Politika

Vučinović i Močnik: Dobri odnosi Crne Gore i Slovenije

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, primila je u zvaničnu posjetu ambasadora Slovenije Mitju Močnika. Na tom sastanku konstatovani su veoma dobri međudržavni odnosi između Crne Gore i Slovenije.

Močnik je istakao da će i dalje podržavati razvojne projekte Crne Gore, osvrnuvši se na pomoć koja je pružena projektima na Žabljaku.

Dodao je da su odnosi između zemalja značajni i sa aspekta ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma i održivog razvoja, kao i ostalih privrednih grana, istakavši da je promet između dvije zemlje u prošloj godini iznisio oko 100 miliona eura, a postoje i mogućnosti za njeno dalje poboljšanje, gdje je potrebna jača međunarodna saradnja.

Dodao je i da Crna Gora treba da nastavi sa razvojnim projektima, ističući značaj projekata iz pregovaračkog poglavlja 27, koji se tiču zaštite životne sredine.

Ministarka Vučinović zahvalila je Republici Sloveniji na podršci koju je pružala Crnoj Gori u prestupnom period za članstvo u NATO i predložila da se ta podrška nastavi i u periodu pristupa Crne Gore EU.

Send this to a friend