Politika

Vojska pouzdan oslonac crnogorskim građanima

Svojim dosadašnjim angažovanjem, Vojska Crne Gore se dokazala kao kredibilan saveznik, ali i pouzdan oslonac crnogorskim građanima, zbog čega ćemo nastaviti jačanje njene uloge u društvu, saopštio je državni sekretar Slobodan Filipović, koji je učestvovao je na 12. Regionalnom evroatlanskom kampu REACT 2019 kao počasni predavač na temu “Crnogorska Vojska u kolektivnoj odbrani”.

Filipović je naglasio da je Crna Gora temelj bezbjednosne strukture Evrope, neraskidivo vezan za evropske i evroatlantske integracije.

Od obnove nezavisnosti, kaže da se posvećeno radilo na ostvarivanju primarnog spoljnopolitičkog cilja, te da i sada, naša zemlja kao NATO članica, nastoji da doprinese uspostavljanju globalnog mira i stabilnosti.

On je istakao da upravo članstvo Crne Gore u NATO i mala vjerovatnoća oružane agresije omogućavaju postojanje Vojske primjerene
nacionalnim mogućnostima, ali istovremeno sposobne da odgovori na sve dodijeljene misije i zadatke.

Dodaje da je kamp REACT važan, jer se pokazao kao odlična platforma za razmjenu mišljenja u domenu politike, administracije, odbrane, procesa evropskih integracija i u mnogim drugim oblastima od interesa za našu državu.

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore pokrovitelji su i ovogodišnjeg REACT-a, koji se održava od 3. do 8. septembra 2019. godine, na
Žabljaku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boća
Gost
Boća

Hahahahaha

sasapg
Gost
sasapg

Kljucna recenica za sve nedobronamjerne ljude, izdajnike i strane placenike…

članstvo Crne Gore u NATO i mala vjerovatnoća oružane agresije omogućavaju postojanje Vojske primjerene
nacionalnim mogućnostima, ali istovremeno sposobne da odgovori na sve dodijeljene misije i zadatke.

Send this to a friend