Politika BEOGRAD U AKCIJI: PUBLICISTA SLOBODAN JOVANOVIĆ UPOZORAVA DA CRNOGORSKE VLASTI MORAJU ODGOVORITI NA NOVI UDAR IZ SUSJEDSTVA

Vučić legitimizovao pravo Srbije da se direktno miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

Slobodan Jovanović

Aleksandar Vučić, sa sviješću Šešeljevog radikala, ali sa otklonom od njihove siledžijske prakse, ubijeđen u svoje strateške sposobnosti, kao veliki šahista krenuo je da zaokružuje i širi srpski nacionalni prostor masovnom propagandom, finansijskim podržavanjem nacionalnog radikalizma i podsticanjem i podrškom pripadnicima srpske nacije van granica Srbije na opstrukciju prema državi u kojoj žive. I on to ne krije, istakao je za Pobjedu publicista Slobodan Jovanović, komentarišuću inicijativu predsjednika Srbije da Vlada te države formira „specijalni tim za zaštitu svetinja na prostorima na kojima živi srpski narod”.

Beogradske Novosti prije nekoliko dana objavile su nezvaničnu informaciju daje uspostavljanje ovog tima Vučićeva ideja, a da je bio „podstaknut novim udarima vlasti u Prištini na Manastir Visoki Dečani”, te da je inicijativa „dobila veliku podršku u Patrijaršiji (SPC) i intelektualnim krugovima”. Novosti su tada objavile i kako je ideja srpskog šefa države da se kroz rad ovog tima međunarodnoj javnosti argumentovano predoče svi rizici od nestajanja hrišćanske baštine, prije svega na Kosovu, ali i da se spriječi, kako su napisali, da slična zla sudbina zadesi srpska sveta mjesta u Hrvatskoj, ali i u Crnoj Gori. Informaciju o osnivanju specijalnogtima, uz podršku Srpske crkve, u četvrtak veče za RTS je potvrdio Vučićev generalni sekretar Nikola Selaković.

META

“Koliko me šećanje služi (Slobodan) Milosevic se nikada nije bavio nacionalnošću Crnogoraca. Jedino se aktivnije po tom pitanju za njegovog vakta oglašavao Batrić Jovanović, poslanik i član njegovog SPS-a. Prava pomama nastaje dolaskom tobožnje demokratske vlasti u Srbiji. Setimo se samo miliona od privatizacije ,,C marketa” koje je (Vojislav) Koštunica preusmjerio na opoziciju u Crnoj Gori. Iako se Boris Tadić danas pravi nevješt, u vrijeme njegove vlasti njegovi savjetnici Mladen Đorđević i Miki Rakić itekako su rovarili po Crnoj Gori”, podsjetio je Jovanović.

Ukazuje i na činjenicu da se današnji „predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kao ambasador Srbije u Crnoj Gori, konstatno susrijetao sa Amfilohijem Radovićem i opozicionim liderima”.

“Sve do Vučića, međutim, može se smatrati da su sve te velikosrpske i anticrnogorske mutljavine bile, u neku ruku, undercover. Aleksandar Vučić je, čini se, ogolio i, sa velikosrpskog stanovišta, Iegitimizovao pravo Srbije da se direktno miješa u unutrašnje stvari Crne Gore kao prostora na koji polaže istorijsko pravo”, naglasio je Jovanović.

Prvo je, dodaje on, Vučić sporazumom sa „Republikom Srpskom” lega1 izovana aktivnost na takozvanom srpskom kulturnom prostoru, u koji su, pored Srbije i RS, ubrojili i teritoriju Crne Gore.

“Taj sporazum ne predstavlja ništa drugo do širenje srpskog uticaja i širenje srpske svijesti. Takav pristup je, kad je u pitanju Crna Gora, podrazumijevao nepriznavanje postojanja crnogorske nacije i imao cilj njeno poništavanje i „vraćanje” u srpski nacionalni korpus”, kategoričan je Jovanović.

Najnovije formiranje, kako kaže, nekakvog tima za ,,odbranu srpskih svetinja”, iako je navodno motivisano situacijom na Kosovu, uključuje i bavljenje pitanjema istorijskih prava na sakralnu baštinu u Crnoj Gori.

“Nema sumnje da će tim biti sastavljen od oprobanih negatora crnogorske nacije i istorije, za koje je Crna Gora istorijski srpski prostor, te će, očito, glavni cilj tog tima biti propagandna djelatnost i obmanjivanje domaće i svjetske javnosti”, kaže on.

Jovanović upozorava da se taj tim „zasigurno neće baviti pravnom argumentacijom i vlasničkim pravima, već će, obmanama i mitologijom, istrgnutim fragmentima, dokazivati kako je crkveno nasljeđe u Crnoj Gori nasljeđe na koje Srbi polažu pravo”.

“Takav stav se ne može uvažiti čak i kad su ktitori u par slučajeva bili iz redova Nemanjića, jer po toj logici bi Turci polagali pravo na Kalemegdan, Italijani na Dioklecijanovu palatu itd… Zato je odavno praksa savremenog svijeta da se nasljeđe iz starog vijeka i srednjevjekovno nasljeđe smatraju dijelom kulturne baštine zemlje na čijoj teritoriji se nalaze, bez obzira čiji su ostaci”, objašnjava Jovanović.

ODBRANA

Kategoričan je daje Crna Gora odavno morala odgovoriti „kontrapropagandom i objasniti svjetskoj javnosti što je istina o sakralnom nasljeđu Crne Gore, isključivo jezikom činjenica, uključujući i dokaze o devastaciji tog nasljeđa od strane SPC”.

“Ako to nije do sada činila, valjda će je formiranje tog Vučićevog tima naćerati da se ozbiljno pozabavi odbranom od velikosrpskog svojatanja nasljeđa Crne Gore, jer živimo u svijetu u kojem moć laži i njeno uspješnije promovisanje ponekad igra presudnu ulogu u rješavanju mnogih pitanja upozorio je Jovanović. Da inicijativa o osnivanju „specijalnog tima za odbranu svetinja” nije nimalo bezazlena”, ocijenio je juče za Pobjedu i književni istoričar i publicista, dobitnik Trinaestojulske nagrade Dragan B. Perović.

“Povampiruju se ideje, kao epidemija, koje ne korespondiraju sa XXI vijekom. Kao da je malo jedna epidemija, nego se javljaju bolesne, hronične ideje, koje duboko zadiru u unutrašnje stvari drugih država i nose opasnostsukoba širih razmjera. Na koje se Srbija svikla, pa se umjesto širenja, poslije svake takve nacionalističke „epidemije” hronično sužavala”, rekao je Perović.

Vučićev generalni sekretar Nikola Selaković objasnio je RTS-u da če zadatak tima biti rad na zaštiti kulturne, istorijslce i duhovne baštine, svega onogašto narod zove svetinjama, tamo gdje su ugrožene fizički, pravno, po pitanju identiteta, originalnosti, nastanka i porijekla.

Sastav specijalog tima koji formira Beograd još nije poznat, a Selaković je najavio da će biti angažovane „određene ličnosti i stručnjaci po pozivu”, jer, kako je objasnio, „nije svaka svetinja ista”. Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori pod sloganom „Ne damo svetinje” od decembra prošle godine organizuje takozvane protestne litije i molebane u pokušaju da prinudi Vladu da Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji je tada usvojen, ili povuče ili izmijeni.

Zakon im je neprihvatljiv jer će, ako se bude primijenio, crnogorska kulturna baština i sakralno nasljeđe koje su raznim mahinaeijama, i uz podršku institucija, u prethodnih nekoliko decenija uspjeli da prepišu u svoje vlasništvo, biti vraćena državi. Vlada je pristala na pregovore sa SPC, ali su oni propali 4. jula jer su Amfilohijevi izaslanici odbili sve ustupke koji su ponuđeni ovoj crkvi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bozidar
Gost
bozidar

Ja ne znam o čemu bi pisali ovi režimski mediji kad ne bi bilo Sebije. Ajde malo za razliku od inaće pišite kako će se povećati penzije plate kako ćemo bolje živjeti i kad ćmo postati istinska demokratska država a ne neki hibridni režim-

Zvijezda
Gost
Zvijezda

Vucicu uzaludni pokusaji u jakoj, stabilnoj i demokratskoj drzavi. Koja ovakvim vasim pokusajima postaje jos jaca.

Pivnica
Gost
Pivnica

Crna Gora je i do sada uspjevala na sve nacine sacuvati svoje, ni ovaj put nece biti izuzetak.

Ministarka
Gost
Ministarka

Vise mu je paznja usmjerena na nas nego na svoju drzavu. Kako je krenuo prije ce mu trebati tim da sacuva Srbiju.

Tijana
Gost
Tijana

Vucicu sve si napore i pare ulozio u propalu opoziciju kako bi ostvarili tvoje propale zelje.

Vukov_most
Gost
Vukov_most

Da je vječna Crna Gora!!🇲🇪🇲🇪

Nudo
Gost
Nudo

Srbija je previse dala sebi prava kao i uvijek.

Osjecenica
Gost
Osjecenica

Neka on rješava sam sa sobom sta god hoce, ali u unutrasnje poslove Crne Gore nece stavljati prste.

Ridjani
Gost
Ridjani

Vucic uveliko placa i sponzorise opoziciju i na razne nacine bira da se umjesa u Cg i njena krucijalna pitanja!!!

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Stancate ih kao na traci, mislim na ove nazovi publiciste.

DarkoL
Gost
DarkoL

Vucic jer rijesio dvije drzave da predvodi ocigledno

Cerkan38
Gost
Cerkan38

Previse su oni osilili samo na pogresno mjesto

Zaton
Gost
Zaton

Prece mu je da sredjuje svoje dvoriste nego sto gleda u tudje

Lenka
Gost
Lenka

Cfna Gora vise nece dozvoliti da je vratite u retrogradnu politiku 90ih godina

Robin
Gost
Robin

Oce li se Sebija vise okaniti nas imaju li ostale svoje brige koje ih muce

Miroljub
Gost
Miroljub

Sto ne resava pitanje Kosova a ne da se bavi Crnom Gorom

Zorica
Gost
Zorica

Vucic na Crnu Goru gleda kao na srpsku državu koju zeli vratiti pod svoje skute

Goran44
Gost
Goran44

Sto je mnogo mnogo je, očigledno se ne mire sa cinjenicom da smo nezavisna i suverena država

Cerkan38
Gost
Cerkan38

Ko je njima dao ovloiko pravo za ovo izivljavanje

Zena_od_sultana
Gost
Zena_od_sultana

Samo ne znam odakle im ovoliko pravo

Vojislav
Gost
Vojislav

Dzabe Vucicu,dzabe ti sve.. Nikad DF nece doci na vlast..

Helena
Gost
Helena

30og odlucno protiv ovih negatora Crne Gore i svega sto je Crnogorsko!!

Sreten
Gost
Sreten

Odlucno 30og protiv ovih negatora svega crnogorskog!

Ljekar
Gost
Ljekar

Dzabe vam sve Vucicu,nece nikad niko opet ugroziti postojanje nezavisne Crne Gore!!!

Bole33
Gost
Bole33

30og odlucno protiv tri musketara VUCIC-DF-SPC

Larisa
Gost
Larisa

Crna Gora je bila i bice nezavisna! Nikad vise 1918!

Betmen
Gost
Betmen

Nikad niko nece vise voditi Crnu Goru iz Beograda! Niti ce opozicija doci na vlast i ugasiti nam drzavu!!!!

Zvoncica
Gost
Zvoncica

Dzabe ti sve Vucicu,ne dobijaju se izbori u Crnoj Gori iz BG,niti se Crnom Gorom vlada iz BG!!!

Lenka
Gost
Lenka

Sve je uzalud Frontovci… Ne pomaze ni Vucic,ni Daka a ni Crkva toliko da bi mogli dobiti na izborima..

Gago
Gost
Gago

Nikad opozicija nece pobjediti na izborima,ni uz pomoc Vucica ni uz pomoc crkve.. Onaj ko radi protiv drzave u kojoj zivi i radi,nikad nece doci na vlast!

Flavio
Gost
Flavio

Crna Gora je nezavisna multnietnicka drzava,nauci to vec jednom Vucicu…

Hemuli
Gost
Hemuli

Pare,timovi,Vucic sve vam je dzabe opozicijo…

Radojica
Gost
Radojica

Dzabe ti sve Vucicu,Crna gora je nezavisna drzava. Sto se prije sa tom cinjenicom pomiris i ti i opozicija lakse ce vam biti!

Drazen26
Gost
Drazen26

Znaju svi da Vucic salje pare DFu i SPCu preko srpske kuce,vidjeli smo kako je DF koristi u svoje predizborne svrhe

Lukovo
Gost
Lukovo

DF svim silama oce da dodje na vlast,pa misle da ce ih Vucic i SPC spasiti i pomoci da dobiju na izborima 30og

Rastovac
Gost
Rastovac

Vucicu ovo moras nauciti : Srbija ne polaze pravo na teritorije Crne Gore!

Sipacno
Gost
Sipacno

Dzabe si ti oformio tim za pomoc DFa na izborima.. Nece ti to nista dobro donijeti..

Piazza
Gost
Piazza

Vucicu ne mijesaj se u unutrasnja pitanja druge drzave!! Imas svoju pa tamo kuvaj i jedi corbu sto si zakuvao…

Macaka
Gost
Macaka

Ovaj covjek nikako da se pomiri sa cinjenicom da je Crna Gora nezavisna drzava…

Reno
Gost
Reno

Vucicu brini se oko svog naroda i oko Srbije.Crnu goru pusti nece vam se nikad ostvarit to sto pokusavate uporno.

Dušan
Gost
Dušan

San svakog presjednika Srbije je ta bude novi Tito a na kraju završe kao Milošević.

Andjela
Gost
Andjela

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić i tamnošnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić priznaju Crnu Goru taman koliko je priznavao njihov politički i duhovni otac Slobodan Milošević nakon tzv. antibirokratske revolucije.

Auuuuuuu
Gost
Auuuuuuu

Neka Vucki brine svoje brige,inace ga narod ne gotivi puno. Narod mu gladan,lazćže i maže a on se bavi izgubljenim teritorijama.

Dragana
Gost
Dragana

Kako ga nije sramota da spominje Crnu Goru, nas krivi zbog gubitka Kosova, a u njegovim predizbornim spotovima nema nidje ni Kosova ni Metohije!

Mustafa
Gost
Mustafa

Sjecam se Vuciceve izjave u sred skupstine srbije…. za jednog srbina ubicemo 100 muslimana….. izjave da srebrenica nije zlocin….. itd

Coa
Gost
Coa

Uzalud im pokusaji destabilizacije Crne Gore, slican scenario je bio i za izbore 2016. kada su pokusali da izvedu drzavni udar upravo pod direktivom Aleksandra Vucica i majke Rusije

Stanimir
Gost
Stanimir

Vucic ocigledno i dalje zivi u zabludi da ce ostvariti svoj djecacki san i da ce formirati Veliku Srbiju

Kovrđica17
Gost
Kovrđica17

Nisi morao, znali smo da se mijesas u unutrasnja pitanja CG I bez tvoje legitimacije.. Znali smo I da kontrolises ove tvoje poltrone od DF-ovaca, od SPC.. Nego vj nisi upoznat koliko su oni nedorasli DPS partiji I koliko cemo ih oduvati na izborima.. Njih, a samim tim I tebi zacepiti da silikonska usta..

Pepeljuga7
Gost
Pepeljuga7

Ako se nisi mogao pomiriti sa cinjenicom da smo nezavisna drzava za 14 godina, mozda ces se pomiriti za 9 dana!!!!!

Stanko
Gost
Stanko

Ne znam samo kako to moze da ucini, on moze iz Beograda samo da vodi praznu pricu o Crnoj Gori i da na taj nacin zamlacuje narod, odje se vise Srbija ne pita niti ce se pitati, ovo je nezavisna drzava!

Nepovjerljiva
Gost
Nepovjerljiva

Mozete da sanjate da ce se Crnom Gorom opet upravljati iz Beograda, mozete da sanjate da cete nam oduzeti svu imovinu koja se nalazi na nasoj teritoriji, mozete da sanjate da cete dam oduzeti nezavisnost!!

Sara77
Gost
Sara77

Klasicno manipulisanje i kontrolisanje SPC da radi sto bolje za srpske interese, a sve to na stetu nase drzave.. To je bilo i vise nego ocigledno, to su vam litije i pokazivale..

LadyM
Gost
LadyM

Bilo bi lijepo da se Vucic vise pomiri sa cinjenicom da je Crna Gora nezavisna i suverena drzava!

Sofija8
Gost
Sofija8

Sa kojim pravom se direktno mijesas u unutrasnja pitanja Crne Gore??? Mnogo si ti sebe izdigao, spusti se malo..

Princeza07
Gost
Princeza07

Oformio si i fino naplatio opoziciju u Crnoj Gori, ali bojim se da ti je to sve uzalud bilo. Tacnije ne bojim se , znam da jeste, rodjeni ste gubitnici.. Opozicija je propala nacisto, sami sebi su najgori neprijatelji…

Marko
Gost
Marko

Vucic neka skloni ruke od Crne Gore i neka ne pokusava da gubitak Kosova nadokandjuje Crnom Gorom!

mrkela
Gost
mrkela

Promjena vlasti u Crnu Goru podrazumijeva crnogorsko oružje i pare da se predaju u četničke ruke . Policija i vojska .

Crna_Dama
Gost
Crna_Dama

Bilo bi lijepo da se Vucic vise pomiri sa cinjenicom da je Crna Gora nezavisna i suverena drzava!

Sejo
Gost
Sejo

Najbolji lijek za Vučića je da ne zabada nos đe mu nije mjesto.

Petar_Pan
Gost
Petar_Pan

Vučiću,mislim da nema potrebe da se miješaš u unutrašnja pitanja Crne Gore!

Vodolija
Gost
Vodolija

Kome je Srbija kao drzava dobro donijela, znamo li ga?

Kafidžonka
Gost
Kafidžonka

Da mi je predjsednik Aleksandar Vucic selila bih se iz drzave glavom bez obzira.

Bodin
Gost
Bodin

seli se njih 50’000 godisnje iz srbije

Sorela
Gost
Sorela

Najeli su se oni od nase drzave, neka gledaju svoje dvoriste, imaju problema koje uopste nije lako rijesiti.

Venera
Gost
Venera

Ma koji Vučić,on ne umije da upravlja ni Srbijom,a trpa nos dje mu nije mjesto. Svoja posla,uci i gledaj kako Milo vodi drzavu.🇲🇪🇲🇪

Ribolovac
Gost
Ribolovac

Ne damo da se više Crnom Gorom komanduje iz Beograda gospodo!

Aga
Gost
Aga

Ovakvo direktno miješanje u unutrašnje stvari u CG je nedopustivo!

Ibar
Gost
Ibar

Ne može da se pomiri sa činjenicom da je CG nezavisna i suverena država!

Sveznalica
Gost
Sveznalica

Sitna je maca Vucic za nas.

Crnooka
Gost
Crnooka

Sjetili se oni sad Crne Gore kad smo na samom vrhu.

Djoko
Gost
Djoko

Zasto odgovaraju uvijek mlako, ovi nasi?

Kameleon
Gost
Kameleon

Kako ce tek sad da vas zaboli pobjeda DPS -a

Zena_od_sultana
Gost
Zena_od_sultana

Amfilohije i Vučić u pokušaju da uniste Crnu Goru.

Majka
Gost
Majka

Rece lik koji koko me shecanje sluzi zivi u Srbiju,i nema nikavu tendenciju da dodje i zivi u Crnoj Gori,koju toliko voli….

Strelac
Gost
Strelac

Vidjeli šta smo sve postigli za 14 godina bez njih, pa ne mogu da.podnesu tolike uspjehe.

Pivcee
Gost
Pivcee

14. Godina se nijeste pomirili sa tim da nam nijeste potrebni.

Blog
Gost
Blog

Nećete od Crne Gore praviti Srbiju, nikada!

Frojd
Gost
Frojd

Moze da misli da je dobar sahista, ali mora da zna, da je milas uvjek 3 poteza ispred njega. Takoreci, razlika je u klasi.

Zver
Gost
Zver

Sve je ovo Amfilohije kriv našao kod Vučića u crkvu da se moli.

Danilo
Gost
Danilo

Šta vas briga što Srbija pomaže svoj narod u CG? Dovoljno je jaka da ga pomaže i na Kosovu, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, itd. Najveći smo narod na zapadnom Balkanu i imamo pravo na to isto kao što Madjari pomažu svoj narod u Vojvodini.

Medo
Gost
Medo

E pa bas im je lijepo pomogao i na Kosovu i u Hrvatskoj i u Bosni…..Nemas pojma sta pricas

Bernini
Gost
Bernini

Mogu oni svi na glavu,u CG će se pitati Crnogorci.

Novljanin
Gost
Novljanin

Ko vam je ovaj ????

Durban
Gost
Durban

14godina smo samostalni tako da Vucicu oladi

Zorica
Gost
Zorica

Oni se jos uvijek nisu iscupali iz stega Milosevica, Seselja I svega nacionalistickog

Ivi99
Gost
Ivi99

Vucicu tvoj narod te mrzi

Trubjela
Gost
Trubjela

Vucica boli nezavisna multietnicka CG

Kuside
Gost
Kuside

Vučić je konačno pokazao prave namjere, mada nijesam ni sumnjala kakav će njegov stav biti. Ipak je on Šešeljev učenik.

Baraka
Gost
Baraka

Uzaludan posao. Tek Srbiji cekaju teski dani zbog ovakvog ponasanja. Iskijace sve to, a na kraju ce se i potuci izmedju sebe. Tako mora biti

Dragova_luka
Gost
Dragova_luka

Vucicu drzava ti propada narod te mrzi nama takvi nijesu potrebni!

Neće proći
Gost
Neće proći

Sve živa istina. Smetaju im ime Crnogorsko, crnogorska nacija, crnogorska crkva i sve crnogorsko. Fali Srbima 500 godina isrorije pa da je preko Crne Gore namaknu!
Malo Morgen!

Uskok
Gost
Uskok

Mi da smo htjeli da budemo I zajednici sa Srbijom, jos uvijek bi bili, ali evo 14 godina smo sami I samostalni, I oni nam apsolutno nisu potrebni.

Djuro
Gost
Djuro

Da završimo mi posao 30.avgusta, izaberemo državotvorne partije da vode našu državu, pa će dobiti primitivci i neobuzdani osvajači najbolji odgovor.

Maldita
Gost
Maldita

SPC je zlotvorska organizacija koja nikome nije nista dobro donijela I samim tim I ovdje da im se dopusti bi radili isto.

Sorela
Gost
Sorela

Oni se jos uvijek nisu iscupali iz stega Milosevica, Seselja I svega nacionalistickog.

Grizli
Gost
Grizli

Velikosrpski nacionalizam I povampireni srpski nacionalisti hoce da kroje Crnu Goru po zelji Srbije.

Cehotina
Gost
Cehotina

Svako nek vodi racuna o svojoj drzavi

Dejo
Gost
Dejo

I treba kad ovi nadi cute.I treba jos jace da udare na nas.
Ja njih u opste ne krivim,vec nase sto ubopste i dopustise da se ova sprdnja radi.
Gospodo iz vlasti,ako niste sposobni da sacuvate masu Drzavu i nas koji je svim srcem casno i posteno volimo,prepustite to nekone ko ce da zastiti svu ovu ljepotu Crne Gore!!!

Zorka
Gost
Zorka

Treba li da pitamo cijeli svijet I Srbiju sta cemo da radimo I kojim pravcem cemo da idemo?

Omegle
Gost
Omegle

Standardno napadanje od strane drzave koja je u region poznata kao najnestabilnija. Ne uzimamo ih u obzir.

Fossil
Gost
Fossil

Oduvijek je Srbija zeljela da nasa drzava bude njena pokrajna, njena prcija sa kojom mogu da upravljaju, ali taj film nece biti moguci.

Omegle
Gost
Omegle

Da ne treba Srbiju mozda da pitamo koji je nas pravac?

Korset
Gost
Korset

Mi gradimo nasu kucu kako nama odgovara, I vracemo samo ono sto je oteto prije 100 godina.

Emir
Gost
Emir

Gledaj svoju državu,Crna Gora ima sposobnost da sama bira svoj put. A vidimo Vučiću da ti sa svojom državom ne znaš da usmjeriš a gadjas na Crnu Goru

Eva_zuta
Gost
Eva_zuta

Kao drzava ciji je predsjednik Vucic mislim da ste itekako u problemu, pa bi vam moj savjet bio da se okrenete svojoj avliji, a da ostavite nas .

Poaro
Gost
Poaro

Okanite se Crne Gore, nikad nece Crna Gora biti obala srpskog mora !

Agata
Gost
Agata

Mislim da Srbija vec dovoljno ima svojih problema da bi trebala njima da se bavi

Mislilac
Gost
Mislilac

Ne vodi računa o svojoj državi,nego skreće svoje probleme na Crnu Goru

Neron
Gost
Neron

Drsko i bezobrazno

Torak
Gost
Torak

Ne može ispravno voditi ni svoju državu a miješa se u tuđu

Send this to a friend