Politika

Vučić iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore: Izvinjavam se svim uvrijeđenim dušama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na molbu Tanjuga da prokomentaše reakciju zvanične Podgorice na njegovu molbu da crnogorske vlasti ne podrže predloženi zakon o slobodi vjeroispovijesti, rekao je da je iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore jer se ni na koji način nije miješao u njihove unutrašnje stvari. Nije ih, kaže, ni savjetovao, kako oni tvrde.

<<<Vlada Crne Gore odgovorila Vučiću: Ne kreiramo zakonodavne aktivnosti Srbije pa neće ni Srbija naše<<<

“Samo sam zamolio kao komšija i prijatelj da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju inetresi srpskog naroda i srpske crkve. Nikada nijesam imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti sam imao problem ni kada su se brutalno miješali u unutrašnje stvari Srbije, u pitanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kada iznose svoje stavove o rješavanju kosovskog problema koji je naš problem, a ne tiče se njih”, ističe Vučić.

<<<Vučić: Molim Crnu Goru da ne ugrozi imovinu SPC<<<

Dodao je da je ćutao i kada Crna Gora govori na međunarodnim forumima i drže im lekcije.

“Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam iznio molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvrijeđenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povrijedio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da mijenjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, i neko ko je plod nečijeg tobože miješanja i savjetovanja”, dodao je on.

Crnogorsku poruku je, kaže, odlično razumio i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

“Hvala na velikom razumijevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi, i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome”, istakao je Vučić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

Ovaj covjek je komedija srece mi…

radojka
Gost
radojka

Pa dragi Vucicu CRNOGORCI jesu junaci oduvijek bili i bice. Ispeci pa reci to je ona stara dobra izreka, ali bolje reci nego drzati u sebi lakse je. Eto neka se izvinu svim uvrijedjenim dusama fino je to.Pozdrav za moju rodnu CRNU GORU. Eto rekoh i ja sto mislim pa ko shvati razumjece.

crnomace
Gost
crnomace

nisu to srpske crkve nego crnogorske koje ste oteli 1918-me.

evica
Gost
evica

mir i slogu vazda neko kvari….sto da se radi. samo podjele u drustvu i svemu

Fileopg
Gost
Fileopg

Ako je Kosovo srce Srbije tamo usmjerite molbe i energiju znaju se izgleda popovi i sami braniti…. Spremaju se oni dugo za rat sa Crnom Gorom i Crnogorcima za svoje atare i izvore bogatstva….

evica
Gost
evica

pravoslavlje da se sacuva

Fileopg
Gost
Fileopg

nijesu popovi i džipovi pravoslavlje….

Vidoje
Gost
Vidoje

Nisu ni Stevo, Miras ni ostala družina

MNE
Gost
MNE

Marš bre…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

“i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome”, istakao je Vučić.”

Ova izjava mora da je sprdnja ili plod maste strastvenih CDM autora.

Zeljko
Gost
Zeljko

Ništa se nije promijenilo u glavama srpskih vladara , svi isto misle, Vučić je vise puta rekao “pustili smo Crnu Goru da ode”. Strašno …. kralj Aleksandar je kršten ucrnogorsku crkvu , prelistajte osnovnu istoriju, a Vučić je izvorni Radikal i tu dileme nema. Dilema je imamo li mi Crnogorci hrabrosti i snage da imamo svoje , državu , crkvu… Više »

Kratko
Gost
Kratko

Sikter, more.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Sto si mislio Vucicu da nam vi uređujete kucu…sto je mnogo mnoho je…sjasite vise.!!!!

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

A sto vi nama uredjujete?

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Novosađanine iz CG,ima li komšije na Balkanu koji Vam valjaju,koji su Vam prijatelji.Osim naravno Orbana,Erdogana koji je malo dalje i naravno Vašu ikonu Putina?

Ironija
Gost
Ironija

Ko vas to dira? Kad se diskutuje Kosovo,pa to je spoljna politika

Markisa1
Gost
Markisa1

Bas vam je uredjujemo kako da ne. Sta vam to uredjujemo novosadjaninu?

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Pa neko mora lalo. Vi ste nesposobni da bilo što uredite.

Send this to a friend