Politika

Vučinović: Nezavisnost Crne Gore jeste i biće neupitna

Nakon 13 godina od obnove nezavisnosti  Crne Gore, s ponosom možemo reći da je hrvatski narod bio važan dio političke platforme za samostalnost Crne Gore i pristupanje NATO savezu i Evropskoj uniji, kazala je ministarka u Vladi Crne Gore Marija Vučinović.

Ona je u čestitki, povodom 21. Maja Dana nezavisnosti podsjetila da je Crna Gora 2006. godine pokazala političku zrelost i odgovornost, prepoznajući svoje različitosti kao snagu ka zajedničkom cilju – obnovi  nezavisnosti, međunarodno priznatoj i demokratskoj državi svih njenih građana.

“Crna Gora je danas punopravna članica NATO saveza i sigurna destinacija za brojne strane investitore. Takođe, zahvaljujući odgovornoj državnoj politici, bilježi snažan ekonomski rast i prepoznata je kao važan faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu i sljedeća zemlja kandidat za EU. No i pored svih pozitivnih rezultata, svjesni smo da ima još onih koji pokušavaju uzurpirati nezavisnost naše države. Ali na sreću, njihov je broj zanemarljiv u odnosu na onaj koji dominatno baštini tekovine 21. maja i predstavlja nepremostivu branu bilo kakvom pokušaju narušavanja multietničkog sklada i državnog suvereniteta. Nezavisnost države Crne Gore jeste i biće neupitna”, poručila je Vučinović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Susjedi
Gost
Susjedi

Crnogorsko-hrvatsko prijateljstvo vazda. Dva bliska naroda.

Ceklin
Gost
Ceklin

U Kotoru, na vasoj kancelatiji nema crnogorske zastave danas.

Vrijeme cuda
Gost
Vrijeme cuda

Ako nema, onda je zaista sramota. Mozda je neka dezinformacija…

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Bravo, Marija, svaka cast ki postovanje!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Bravo..

Lipovo
Gost
Lipovo

Da nije ,,malo.. preuvelichano ?

Prc CG
Gost
Prc CG

Polako Vičinovićka i to će doći na red,postoji referendum,nešto se i građani pitaju,nije sve kako vama padne na pamet,ničija do zore gorela nije a vašoj je fitilj već prekratak.Poslije pada rezima sve odluke istog postaju nevazece….sami ste sebesmjestili u najsramni dio CG istorije a sve radi vlasti i moći.Sve sto ide brzo dolazi,a vama kuća na vrata već!!!!!

samo polako...
Gost
samo polako...

Prcko, je l to kad tvoji dodju na vlast?
E, znas li kad ce to biti – NIKAD!
Bili su vec jednom, i znamo sto su Crnoj Gori uradili. NIKAD VISE! NIKAD VISE! NIKAD!

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Dragi moj prchenzi, referendum je vec bio i vec je odluceno 2006god da je Crna Gora Nezavisna Drzava a ti se izjedi od sichije ka sto se jedes evo 13 godina.Blago ti pod kapicom ableku jedan 😂

sirotinja
Gost
sirotinja

Samo neka se pune vaši džepovi,ko za državu još mari.

Send this to a friend