Politika

Vučićević: Ne razumijemo miješanje Opštinskog odbora DPS Budva

Budva

Izvršni direktor Mediteranskog sportskog centra Budva Nikola Vučićević demantovao je tvrdnje budvanskog odbora Demokratske partije socijalista koji su saopštili da je on nezakonito izabran na tu funkciju.

Reagovanje Vučićevića prenosimo integralno:

Zbog javnosti i integriteta firme čiji sam izvršni direktor, osećam se dužnim da javnosti dam neke odgovore, odnosno da iznesem činjenice povodom navoda koje su predstavnici Opštinskog odbora DPS Budva plasirali u medije. Menadžment MSC-a smatra da ovo nije političko pitanje i ne razumijemo miješanje Opštinskog odbora DPS-a Budva, jer je ovo odnos bivšeg direktora MSC-a Ivana Ivanovića i Mediteranskog sportskog centra.

Naime, kazne koje je po prijavi bivšeg direktora Ivanovića napisao inspektor rada plaćene su 1.333 eura i 133 eura i napisane su Mediteranskom sportskom centru d.o.o a ne meni kao fizičkom licu i tu se sva priča završava. Mnogo je interesantnije pitanje u ovom trenutku: Zašto osam mjeseci nakon mog imenovanja od strane Odbora direktora MSC-a, čija je odluka usvojena na pretprošloj sjednici Skupštine Opštine Budva, dakle potpuno legitimno i u skladu sa zakonom, niko, pa ni bivši direktor nije reagovao kada je postojao i zakonski rok žalbe od 30 dana? Skupština je zakonodavno tijelo i njene odluke ne mogu dovoditi u pitanje inspekcijski organi.

Da li ova prijava ima veze sa činjenicom da nismo htjeli da mu isplatimo traženih 45.000 eura? Naime, moram napomenuti da je bivšem direktoru isplaćeno 12 bruto zarada nakon raskida ugovora u MSC-u, što mu pripada po zakonu. Naknadno je tražio još 45.000 eura ili će nas, kako je rekao, napasti inspekcijama sa republičkog nivoa.

Ovim putem mu poručujemo da na ovaj vid ucjena nećemo pristati, jer u ovome ima čak elemenata organizovanog kriminala, i ako ovako nastavi da nas pritiska tražićemo zaštitu nadležnih institucija za ovu materiju. Ako misli da je oštećen postoje sudske adrese preko kojih se to rešava a ne pritiscima i zloupotrebom opštinskog odbora i inspekcijskih službi.

Takođe, podsjećanja radi, u trenutku mog preuzimanja funkcije direktora, Mediteranski sportski centar je imao skoro pola miliona eura nenaplaćenih potraživanja koja su uglavnom napravljena u proteklih tri godine unazad. Od toga je najveći dio duga napravljen sklapanjem ugovora sa Odbojkaškim klubom Budvanska rivijera Budva. Da napomenem da je ugovor sa ovim sportskim kolektivom sklopljen dva puta,a drugi ugovor mimo statuta firme i na štetu MSC- a.

Prvi ugovor je iznosio 170.000 eura, a posle toga potpisan ugovor koji je napravio dodatno dugovanje od 60.000 eura, što ukupno iznosi 230.000 eura. MSC je dobio presudu u svoju korist u Privrednom sudu u Podgorici, i blokiran je račun OK Budvanska rivijera Budva na 230.000 eura. Međutim, ta sredstva se vrlo teško mogu naplatiti jer je klub ugašen, tako da ćemo biti prinudjeni da obnovimo krivični postupak kod tužioca protiv bivšeg direktora Ivanovića zbog nesavjesnog vodjenja firme.

Dio dugova smo uspjeli da naplatimo, neke vraćamo težim putem, a uz sve to MSC radi i ostvaruje prihode koji su za 40 odsto uvećani u odnosu na ranije periode, čiji je finansijski izvještaj MSC usvojen na Skupštini Opštine Budva. Sa tim prihodima se vrše sanacije, popravke i rekonstrukcije objekta koji je nebrigom spao na niske grane. O pomenutim sanacijama i radovima na objektu sam više puta govorio u medijima, a mogu se pročitati na zvaničnom sajtu MSC-a. No, i tu se postavlja pitanje,da li je namjera uopšte bila da se sportski centar dovede u reprezentativno stanje ili je pak cilj bio da se obezvrijedi i proda trećoj zainteresovanoj strani za male pare? Bilo kako bilo, mi ćemo i dalje nastaviti da radimo najbolje što umijemo i da svakodnevno ostvarujemo rezultate.

Zlonamjerno i prije svega neistinito i manipulativno iznošenje činjenica ćemo uvijek demantovati, a istinu ćemo tražiti na sudu-jer očigledno drugačije ne može.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

iz saopštenja ne saznas o ništa osim što ovaj novi oplete po starome…mora da je ovaj novi Demokrata reklo bi se po prmitivnom saopštenju….

cccccc
Gost
cccccc

Suma sumarum …bivšem ,,poštenom” direktoru, pobjegulji iz sdp-a u dps zarad fotelje a zatim i kandidatu za predsjedniku dps……bolje je da ćuti.

Send this to a friend