  da se ta nemoć pretvori u nezakonitosti koje gradu već nanose  štetne posljedice.

Začuđeni smo da, dogovor sa kolegijuma o dnevnom redu Skupštine opštine nije ispoštovan. Ovo smatramo primjerenim upozorenjem, ne navodeći i obilje drugih razloga, zašto pojedine tačke nijesu ni zakonski prihvatljive niti  pripremljene za valjano odlučivanje .

Odbornički klub SDP-a neće dati legitimitet takvom pretvaranju Skupštine opštine u poligon za štetno nadigravanje,  mimo zakonskih i političkih  principa. Očekujemo da se svi konstituenti vlasti okrenu ispunjenju obećanja datih građanima ,a do tada nećemo prisustvovati  sjednicama Skupštine opštine Kotor .

Očekujemo od vas kao čelnih ljudi Opštine Kotor da tome date puni doprinos.

A.G.

Send this to a friend