Politika

Vujanović odlikovao Ulamu

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović odlikovao je danas Medaljom za zasluge ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Crnoj Gori, Hafsu Al Ulamu.

Vujanović je primio Ulamu u oproštajnu posjetu, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Vujanović je iskazao poštovanje UAE za odluku da, u oktobru 2010 godine, u Crnoj Gori otvore ambasadu, prvu u regionu Zapadnog Balkana, i za ambasadora imenuju Ulamu.

Vujanović je saopštio visoko uvažavanje neposrednog doprinosa ambasadorke u obezbjeđenju kvalitetne ugovorne baze između dvije države i snažnom ekonomskom povezivanju kao i sadržajnoj saradnji u svim oblastima.

“U uvjerenju da će novoimenovani ambasador nastaviti uspješnu diplomatsku misiju predsjednik je ambasadorku odlikovao Medaljom za zasluge”, kaže se u saopštenju.

Ulama je iskazala zadovoljstvo da je u svojoj šestogodišnjoj diplomatskoj misiji doprinosila saradnji dvije države koju ocjenjuje sadržajnom i intezivnom sa jasnom perspektivom daljeg unapređenja.

“Zahvaljujući se što je njen lični doprinos prepoznat saopštila je uvjerenje da će novoimenovani ambasador nastaviti diplomatsku misiju saradnje dvije države”, navodi se u saopštenju.

Send this to a friend