Politika

Vojska Crne Gore i Nacionalna Garda države Mejn zajedno protiv sajber napada

Delegacija Nacionalne Garde države Mejn boravila je u sedmodnevnoj posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, a cilj posjete bila je obuka mješovitog sastava VCG i NG Mejn u reagovanju na ugrožavanja i bezbjednosne izazove iz sajber okruženja.

“Mješoviti timovi obučavali su se na više lokacija VCG i MO na kojima se nalaze informaciono-komunikacioni sistemi, centri i čvorišta veze”, saopšteno je iz Ministarstva.

Nastavkom dugogodišnje saradnje pripadnici VCG i MO imali su priliku da, u skladu sa postojećim standardnim operativnim procedurama i savjetima pripadnika NG Mejn, prepoznaju i reaguju na različite prijetnje po informaciono-komunikacione sisteme VCG i MO iz sajber okruženja.

Delegacija NG Mejn, koju je predvodio načelnik J-6 NG Mejn, pukovnik Džefri Bilodo (Jeffrey Bilodeau), sastavljena je od oficira, podoficira i vojnika iz rezervnog sastava, obučavala se za rad na zaštiti informaciono-komunikacionih mreža i procjeni rizika i ranjivosti sistema koji ranije nisu imali priliku da administriraju.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeman
Gost
freeman

ČEKAMO TE MRSKI NEPRIJATELJU!

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ni Kevin Mitnik ne može da spriječ rusko-četničke napade, jedini tehnološko siguran način je da presiječete kabal prema Srbiji i tako je izbacite iz DMZ, a ujedno postavite jak IDS kojeg ni Dimitry ne može da eksploitira.

Vazno
Gost
Vazno

Bravo za CDM za vijest
Konacno prava inicijativa. Vidim da vecina ljudi ne shvata znacaj ove vrste odbrane jer su gradjani CG neadekvatno informisani.

Send this to a friend