Politika

Vučić kazao Srbima iz Crne Gore da im je jedini spas da uđu u Vladu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je na sastanku sa predstavnicima Srba iz Crne Gore koji je održan 5. avgusta da ne bi trebalo da odbiju potencijalni poziv vlasti za formiranje neke vrste prelazne vlade u susret parlamentarnim izborima i popisu stanovništva, jer imje to jedini spas, saznaje Pobjeda.

Vučić je to kazao nakon što je na sastanku saslušao idejuposlanika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića o neophodnosti da politički predstavnici Srba podrže formiranje i uđu u prelaznu, ili vladu državnog jedinstva i da im je za takvu inicijativu potrebna pomoć spolja, saopštio je izvor Pobjede.

Više izvora Pobjede koji su prisustvovali sastanku sa Vučićem u Beograđu otkrilo je da je predsjednik Srbije kazao da bi eventualni ulazak u Vladu samo koristio Srbima jer bi “to za njih bio spas”.

“Na taj način bi se pomoglo da Srbi artikulišu svoje interese i ostvare svoja prava pred izbore i pred popis stanovništva. Ipak mi ne želimo da se miješamo u unutrašnje stvari Crne Gore”, citirao je Vučićeve riječi izvor Pobjede koji je prisustvovao sastanku.

Drugi izvor Pobjede koji je takođe bio na tom sastanku kazao je da Vučić nije direktno preporučio Srbima ulazak u Vladu, ali daje “sadržaj njegovog govora upućivao na takav zaključak”.

Da bi Srbi trebalo da uđu u Vladu Crne Gore, Vučić i rukovodstvo SNS-a saopštavali su još od 2014. godine.

Pitanje prelazne vlade ili vlade državnog je dinstva aktuelizovao je u četvrtak upravo Danilović koji je kazao da će učestvovati u radu privremenog odbora pod jednim uslovom: ukoliko političkim konsenzusom bude dogovoreno da će sve promjene sprovoditi vlada državnog jedinstva.

“Smatramo da tako velike poduhvate moraju početi i završiti svi. Ne vjerujemo u to dabi najbolje promjene zakon abile moguće ukoliko bi ova Vlada to sprovodila. Ne vjerujemo davlada državnog jedinstva treba da funkcioniše šest mjeseci. Nas interesuje ko i koliko dugo, pod kojim uslovima i kako treba da sprovodi eventualno dogovorene izborne reforme”, rekao je Danilović novinarima u Skupštini Crne Gore.

Nakon sastanka sa Vučićem, Danilović je jedini javno iznosio stavove da “Srbi u Crnoj Gori moraju izvršiti pritisak na vlast i zatražiti formiranje prelazne ili tehničke vlade, prije izbora 2020. godine”, dok je indirektna podrška srpskog predsjednika takvoj idej i vješto prećutkivana.

Danilović je tada kazao da partije za koje glasaju Srbi mogu računati na potpuni politički kolaps i da će popis 2021. godine biti unakažen i projektovan i Srba će biti daleko manje u Crnoj Gori nego što je to slučaj danas.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Sad opoziciji da ponudiš da vode vladu,odbili bi.Razlog veliki ekonomski,socijalni,nezaposlenost problemi,poklali b se oko funcja.Zamislie Medo pemijer,vojvoda ministar soljnih poslova,pipun ministar policije do juče ih je tukao.Prije ćemo na mjesec,nego da se to desi.Vučić ih malo tješi da ih skine sa vrata,on neznakako da prizna Kosovo.Zna da je Milo bio pravu kad ga je prizna,ali on nema petlju za to.

Pomorac
Gost
Pomorac

Ne daj bože da ovi kreteni što si ih naveo budu vlast svi bi se morali iseliti iz cg

Ljuta
Gost
Ljuta

Vucic je izdajnik ..pobjegulja iz bosne

bodulski borej
Gost
bodulski borej

nego, nesto si mislim. zar ne sudjeluju srbi na kosovu u vlasti s albancima? naravno da sudjeluju. takodjer je nesto slicno i u hrvatskoj. dakle, i na/u kosovu i u hrvatskoj srbi su sve mirniji i krotkiji. zna vucic-kucic znanje, cim ruski pljesivko putin malo grakne ‘po-russki’ sve se smiri i urazumi.

Marko
Gost
Marko

Nisu blesavi! Tada bi morali da preuzmu i neku odgovornost. Da im je do toga, odavno bi promjenili politiku i preuzeli vlast, a ne samo ušli u nju.

brko mali
Gost
brko mali

Jedini spas za region ali I cijeli svijet je da svi srbi zive u 1 zemlji, pa I ove nase posrbice zajedno sa njima. Pa bi najbolje bilo da prte put Brodareva

Pata
Gost
Pata

Srbima iz Cg je najbolje da se odsele u Srbiju, neka ih zajedno sa Srbijancima u jednu drzavu.
Nek popune malo svoju voljenu drzavu Srbiju, neka rade, privredjuju, obradjuju… ionako se zale da im sunarodnici emigriraju na Zapad.

Sasa
Gost
Sasa

Vucicu, imas problema na Kosovu!

bodulski borej
Gost
bodulski borej

moze, ali samo ako na izborima dobiju to pravo za suvlast u vladi. sve ostalo su pusti snovi posrbicâ koje uglavnom ne priznaju ni crnogorsku drzavnost, ni crnogorski jezik, a ni crnogorski narod.

Luka
Gost
Luka

Ako je vucic na celu srba onda srbima spasa nema !

abc
Gost
abc

Samo traktor Srbina spašava.

Mustafa Rozaje
Gost
Mustafa Rozaje

Povedi ih Vucko u tvoju vladu
neces jer znas koja su roba

Aloinformertele
Gost
Aloinformertele

Kako Vucicu zamisljas Knezevica da primi neku stranu delegaciju,svira se himna gosti stoje a on sjedi…nauci ih prvo pristojnosti i postovanju zakona pa im onda nesto predlazi…obesmislio bi im onda svo politicko djelovanje jer ne bi mogli vise da laprdaju da su ugrozeni…a vladu bi morali da rade,bolje im je ovako da zijevaju a da primaju velike apanaze…

Zzzzzzzzzzz
Gost
Zzzzzzzzzzz

Top! 🙂

Zoran
Gost
Zoran

Kome trebaju izdajnici koji ne priznaju drzavu
crnu goru, crnogorsku pravoslavnu crkvu i crnogorski jezik.

Strijelac
Gost
Strijelac

Kojemu se, danas, stranom političaru-plazi Vučić?

Mirko
Gost
Mirko

Molim vas da stavite navodnike ili tkz “srbi” jer to nijesu srbi ni sad niti su ikad bili nego posrbljeni Crnogorci ili posrbice nastale od 1990 godine jer to tad nijesu postojali odje.pitajte botovi iz df oca ili đeda kako su se pisali u vojsku!

Medovina
Gost
Medovina

Mogu li srpski političari da se ne miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore?Odgovor je naravno poznat-NE!Nećemo pričati ni o Raškoj ni o Nemanji i Savu, već ćemo reći, da to čine, svima u okruženju-od Garašanina pa do današnjih dana.Što se rezultata tiče, uvijek isti: Krv, znoj i suze!Priča prva i posljednja, podudarne-Srbi ugroženi!Kreće se u odbranu srpstva i pravoslavlja(obavezno!), ali… Više »

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Koja god vlada udje u koalicuju sa Cetnickim vojvodom Mandicem id mene i moje porodice nikad glas nece dobit. Pljuju nas narod drzavu ne priznaju, nasu crkvu vrijedjaju… i narod njih da finansira koji bi satrali ovu zemlju da mogu nikad da joj se ime ne spomene e pa ne moze gospodo posrbice.

Mugabe
Gost
Mugabe

Jes, popeli bi se na bagere i preorali je hahahaha znamo da čuvaš glasove porodice za jedno radno mjesto.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Opet kukaju Crbi kako su ugrozeni jes bijemo ih svaki dan po ulici dje ih stignemo.

auh, glava!
Gost
auh, glava!

Crna Gora je vječna!!!! Ljudi se mijenjaju. Kako god smo se iz pepela ponovo iskobeljali, svaki put ćemo uspjeti. Crna Gora treba da donese zakone koji ĆE JE ZAŠTITI, i da poštuje te zakone. Crna Gora mora vratiti crkve CPC, inače, nikad mira! Testament je testament, a Crnogorci pamte.

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Njima sad da daš vlast rekli bi fala. Lezi lebe da te jedem.

Freemontenegro
Gost
Freemontenegro

Ako puste ove u Vladu svi Crnogorci da bojkotuju izbore! Nema podrske za ovakve dogovore! Dps je dobio podrsku da ostvaruje interese Crnogoraca ne izdajnika, tako da za ovakve dogovore ne smije se imati sluha!

Ivan
Gost
Ivan

Danilovic , haha koji nema 2% podrske

gradaninmne
Gost
gradaninmne

Ne petljaj se, Vucicu, u poslove Crne Gore, Srbi nam vise od vijeka jade zadaju i rastacu crnogorsko bice. Sram vas bilo i o oga i onoga svijeta. Zakon jacega, je li. Pa, zapece ti ta kost u grlu, TVRD JE ORAH VOCKA CUDNOVATA, NE SLOMI JE AL ZUBE POLOMI. Zivjela Crna Gora i pravi Crnogorci, i manjine koje je… Više »

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Hahahahahahaha… Srbi ti zadaju jade? Mislis li na kralja nikoli, petra, danila…. Ko ti tacno smeta????

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

I ne kaze se gradjanin mne, nego drzavljanin mne, a gradjanin rozaja mozes biti😀😀😀😀😀

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Građaninmne, stihovi koje si citirao su prelijepi, znaš sigurno da su oni odgovor Vladike Danila na pismo Selima vezira. Mogu li dobiti tvoje mišljenje o stihovima:
” Krstu služiš, a Milošem živiš”.

No name
Gost
No name

Oprem Dobro na kojega ti ovo miloša misliš ako misliš na Miloša Obilića koji nikada nije postojao osim u laznoj Srpskoj Mitologiji pa ste ispjevali pjesmu o njemu da opravdate poraz u bitki na kosovo koju ste lažući sami sebe pretvorili u pobjedu. Pjevajući Pjesmu o Milošu Obiliću ovako ona počinje a Sto pitaš za Milosa Obilića on pogubi Turskog… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Danilović je još dužan odgovor žašto je, kako je on rekao “čim je čuo za hapšenje terorista na dan izbora, odmah zvao Amfilohija”. Samo nam takvi u Vladi trebaju.

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Vucic je sve samo ne Srbin. Prevarant, izdajnik…

Grbaljka
Gost
Grbaljka

To je mali Seselj

Bazinga
Gost
Bazinga

Jednopartijski sistem najbolji sistem, nema odvajanja iz budžeta za stranke,NVO i njihove budalaštine. Zar nam trebaju 60 stranaka, 5.635 NVO i 398 sindikalnih organizacija registrovanih u Crnoj Gori. Mi smo kosmopolite kod nas su svi dobrodošli.”Srt fašizmu, sloboda narodu”. Rašćerat sve ovo, donijeli su nam samo jad bijedu i nemaštinu! Niko ne priča o ekonomiji no ko će sa kim,… Više »

Zetatrans
Gost
Zetatrans

O kakvom spasu ti pricas barabo jedna.ko je to ugrozen petljavino jedna.pricaj to tamo dje su srbi stvarno ugrozeni.ovo sto cetnici galeme jedna stvar al kad to kaze predsjednik jedne drzave ima potpuno drugu tezinu.nadam se da ce drzava na ovo reagovati malo ostrije.

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Apel DPSu . Nepustajte ove teroriste u Vladu . Najvisu gresku binuradili kad bi pojedine iz opozocijepusrili u Vladu. Oni su galolirajuci rak za Crnu Goru

auh, glava!
Gost
auh, glava!

Crnogorac, pa oni se boje ulaska u Vladu jer će tamo tek bit sje.ani! Ovako pljuju iza ćoškova, tamo neće moći bez argumenata.

Siki
Gost
Siki

Tako je Vucko. DF je vec poslusao predsednika majke Srbije. Sad treba da se ove uzurpirane pozicije koje treba da pripadnu Srbima, preuzmu. Bili su se Bosnjaci rastrcali po drzavnim sluzbama. Cio Plav, Rozaje, Petnjica… preselise u PG. Sad je vrijeme da Srbi preuzmu pozicije koje im pripadaju pa onda po dubini. Iha ha. A i bili su se osokolili… Više »

Brko
Gost
Brko

Odmah u Vladu Cg

Piksi
Gost
Piksi

A od koga da se spasavaju ljudino?

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Neka udju nemam nista protiv samo da se postuje drzava

Brdza
Gost
Brdza

Kako smo pomirljivi nakon ovog teksta. Lako cmarkovici tesu svoje stavove o Srbima. Vide da ce Srbi sad zauzeti pozicije u drzavi koje ih sleduju. Vide da se nece smjeti pljuvati po Srbima. Kako karakteri brzo mijenjaju misljenje.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ja nikad ne pljujem po Srbima cak ni posrbicama samo kad je neko bezobrazan pokazem mu na ostriji nacin da nije u pravu. I da ponovim ko postuje drzavu za mene je prihvatljiv.

BudoMNE
Gost
BudoMNE

Hahaha…blago tebi!
Oćete…pogotovo sa ovim ‘kadrovima’…i dok ne priznajete i pljujete ovu državu….čudo pravo i da oćete da udjete u vladu države koju ne priznajete…bolesnici od posrbica…

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Vec su oni u nju

Grbaljka
Gost
Grbaljka

Koliko dugo?????

Gost
Gost
Gost

Zbilja bi bilo divno da se pomire odsrbice i posrbice 🙂

Crna Gora mora
Gost
Crna Gora mora

Pa sta Danilovic kad nema ni 1%?Statisticka greska!Poenta je da Djukanovic preko Vucica vjerovatno Novoj i Mandicu nudi ulazak u vlast.To je sustina.Mada,ja to nikad nebi radio,pa nek polude .Mandic bi jedva docekao da se utrpa u vlast ali posto mrzi Crnu Goru,neka ga u opoziciji.

Dzale
Gost
Dzale

Mandic je i 2014 mogao da udje u vladu, imao he ponudu Djukanovica.

Velimir
Gost
Velimir

MA LJUDI MOJI,SRBI TO ODLICNO ZNAJU,
MEDJUTIM NJIHOV PROBLEM JE STO OCE DA CRNA GORA BUDE SRPSKO RUSKI POLIGON

Vanzemaljac
Gost
Vanzemaljac

Vilimire slažem se sa tobom .

No name
Gost
No name

Eee pa neće moći nikada više Crna Gora neće biti obala Srpskoga Mora

Mrgud
Gost
Mrgud

Kaži ti njima da moraju da poštuju zemlju u kojoj i od koje žive. U tome je poenta. Prestanite zajedno sa SPC i rusima da podrivate Crnu Goru,ulazak u vladt je najmanji problem. Nemože ujedno i vlast,a raditi protiv svoje države. Mada ovi jadnici i ne cmatraju svojom.

Zoki
Gost
Zoki

Oni kojima su rodjeni ocevi , djedovi,pradjedovi u cg a ne smatra je svojom državom , ne bi ih pustio da budu portiri u vladi a ne poslanici i ministri!

Nikola
Gost
Nikola

Bolje zaradjuj ka opozicija

HN-CG
Gost
HN-CG

Ma dobra je lova i u vlasti,ali ovako im je bolje jer ne maju nikakvu odgovornost.

Nikola
Gost
Nikola

Slazem se upravu si

Sandzak
Gost
Sandzak

Nije spasavanje u pitanju nego je to nesto sto prilici parlamentarnim visestranackim politickim sistemima. Tako funkcionise demokratija. To je dobro i za Crnu Goru i njenu stabilnost. To ce svakako zaustaviti ociglednu i narastajucu otomanizaciju drzavnih institucija i drzave u cjelini. Sto se prije to desi to bolje. Zbog ravnoteze medju zvijezdama !

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Pa koga ćemo onda da pljujemo po portala? Obično pljujemo opoziciju. Ko će biti opozicija ako srbi udju u vlast?

PG-TG
Gost
PG-TG

Mora neko da kaže Vučiću da to nijesu srbi no posrbice.

Send this to a friend