Politika

Vučić u Crnoj Gori sprovodi scenario iz 90-ih: Kosovo je izgubio, pa kreće u posljednji juriš

Crna Gora postala je središnje mjesto izborne kampanje Aleksandra Vučića, njegova meta i možda posljednji bezumni juriš na vjetrenjače koje se odavno vrte u suprotnom smjeru.

Izbori su za manje od mjesec dana, 21. juna, a provučićevski mediji i politički trabanti su u anticrnogorskoj ekstazi, kao deža vu 90-ih, briše se teška patina s izlizanih tekstova o položaju Srba u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, samo s crnogorskim prijetećim predznakom.

Kampanja protiv Crne Gore orkestrovana u zajedničkoj operaciji Vučića, Dodika, vrha SPC-a i prosrpsko-proruskih stranaka u samoj Crnoj Gori, uz potiho sufliranje Moskve. Vučić je potpuno opsjednut Crnom Gorom i nije umio smisliti ništa originalnije od usporedbe današnje Crne Gore s ustaškom NDH, u čemu su mu se priključili vrh SPC-a i režimski mediji koji histeričnim naslovima otvoreno negiraju crnogorsku nacionalnu i svaku drugu posebnost, šire strah i prijetnje te dodatno personaliziraju crnogorsku neovisnost samo s likom predsjednika Mila Đukanovića.

Pristalice crnogorske nezavisnosti i državnosti nazivaju izmišljenim i za njih pogrdnim imenom “milovci”, čime se sugerira politička izvještačenost crnogorske nacije, a njegovim odstranjenjem ili porazom na izborima, prema njihovom mišljenju, prestaje i bauk crnogorske samostalnosti i zasebnog identiteta te bi se odmetnuta bludna Crna Gora vratila u zagrljaj (majke) Srbije.

Nedavna godišnjica nezavisnosti Crne Gore u vučićevskim je medijima predstavljena kao “dan odcjepljenja od Srbije”, pa stoga dominiraju užasavajući naslovi kao što je “Milovci spremaju pokolj Srba”, što, pak, otvara igru u kojoj je sve dopušteno. Stavljanjem Crne Gore, odnosno ugroženosti Srba u Crnoj Gori u meritum svoje kampanje, Vučić skreće Srbima pažnju s problema.

Po već oprobanom, ali gubitničkom modelu ugroženosti – i nema puno manevarskog prostora – mijenja Crnom Gorom temu Kosova gdje ne stoji sjajno, recesija samo što nije pokucala na vrata, u Briselu ga sve više nazivaju “epigonom Viktora Orbána” i gube živce s njim, koketira s Kinom, što i u Rusiji izaziva negodovanje, a u priču o liderstvu u regiji valjda više ne vjeruje ni on sam. Ostaje, dakle, samo labava nada – Crna Gora.

Poređenje Rusije i Ukrajine

No Vučićev “crnogorski” ulog može biti riskantni, samoubilački hod po ivici. Naime, destabilizacija Crne Gore mogla bi mu biti još jedan izgledni poraz, a i igra se s mogućim izbijanjem sukoba u toj zemlji, o čemu javno govore njegovi megafoni Ivica Dačić i Aleksandar Vulin. Vučić prema Crnoj Gori vodi neracionalnu politiku, sličnu ruskoj prema Ukrajini.

Moskva je narod koji je sebe doživljavao kao napola Ruse pretvorio svojom bezumnom politikom u neprijatelje za dugo vremena, kao i Vučić koji pretvara jedan bliski narod, kojem odriče bitnost, u svog neprijatelja, a još k tome argumente kojima mu osporava samostalnost i nezavisnost uzima kao potvrdu njihova antisrpstva. Naime, u obrani svog nacionalnog identiteta Crna Gora je u fazi desrbizacije.

Odnosi dvije zemalje vrlo su napeti, na ivici opasnih incidenata – Crna Gora nakon epidemije koronavirusa ne otvara granicu jedino sa Srbijom i BiH, odnosno RS-om, pravdajući to epidemiološkim razlozima, a očito je više riječ o onemogućavanju litijskih “vikend-prosvjednika”, a Beograd, pak, zabranjuje letove tamošnje aviokompanije i poziva Srbe da ne idu na ljetovanje u Crnu Goru.

Srbijanski književnik Filip David smatra kako se još ne zna, niti se može naslutiti što će se sve događati u Crnoj Gori. Kaže kako bi Đukanovićev eventualni poraz na sljedećim izborima doveo do nove i vrlo opasne nestabilnosti u ovom dijelu Evrope, pogotovo jačanja ruskog uticaja na Balkanu te vjerovatno i do tragičnih unutarnjih sukoba u Crnoj Gori.

“Ako bi prevladale prosrpske snage, to ne bi oslabilo, nego ojačalo Vučićevu poziciju i u Sjevernoj Makedoniji i u Dodikovoj Republici Srpskoj, pojačalo tenzije u Albaniji i na Kosovu, i mogućnost šireg vojnog sukoba ako bi to bilo u interesu neke od velikih sila”, smatra David.

Prema njegovu mišljenju, još je rano govoriti o nekom Vučićevu porazu.

I crnogorski književnik Andrej Nikolaidis smatra kako Vučić računa da bi Crna Gora mogla biti njegova najveća pobjeda. Nikolaidis kaže kako Vučić čini sve što može da svoje satelitske partije, okupljene oko Demokratskog fronta, dovede na vlast u Crnoj Gori.

“Ta operacija ima dalekosežne ciljeve: potpuni reset svih vanjskopolitičkih prioriteta Crne Gore, dakle njeno odvraćanje od Zapada i zaokret ka Rusiji, ovaj put pod njezinom čvrstom kontrolom, rekao bih čak čvršćom i direktnijom od kontrole koju Rusi imaju nad Dodikom i Republikom Srpskom. Istodobno za cilj ima i formatiranje Crne Gore najprije kao druge srpske države, a potom njezino spajanje s “maticom” Srbijom. Time bi zatrli svaki trag independističke, prozapadne politike i misli u Crnoj Gori”, ističe Nikolaidis.

“Stoga je Crna Gora i za njega i za Rusiju mnogo više od predizbornog aduta. Ona je i dalje potencijalni plijen. Nema zapadne ambasade i vlade kojoj nije jasno da Vučić sistematski, preko Dodika i prosrpske opozicije u Podgorici, destabilizuje BiH i Crnu Goru”, dodaje.

Srbija je za Nikolaidisa izvoznik nestabilnosti u regiji. Smatra da je ona zajednički nazivnik svih sukoba i tenzija na Balkanu, ali isto tako postavlja pitanje zašto SAD i EU Vučiću to tolerišu. I hoće li to tolerisati nakon što potpiše ili ne potpiše sporazum s Kosovom?

Podsjetimo da je prije oko mjesec dana iz Moskve duvao vjetar u leđa Vučićevim crnogorskim ambicijama kada je Putinov prvi diplomata Sergej Lavrov izjavio da će dobri odnosi između Rusije i Crne Gore biti ponovo obnovljeni jer “će osjećaji velike većine Crnogoraca na kraju prevladati”, a “oni koji privremeno provode rusofobnu politiku će otići”, očito aludirajući na Đukanovića i procrnogorske snage.

Crna Gora predstavlja adut za Vučića koji se ne može otarasiti miloševićevskog naslijeđa na čijoj uzaludnoj nostalgiji stalno titra nacionalističke resantimane o mogućoj ako ne velikoj, a onda barem proširenoj Srbiji. Naime, dok god ima šanse da bi se “srpska Sparta” mogla vratiti u naručje Srbije, Vučićeva nada tinja jer, kako kaže Nikolaidis, svako jačanje Crne Gore slabi ideju Velike Srbije. Crna Gora kao neka zamjena za Kosovo, čime bi, misli valjda, Vučić zadovoljio apetite frustriranog i istraumatiziranog (većeg!?) dijela srpskog društva zbog niza ratnih i drugih poraza u posljednjih 30 godina.

“Vučić doista ima velik problem: Donald Tramp od njega očekuje da potpiše sporazum s Kosovom. To je zamišljeno kao dio Trampovog izbornog “vanjskopolitičkog uspjeha”. Njemu Rusi prijete preko njegove Politike jer ne žele sporazum Srbije s Kosovom, nego permanentnu krizu koja osigurava njihov uticaj”, objašnjava Nikolaidis. Dodaje da je Vučićeva situacija sljedeća: ako ne potpiše, suočiće se sa Trampovim bijesom, a ako potpiše – s Putinovim.

“Mislim da se on Putina boji više nego Trampa. Pri svemu tome njegove akcije u EU su bitno pale, najočitije u Njemačkoj, gdje vodeći mediji više ne biraju riječi opisujući njegovu psihotičnu autoritarnu vladavinu”, nastavlja Nikolaidis.

Ne priznaju izborne poraze

Filip David kaže kako prema rezultatima svih anketa i procjenama Vučić uvjerljivo dobija izbore, pogotovo u okolnostima kada ih dobar dio opozicije bojkotuje. “Ne vjerujem da će Vučićeva izborna pobjeda nešto posebno promijeniti, osim što će kontrola nad medijima postati još bezobzirnija, a vlast netolerantnija. Srpska politika i dalje će zavisiti o financijskoj i ekonomskoj pomoći EU pa će se vlast deklarativno zalagati za pristup Uniji. Jačanje veza s Rusijom i Kinom pored svega ostalog treba da EU ovakvu kakva jest, dobrim dijelom dezorijentiranu i birokratiziranu, ucjenjivački opominje – ako nas vi nećete, prepustili ste nas onima koji nas hoće”.

Nikolaidis napominje kako prosrpske stranke nisu priznale niti jedan izborni poraz, čak ni rezultat referenduma o nezavisnosti. On je uvjeren da će izgubiti i predstojeće skore izbore. Nakon toga nastaviće s litijama ili nekom drugim vrstom protesta i eventualno pojačati intenzitet onoga što već ima oblike pobune Srba u Crnoj Gori. Vučić će ići onoliko daleko koliko ga Zapad pusti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

LAKO CEMO MI SA VUCICEM NO TESKO NAMA SA VUCKOSRBIMA

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Evo ko laže.Nek uzoru ovaj autoput do Srbije,i nek posade pšenicu,da se brašno ne uvozi

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Auto -Put je do Sjevera CG…Srbija gubi…vjeciti gubitnik ..

Montenigger
Gost
Montenigger

Jeste Vucic lazljivac i prevrtljivac al ako nista u Srbiji postoje bar neke institucije vi ljudi nemate klinicki centar, fakultete, vrtice sve ste bre sprcili u apartmane, palacinkarnice klubove, kad coveku nije dobro u Budvi moze samo u trokadero da ide.

verige
Gost
verige

Sve što si nabrojao imamo, srećom, nemamo Vučića , Brnabićku, Vulina, Stefanovića, Palmi i ostalu ludu boraniju…

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Pozdrav botovima, opoziciji i pozciji, svi ste na istoj strani, strani zla. I ovi litijasi kao i dpsovici, svi su na strani zla. Ali Gospod pomaze, umro je i vaskrsao, da pokaze sta nas ceka nakon ove muke, na zemlji. Zemlji kojom vlada zlo od samog nastanka. Narod predstavlja samo statiste, zato jedino nas spasava iskrena Pravoslavna vjera, a na… Više »

Lokica
Gost
Lokica

Srbi su licemjeri do bola konkretno vučičevi režimski mediji pljuju po svemu iz EU ono najgore,a u isto vrijeme uzimaju EU pare dok građanima prodaju demagogiju o bratstvu sa Rusima,mislim to je odvratno licemjerje! I kinezi su Srbima,samo što su Kinezi medicinsku opremu dobro naplatili Srbima ali je to platila zapravo Europska unija što diktator Vučić iz nekog razloga svojim… Više »

Zoki
Gost
Zoki

Religija je jedino sto sprecava siromasne da pobiju pogate. (Napoleon Bonaparta) Razmislite malo vi braco.

Sasa
Gost
Sasa

Agresor ne miruje, dobili po nosu u Hrvatskoj, BiH, Kosovu, a sada se ustremili na našu CG.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Proslavom 100. godišnjice srpske crkve koju je najavio Vučic sa Irinejom 1920 – 2020 kada je kralj Aleksandar proglasio ujedinjenje najbolji je argument laži svetosavske sekte i adut crnogorske vlasti da ponovo vaspostavi Crnogorsku pravoslavnu crkvu. Da je vječna Crna Gora.

Bosnjak RO
Gost
Bosnjak RO

Katunjanine vi iz 4 nahije takozvane Crne Gore po kojoj svi dobismo ime drzavno ne ponasate se ljudski Ko ste vi iz 4 nahije da odredjujete vjerska osecanja ostalih naroda Srba,Bosnjaka,Albanaca,Hrvata,Roma itd namjerno sam ostale naveo jer vama je Crnogorcenje Srba glavni motiv a sjutra bi tako i sve nas Crnogorcili….U svoj tor druze i ne diraj tudju religiju ucise… Više »

Aleksandar
Gost
Aleksandar

cpc-dps, jako si elokventan, ali osnivanje crkve nisu izbori i korupcija, i to moze samo lagano ne histerisi, para busi đe burgija nece. Zlo vlada pa osnovacete i crkvu, samo ne pljuj SPC, to je boholjuljenje.

Miko
Gost
Miko

Kakva gomila gluposti i izmišljotina

VukMandusic
Gost
VukMandusic

Sve je vise politicara na balkanu koji bi mogli bit i predjednici amerike. Vucic je jedan od njih !

adut
Gost
adut

aoooo, smijeha ovoga…

CEKLINJANIN
Gost
CEKLINJANIN

Ako dodje do toga sto svi Srbi zele u CG, ode Vojvodina, Juzni dio Srbije ide Kosovu, Sandzak a zube ce polomiti bas u CG. Dosta vise, sa svima u okruzenju ste ratovali, bruke neznavene!

4 C
Gost
4 C

Plan je da se Crna Gora na sve moguće načine sprijeci da postane članica EU ili da se proces njenog pridruživanja što više uspori i oteža na način što će preko DF -a uticati da u zemlji izazivaju stanje napetosti, političke i bezbjedonosne nestabilnosti (pozivi na pobune, oružje, rat, litije) , da se ekonomski uguši (pozivi da se ne ljetuje… Više »

Svjefol
Gost
Svjefol

Srbistan…… Samo jos da se identitetski pronadju, pa ce se sve umiriti. Nije lako nakon 500 godina ropstva dokazivati ko si i sta si, a narocito nije lako ako krenes to da radis galamom i pljuvanjem po drugima. Jedino ostaje pitanje: dje nam Bog dade ove za komsije?!

nono
Gost
nono

Da niste imali te komšije ne bi vas postojalo, jadi

Nick
Gost
Nick

E viva e viva Vojvodina!

Gigi
Gost
Gigi

Budi te realniKoliko je fabrika otvoreno u crnoj milovoj drzavi.Nula nula.A u srbiju od kad je vucic dosao 30 minimum.Sram da vas bude ugledaj te se na vucica nesoji ljudski.Lopovi lopovi gotovo ste ovaj put.

Sasa
Gost
Sasa

To misliš na Vučka i njegovog brata. imamo mi svoju zemlju, ne interesuje nas ni on ni srbistan

adut
Gost
adut

gigante, mi smo TURISTIČKA ZEMLJA, TO NAM JE FABRIKA. No, ti bi sve u Kragujevac, da ti može bit. A NE MOŽE, I NEĆE! Caoooos!

Lokica
Gost
Lokica

Hahahahaha dođi u Zagreb da vidiš koliko Srpkinja i Srba radi a na moru da i ne govorim,pa njih pitaj koliko je Vučić tvornica sagradio i otvorio

Gigi
Gost
Gigi

O majko budalastog I sramnog teksta.

Marko
Gost
Marko

Iskreno, žao mi je srbijanskog naroda zbog tih 100 Eura. Čudi me da nijesu svjesni kako će ih MORATI jednog dana vratiti i to sa kamatom. Kome nije jasno neka na internetu pogleda VLADALAC…….

BOSS
Gost
BOSS

Vucica pod hitno u sezonu 4 Zadrige na Pink tv

Pero
Gost
Pero

Virovitica Karlovac Karlobag,dobio si po ušima,sad bi Crnu Goru,nečeš razbojniče

Foreigner 91
Gost
Foreigner 91

Treba im izlaz na more

Spas
Gost
Spas

Cg je Srpska uvek bila. Svi manastiri i crkve su Srpske. Mozete vi da pricate sta hocete jadnici ljubomorni ste na Srbe fuj..

Drago
Gost
Drago

E sto bi volio da se desi ovo sto namecete u texstu samo da se pokaze koliko nemate veze sto pisete.nista se nebi desilo samo sto bi otisao jedan rezim sa grbace nakon trideset godina.sve da je i najbolji dosta je brate bilo .sta fali da na vlast dodju ura i demokrate .crna gora bi se preporodila na vasu zalost.

BBC
Gost
BBC

Vidi se da si jako pismen

Agnostik@
Gost
Agnostik@

Prije će bit da se Milaš i Vule pripremaju za izbore pa bačili narodu mamac…tipa,evo samo što srbija ne krene na crnu goru uz obavezno trpanje rusije u sve to.Samo da narod slučajno nebi razmišljao o mizernim platama,o životnim troškovima.Tako da….spasi nas milo…beeeeee.

Lav
Gost
Lav

Zavadi pa vladaj, najstarija formula za sprdanja sa vulgarnim narodom.

Mirko
Gost
Mirko

Jadnik

SRBIN iz BOSNE
Gost
SRBIN iz BOSNE

Izvor Vam je JUTARNJI LIST iz HR. Objektivan tisak kad su Srbi u pitanju.

ND
Gost
ND

Kosovo su,definitivno,sa 90% Albanaca izgubili. Ostaje im CG sa trojanskim konjem u vidu opozicije i Crkva,koja je u ovom trenutku najmilitantnija struktura u pokušaju vraćanja CG na 1918. Plan je razrađen,Rusi tu imaju važnu ulogu. Za ambasadora je doveden (domaći izdajnik,a ko bi drugo) čovjek SPC da koordinira akciju. Sada bi Nam Sv. Petar Cetinjski rekao:”U pamet se,braćo Crnogorci!”

nono
Gost
nono

Da baš bi sveti Petar rekao upravo to
Kao mitropolit PrimorskoCrnogorski
SPC
Gleda vas i vrti se mrtav na Lovčenu
Zato je uvijek propuh na Cetinju
Kad se pameti dozivete ponovo će te živjeti u miru i ljubavi prema sebi i drugima

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Za vrijeme Petra1 SPC je bila pod Ohridskom Arhiepiskopijom sve do 1832 kad su dobili autonomiju a 1839 prvi put autokefalnost.Znaci procitaj I nauci nesto prije nego se izglupiras pisajuci nebuloze.

traktorista
Gost
traktorista

Sretno crnogorci

Piksi
Gost
Piksi

Presjednice susjedne drzave, spusti malo nos i ne gledaj u tudje dvoriste mozes da se sapltes.Gledaj malo u svoje dvoriste pa objasni sto je sve manje Crnogoraca u tvom dvoristu .I onda se zapitaj cije dvoriste vise lici na NDH nase ili tvoje.

nono
Gost
nono

Ne gleda Vučić u vaše dvorište nego vi u njegovo
No džaba vam nećete vi Vučića uplesti u vaš glib iz kojeg se establišmend neće znati ni moći oprati

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Sjecam se jedne emisije prije 10 godina kad je Vucic Tita nazvao monstrumom, jos tada mi se smucio!!!

LovacNaCetalje
Gost
LovacNaCetalje

Vucic psihopata (dijagnozu su mu dali poznati srbijanski psihijatri) je jedan od najogorih monstruma Balkana. A TITO i njegovi komunisti nijesu do kraja zavrsili posao!

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Dzaba kreci kad je Crna Gora u pitanju..no nek pazi to malo teritorije sto mu je ostalo…!!!

Srecko
Gost
Srecko

Da se srbija ne svede na beogracki pasaluk

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Paaaa, Kosovo je izgubljeno, Vojvodina je kriticna, jug Srbije uveliko naseljavaju Kosovari, kupuju zemlju naveliko…

Kotor
Gost
Kotor

Je li to moguče da Srbi prodaju svoju srpsku zemlju?

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

oce ako Bog dragi da i to brzo

Sandra
Gost
Sandra

Bolesnici, jadni ste i ljubomorni na Vucica, zato sto je sposoban za sve..

PATIZANSKI PUT
Gost
PATIZANSKI PUT

KOJE JE OVO PRKLETSTVO NA SRBIJU VJEKOVIMA! AJTE LJUDI,PRAVI CASNI SRPSKI NARODE KRENITE JEDNOM ,MICITE OVOGA MUTIKASU, SAD ILI NIKAD,ON CE SE SKLONITI NA SIGURNO,A VAS CE PUSTITI DA GINETE ZA NJEGA!

Elektra
Gost
Elektra

A tu do juna dako izdrzi-dok izbori prođu

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

I onda se neki pitaju zašto smo ušli u Nato.. E da nismo, sada bi nam umarširali Vučićevi vojnici, kao i 1918. godine.. Malo ste zakasnili, ali sada se pokušavaju izazvati unutrašnji sukobi u cg.. Sve uz nesebičnu podršku Srbije.. Sram da ih bude.. Nikada više 1918..

Cika miki
Gost
Cika miki

Svaka ti cast komentar pravo u centar

Fendi
Gost
Fendi

Nikad više ni 2018g

Gibanica
Gost
Gibanica

I prije 1918-te su radili isto Karađorđevići . Nije ( tada bosa i izgladnjela ) vojska Srbije odjednom ušetala u Crnu Goru . To se spremalo 10 i više godina prije 1918-te , baš kao što pokušavaju danas , samo je danas -DANAS , a 1918-te je bilo drugo doba . Ojadili su Crnu Goru ratom , Kralj Nikola-ih slao… Više »

Luka
Gost
Luka

Vucic i kristijan se ne micu sa televizija a ceca pjeva kuku lele

Oliver
Gost
Oliver

Mi u HR smo zabrinuti da braca Crnogorci ne budu imali onoliko problema kao mi na pocetku 90-ih, isti je to dobro poznati scenarij i cilj, samo njijov drugi vožd je sad u pitanju!

Nebitno
Gost
Nebitno

Jao mukice nemožete zaspati od brige da su ostali kopirali vašu politiku i “demokraciju” malo bi nas preteklo danas na Balkanu.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Oni ce nauciti samo kad im konacno uvedu protektorat.Uzalud ih bombardovase!nazalost vidim ih opet u sklonistima oni to vole svako malo po glavi i onda plac.

Merx
Gost
Merx

Kakav tekst za potpalu

Kvartaš nk
Gost
Kvartaš nk

Svi znaju da je izgubljeno,nego sto ga sad moraju priznati.To je njemu problem.

Cgcg
Gost
Cgcg

3,14 x 2

Daks
Gost
Daks

Pa da, na Kosovu nema Srba onoliko koliko ih ” ima ” ođe, on je i sam rekao da Crna Gora ne bi bila nezavisna da je on bio na vlasti 2006 godine. Sada radi upravo da Crnu Goru destabiliše i da iskoristi trenutak kako bi je opet pripojio Srbiji. A to čini zbog izlaza na more!

UsaRus
Gost
UsaRus

Bogami ako naredi Amerika i Rusija spojice cijeli Balkan i da niko pisniti ne smije, a kamoli Srb i Cg!

Branko
Gost
Branko

Zivs istina….. Ja sam Srbin iz Srbije i mogu vam reci da stojim iza svake napisane reci.

Haris
Gost
Haris

Ovo im je kraj. Nikad više 1918.!!!

SRBIN iz BOSNE
Gost
SRBIN iz BOSNE

Ti bi volio da se ponovi1915.Mani se Srba imaš svoj narod kako li se već zove,ni ti ne znaš.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Neka si ti nama naapiisoo srbine od Nevesinja Da mi znamo.

Lav
Gost
Lav

Jaka je nasa evropska, moderna Crna Gora. Vjekovima ispred svrbistana. Zivio nam NATO pakt!

Miki
Gost
Miki

Neces vucicu seseljovac,siguran budi, dok nas i jednog bude !

Fenix
Gost
Fenix

Uporni u glupostima…

Pomorac
Gost
Pomorac

Ne smarajte vise i ne zavadite narod!

marius
Gost
marius

Ovaj cojek je dosadio vise , I Bogu i narodu.

NLO
Gost
NLO

Ma nije CG zadnja ima još Vojvodina i Šumadija ali još to nijesu ozbiljno prifatili i ostace na Beograd sa okolinom .

Staxe
Gost
Staxe

Pa dali ste vi normalni?

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ne boji se slobodarska crna gora jednog plačljivog četnika!!!

Istina
Gost
Istina

Za dobrim konjima se prašina diže. Od prašine ste oslepili.

Gibanica
Gost
Gibanica

Ma ovome liku je i juriš na izbore previše .
Dobice ove izbore , vjerovatno , jer onih 100 eura su većinom paravan za kupovinu glasova , kada se napravi analiza ko ih je dobio a ko ( još ) ne .
Ali ne smije se potcjeniti svakako .

Cica D.
Gost
Cica D.

Kosovo nije izgubljeno

Ali izgleda da ste izgubili asistenta

Patriota
Gost
Patriota

Nije izgubljeno?A cekaj,ako nije izgubljeno sto cini Kosovo 95% Albanaca?

Sandra
Gost
Sandra

Kosovo je Srpska zemlja uvek bila i bice

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Da da bice kako vi kazete I sanjate.Sandra sad malo odrijemaj

Lucije
Gost
Lucije

O čemu pričate, donijeli ste zakon oo Crkvi bez konsultacija sa Crkvom sada Marković pokušava naći rešenje i to treba podržati, kakve to veze sa Vulićem ima

adut
Gost
adut

s čijom crkvom? Stranom? Ma, batali!

Patriota
Gost
Patriota

E e p

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Nije crkva nego sekta okupatorska.

Vojvodjanin
Gost
Vojvodjanin

Meni je žao, što istinu o svojoj zemlji, predsedniku, moram čitati na inostranim medijima, portalima…. Ono što se radi kod nas u Srbiji, nema nigde, čak ni u S. Koreji. Takva cenzura, pritisci, propaganda, stranačka policija, korumpirano sudstvo…. A na Pinku, RTS-u svakodnevno se vrti: prosečna plata 600 evra, život nikad bolji, standard bolji nego u Nemačkoj…. Laž do laži.… Više »

Mladen
Gost
Mladen

Drži se brate iz Vojvodine,uz vas su iskreni Crnogorci.Za normalnu,građansku i kulturnu Srbiju ! Pokrenite se,napravite opozicioni blok i mičite te nagrde radikale sa vlasti,uništiše lijepu i bogatu Srbiju.

Nebitno
Gost
Nebitno

Blag tebi te si se snašao da imaš šta pročitati,na pravom si mediju za istinite informacije,čuo sam da je tamo i gore da biju i imaju radne logore haha

Nebitno
Gost
Nebitno

Čuo sam da vas biju i da imate radne logore tamo i koliko znam vama nije dozvoljeno da idete na strane portale,posebno ovaj gdje se samo istina piše haha

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

pa sto ces ti odje ?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Vucic je nebitan ! Sve i da hoce, sto se tice Crne Gore, vece su mu sanse da osvoji Bavarsku ! U tom smislu cio ovaj tekst je besmislica !

Goca
Gost
Goca

E Vučiću veliki problem imaš kući mani se naše Crne Gore 💒🇲🇪

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Ocigledno je da se vrsi napad sa svih strana na Crnu Goru od Srpskih nacionalista sto iz vanka sto domacih izdajnika. Smeta im slavna Crnogorska istorija, treba im Crnogorsko more. Crnogorci budimo ko jedno nebitno koje smo vjere, za koju partiju glasamo nedajmo da nas sruse nasu kucu, nasu jedinu domovinu Crnu Goru.

AjZak niGru
Gost
AjZak niGru

Moze da sanja samo.

Realan
Gost
Realan

Jednostavno je, bez nas nemaju istoriju i to je jedina istina 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

D mišo kovač
Gost
D mišo kovač

Dobi će crna gora.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Neka krene… čekamo ih!!

CDM sotona
Gost
CDM sotona

Jeste li ovo sami smislili ili vam je palo na pamet???? 🤣

🛸🛸🛸🛸
Gost
🛸🛸🛸🛸

Svi smo mi more svi smo mi more

Delboj
Gost
Delboj

Sve kako jeste. A glavna stvar je da je ruska cizma debelo u igri ovdje.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Dosta vise Vucicu bavi se svojom drzavom nek je vjecna Crna Gora !!!

Send this to a friend