Politika

Vučurović: Jedino je DPS kočnica slobodnim izborima

Jovan Vučurović

DPS po običaju “igra” bezobrazno i nisko. Odjednom su im ponovo puna usta priče o izbornom zakonodavstvu i uslovima za fer izbore, a oni su bili i ostali jedina kočnica da se u Crnoj Gori prvi put u istoriji održe slobodni izbori, kazao je za Pobjedu Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta i član Predsjedništva Nove srpske demokratije.

Članovi Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva iz DPS-a više puta su kazali da podgrupe tog tijela rade i da će do kraja jula biti predloženi novi izborni zakoni, bez obzira na to što opozicija ne učestvuje u radu Odbora. Vučurović, međutim, kaže da je DF pokazao spremnost za rad u Odboru.

“Mi smo pokazali spremnost da učestvujemo u radnoj grupi za izborno zakonodavstvo, ali kad je ona počela sa radom uslijedilo je hapšenje Nebojše Medojevića i zatvaranje u Skupštinu Milana Kneževića. Eto, tako je DPS odgovorila na pokušaj da se u Crnoj Gori dođe do pravičnih izbora i zato od njih ne očekujemo ništa, osim pokušaja nekih novih hapšenja”, istakao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, DPS će učiniti sve da promjene zakona budu “što bezbolnije za njih”.

“Oni su svjesni da se izbori ne mogu održati pod sadašnjim uslovima i da se nešto mora mijenjati. Ali učiniće sve da te promjene za njih budu što bezbolnije, da sačuvaju prostor u kojem će nastaviti da vrše zloupotrebe i mahinacije. Opozicija mora da izvrši pritisak na režim da bi se izdejstvovali uslovi i ambijent za održavanje slobodnih izbora, a ujedno i procijeniti koji bi bio zajednički odgovor ukoliko vlast ne želi da se odrekne uhodanih mehanizama krađe”, dodao je Vučurović.

Član Odbora iz DPS-a Miodrag Vuković dan ranije kazao je da će “oni koji su posvećeno radili uskoro ponuditi parlamentu prijedloge zakona na usvajanje”.

“Vodili smo dobru komunikaciju sa NVO i akademskom zajednicom i došli do rješenja koja su u ovom trenutku na dobrom putu da budu do kraja transformisana i oblikovana u nova rješenja koja bi trebalo podržati”, rekao je Vuković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Znaci, mini diktatori df-ovaca i mini diktatori u pokusaju ka ovaj ablek neka budu srecni ako na sljedecim izborima jedva cenzus predju, dok ostali bojkotasi nece ni dotle stic. DPS je sistemtski, od proslih izbora, dje su neki nastupili ka mi ili on i ispade ipak on (a zacudo i oni su jos i dalje tu), razvalio mini diktatore df-ovaca… Više »

Ljubo
Gost
Ljubo

Biti protiv svoje drzave sta od toga ima teze

Pepensene
Gost
Pepensene

Samo DF! Sve drugo je udba i ambasada.

Kajder
Gost
Kajder

Podrška za DF!

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Dok je opozicija za nerad primala pare , DPS je ozbiljno radio na pripremi novog izbornog zakonodavstva uskladjenog sa regulativama EU

Vojnik777
Gost
Vojnik777

DPS je jedina politicka snaga koja je ozbiljna

katja
Gost
katja

Sta su vasi ciljevi? Osim toga sto radite protiv ove drzave za koju se navodno borite

Suncica
Gost
Suncica

Ko o cemu oni o Dps-u, kako im vise ne dosadi sve ista priča

kamiondzija78
Gost
kamiondzija78

Posle pokušaja drzavnog udara opozicija nema cemu da se nada realno

Igor88
Gost
Igor88

Zapitajte se malo zasto nemate podršku gradjana?

InesBD
Gost
InesBD

Vi govorite o izborima i kao da su oni neregularni. Da se zalažete kao sto Dps radi mozda bi ste imali neke rezultate sto se svega tice

Prepelica
Gost
Prepelica

Dps za razliku od svih radi i doprinosi ovoj drzavi zato i ima toliku podršku naroda koju ni u snu nećete imati,pa sad shvatam vase nezadovoljstvo i razloge zbog kojih samo znate da ga kritikujete

Sirena92
Gost
Sirena92

Svi izbori do sada su bili regularni, a problem opozicije je taj sto pricom o neregularnosti izbora pokusavaju da zamaskiraju nedovoljnu podrsku gradjana.

Tesla
Gost
Tesla

Pa to je jasno i vrabcima na grani.Smijesno mi je kad ti isti mazu oci sami sebi da bi sebe ubijedili o lazi koju su sami izmislili.E sad procijeni kolike su to sirine i koliki je to IQ da ovako nesto uradi.Ali neka, ja to gledam sa pozitivne strane.Cak i u srednjem vijeku vladari su imali dvorske lude koje su… Više »

ManchesterUtd
Gost
ManchesterUtd

Izborni rezultati svjedoce velikoj podrsci koju Dps ima od strane gradjana! Opoziciji ce uvijek biti bolna tacka napredak drzave kroz politiku za koju se Dps zalaze i koja se pokazala djelotvornom.

SutomoreCity
Gost
SutomoreCity

Neka se opozicija pozabavi svojom politikom, jer ocigledno nije na zavidnom nivou cim nema vecu podrsku od strane gradjana

DwD
Gost
DwD

Jedina partija koja stalno uvodi novitete, kojima motivise mlade ljude za dalji rad i zalaganje, jeste upravo Dps. Partija koja je po mnogo cemu ispred opozicionih partija  i koja svih ovih godina ima bezuslovnu podrsku i povjerenje od strane gradjana.

Bojica
Gost
Bojica

Kad god je Df prisustvovao sjednicama bili su akteri skandala, sramota ko su nama clanovi opozicije.

domacica
Gost
domacica

I sama opozicija zna da ne mogu da zabiljeze neki bolji izborni rezultat, jer nemaju podrsku gradjana, a tome najbolje svjedoce i protesti koji su ubrzo i propali. 

Jagos
Gost
Jagos

Vlast je svih ovih godina jaka jer imaju podrsku gradjana, koja im je ukazala povjerenje koje su oni opravdali, za razliku od nesposobne opozicije koja nije u stanju ni opstinu da vodi.

sekretarica
Gost
sekretarica

Ko gubi ima pravo da se ljuti, zato opozicija godinama plasira pricu o neregularnosti izbora, kako bi opravdala svoj vjeciti status gubitnika.

Vojislav ..
Gost
Vojislav ..

Njima smeta podrska koju Dps ima, zbog toga sva ova prica o neregularnosti izbora.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Vazno je da je vama, koji ste htjeli da rusite ovu drzavu, navodno stalo do nje.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Vise je za srpstvo ucinio Milo no iko od vas takozvanih samoprozvanih zastitnika srba

Leart
Gost
Leart

Ko vam je kriv sto ste sebi rejting urnisali drzavnim udarom

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

A ovo su doktori ,svaki li su im izbori pokradeni sem budve i berana dje su pobijedili

Liberal
Gost
Liberal

E i bez dpsa vi opet ne bi mogli dobiti na izborima

Nikolina BP
Gost
Nikolina BP

Ne znam kako ove iz Df nije sramota uopste da se oglašavaju

Kantautor
Gost
Kantautor

Ko je vama kriv sto vi nemate niciju podrsku pa onda sad pričate gluposti.

Djurdjica
Gost
Djurdjica

Zakoni se moraju uvoditi a vi bi samo da bude kako vi kažete, sreća pa se ništa ne pitate

Mona99
Gost
Mona99

Pa Medojevic i Knezevic ne bi bili ni uhapseni da nisu zasluzili sigurno,treba da se podsjetite sta su pokusali protiv drzave u kojoj zive

Planinka
Gost
Planinka

Da se malo vi ugledate na Dps i radite nesto za promjenu

Marko
Gost
Marko

Zena-cojek

Joo
Gost
Joo

Pa vas nacin izbora je drzavni udar…..vama jejedini nacin da se borite za vlast terorizam…..a borite se za vlast u drzavi koju mrzite i ne priznajete….ciju zastavu, himnu, naciju, istoriju, religiju, itd. NE priznajete….za sta seis vi tacno borite i za koga?…..jer za CG i Crnogorce sigurno ne……..

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Ti zajedno sa novom demokratijom izadjite samostalno na izbore i necete cenzus proci…u kojoj to drzavi na svijetu ” novodemokrato” njeni gradjani otvoreno rade protiv svoje drzave a u korist druge i jos imaju obraza da moralisu…

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kad bi ti i tvoji došli na vlast nekim čudom- izbora više ne bi ni bilo; ni slobodnih ni neslobodnih…

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Nemoj ti pricat o slobodnim izborima potrcko Beogradjana.

Pisac
Gost
Pisac

A ti i tvoja partija ste civilzacijsko kulturološka kočnica.

Bar
Gost
Bar

Bravo ti ga kralju ….najaci odgovor

Send this to a friend