Politika NOVI PREDSJEDNIK RADNIČKE PARTIJE PREDSTAVIO JAVNOSTI PROGRAM I NAJBLIŽE SARADNIKE

Vučinić: Savković nije više potpredsjednica, jedinstvo nije narušeno

Sa konferencije, FOTO: Onogošt

Radnička partija mora postajati jer je potrebna i Crnoj Gori i narodu, saopšteno je na konferenciji za novinare i poručeno da jedinstvo stranke nije nikada dovedeno u pitanje.

Novi predsjednik stranke Maksim Vučinić rekao je daborba nedavno preminulog lidera stranke Janka VuČinića, ne samo što ne smije biti zaboravljena, već mora biti nastavljena uz jedinstvo koje je sačuvano u partiji.

Vučinić je rekao da je odlučio da, “uz podršku iskrenih prijatelja i saboraca, u duhu časnog i hrabrog života njegovog oca Janka i njegove podnesene žrtve, nastavi put na kome je smrt zaustavila” lidera RP.

“RP kao uspješna tekovina jednog pravednog puta mora ostati dosljedna tome, polazeći od činjenice da je jedina iskrena ljevičarska partija koja baštini ideje izvorne socijaldemokratije, partija socijalne pravde koja se zalaže za državu vladavine prava”, rekao je Vučinić.

U RP će čuvati i jedinstvo u svojim redovima, koje ni u jednom trenutku nije došlo u pitanje, nakon Jankove smrti, kazao je Vučinić odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Zeljka Savković biti i dalje potpredsjednica.

“Na Skupštini sam izabrao dva saradnika, odnosno dva potpredsjednika partije, Aleksandra Roganovića i Radisava Jaukovića. Zeljkaje član predsjedništva RP, a po Statutu imam pravo da kasnije proširim taj uži krug saradnika”, rekao je Vučinić.

On je najavio da ih očekuje buran period i izborna godina u kojoj će imati veliku odgovornost i prema građanima i dosadašnjem angažmanu njegovog oca, jer će uslijediti širenje partije, što će usloviti i dopunjavanje sadašnjegbroja rukovodstva.

Na pitanje koje će nove poteze preduzeti, Vučinić je odgovorio daje opšti trend u svijetu forsiranje mladih ljudi i da će i oni tako ostvarivati ciljeve.

Savković je potvrdila da jedinstvo RP nije nikada dovedeno u pitanje i navela’da su uvijek u dosadašnjem radu sa Jankom Vučinićem željeli da što više mladih dođe u RP i počne da se bori za prava pojedinca, svakog građanina u Crnoj Gori, jer „nepobitna je činjenica da radnik u proizvodnji radi sa platom od 300 do 350 eura”.

16

avatar
1000
12
4
0
 
16
Lekazemlja cudakljuc u bravuMojsijeHomer Simpson
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Leka
Gost
Leka

Kod potpresjednika treba doci kuci da se vidi kako je ”lijepo organizovan i kako mu je sredjeno oko kuce” . Tako bi i drzavu vodio unistio…

zemlja cuda
Gost
zemlja cuda

Ali on ne izabrao dva saradnika, dva potpredsjednika. Ovo nema nidje.

Mojsije
Gost
Mojsije

Nazovi radnicka partija je jos jedna tvorevina izgubljenih u vrenmenu i prostoru.Tvorevina Fronta radi navodnog prosirenja baze.

kljuc u bravu
Gost
kljuc u bravu

Ovi su dobili nogu iz fronta, udbaska brigada koju salje vlast po potrebi, u frontu im nije uspjelo. Savez “da svako ima” su vec razbili, mogu kljuc u Radnicku staviti.

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Strah i trepet na političkoj sceni CG …😂😂😂

lele djoso
Gost
lele djoso

Buric, Jancovska i Maksim zajedno imaju godinu radnog iskustva. Da brane radnicka prava.

hahaha
Gost
hahaha

Ali Jancovska koja je 10 partija promijenila, ta moralna gromada

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Tragikomedija

Mileva
Gost
Mileva

A ko će s majkama na miting. Oće li željka moći sve da postigne

Patriota
Gost
Patriota

Da nas oce pustiti sa Radnickom… manje i nebitnije partije a vise prostora nije vidjeno

Lolo
Gost
Lolo

Ma ovo je izivljavanje nad razumom… Gomila preletača i preletača.. . Jančoska, Burićka… Dužna i kusom i repatom… Pih

Vasko
Gost
Vasko

Obije napustile front zbog funkcija, navodno. Jancovska ima istoriju preletanja, nidje da zakuci taj mandat. Taj kapacitet pusti. Cim je dosla u radnicku na zene se okomila. Sve sto je Janko uradio su prosuli za pet dana.

silja
Gost
silja

Kao sjevernoj koreji dinastija kim.

Žizon Afro
Gost
Žizon Afro

Samo što su ovi minorna opoziciona partija.
Zamisli da dođu na vlast.
Je li ovako svuda?

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

željka će da ostane uz maxima dok joj traje mandat inače mi je milo što sam penzioner jer sam navrijeme uteko od ove moje partije zapravo jasam prije pošo u penziju no što se osnovala ova moja partija inače me raduje štoje sin naslijedio tatu jer sin najbolje zna što je tata stio

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Od oca je ostanulo sinu kao u kraljevinu

Send this to a friend