Politika

Vučurović: Vrh režima potvrdio da ima iste esktremističke stavove kao ambasadori i savjetnica

“Nakon što su premijer i ministar vanjskih poslova ,,obavili razgovor” sa ambasadorima koji podržavaju progon Srba, linč i spaljivanje vjernika i hramova SPC, potvrdio se stav DF – da u režimu nema razlike u razmišljanjima, da su antisrpstvo, anticrnogorstvo i antipravoslavlje prosto – simboli ove vlasti, tvrdi poslaniku DF-a Jovan Vučurović.

DF je reagovao nakon jučerašnjeg sastanka tri ambasadora sa premijerom Duškom Markovićem i ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem, na kojem su oni izrazili žaljenje zbog postupanja u slučaju suspendovane službenice MVP Mirne Nikćević, kada su odlučili da plate njenu prekršajnu kaznu u iznosu od 600 eura, koja joj  je izrečena zbog uvredljivih objava na Fejsbuku.

<<<Ambasadori žale zbog svog postupka u slučaju Mirne Nikčević>>>

DF tvrdi da se iz saopštenja nakon razgovora vidi da se u režimu samo razlikuju u nijansama u vezi toga kako se obračunati sa onima kojima su nacrtali metu- jedni su za brutalne metode obračuna, koje propagira savjetnica, a parama i saopštenjem podržavaju trojica ambasadora, a vrh vlasti je za malo sofisticiranije oblike progona, torture i diskriminacije.

“Stupidna i bezbojna rečenica -,,njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti’’ jasno znači slaganje sa ekstremizmom i preporuku da kada se sledeći put budu obrušavali na srpski narod, vjernike, SPC, to urade na malo drugačiji način, blaže i sa više diplomatskog takta, u stilu ,,spalite hram, ali pustite vjernike neka bježe’’. I to je glavna poruka, a ambasadori nijesu izrazili žaljenje zbog toga što su podržali linč i spaljivanje, nego zbog kršenja ,,profesionalnih pravila’’, a iz svega što smo vidjeli jasno je o kakvim se profesionalcima radi, a javnost je makar mogla da se uvjeri u domete takozvane crnogorske diplomatije, jer ako su ova trojica ,,krem”, onda se može zamisliti kakvi su ostali. Uglavnom, oni i savjetnica su makar imali hrabrosti da saopšte ono što je zvanična politika DPS-a i satelita”, poručuje psolanik DF-a.

Naravno, dodaje on, sve je ovo dio dugotrajnog i neuspjelog obračuna režima sa tradionalnom Crnom Gorom i srpskim narodom, koji je pokazao vitalnost i nepokolebljivost.

“Razumljivo je onda i da promoteri dukljanske politike gube živce, jer ne može nešto što se bazira na laži i izdaji uzdrmati vrijednosti naših predaka i temelje na kojima su nastali i opstali Crna Gora, Brda, Boka, Stara Hercegovina… A DF svakako insistira da ministar Darmanović bude saslušan na odboru za međunarodne odnose”, kazao je Vučurović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Vi ste prošlost i to ružna prošlost, čija politika je osuđena u Hagu i od čitavog demokratskog svijeta….

Danko
Gost
Danko

Tako treba majstori!!!!! Obrlatite markovica i njegove cetnicke ambasadore!!!! Pokazite narodu da su isti kao vi!!!!

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Df i plagistar na aparatima…..

Zoran
Gost
Zoran

Opet ovaj velikosrbin iz df.

Strašno
Gost
Strašno

Vrh režima ima iste stavove kao ambasadori a sudija Pepeljak kao SPC i Vučurović.

Strijelac
Gost
Strijelac

A, što je priča o temeljima Crne Gore, ovoga četnika, osim otvorenog neprijateljstvo prema Ďržavi.Upotrijebio bih pravu riječ za ovog Vuçurovića, ali je nećete objaviti, iako je to za njega kompliment.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ekstremisticki stav je kad crnogorka brani svoju drzavu i svoj narod…..vratite mirnu na posao unaprijedite i nagradite finasijski za nauk drugima da vole i cuvaju crnu goru

Luka
Gost
Luka

Ako je ..spaljivanje naroda u hramu..odbrana drzave onda ce vam se zaista ostvariti ono o cemu je pisao skoro jedan gradjanin.tvrdio je da ce Crnogoraca. za neku godinu.najvise biti u Lovcencu.

Send this to a friend