Politika

Vujanović primio nove ambasadore

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomećenih ambasadora, Hrvatske, Luksemburga i Bangladeša, Veselka Grubišića, Olivier Baldaufa i Hasan Mahmud Kandkera.

Grubišić će, kako je saopšteno iz kabineta Vujanovića, svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi.

Vujanović je, kako se navodi, iskazao poštovanje Hrvatskoj za njenu podršku i pomoć u evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore.

“On je posebno naglasio vrijednost priprema i zajedničkog djelovanja u mirovnim misijama čime se pokazalo da je Vojska Crne Gore pouzdan partner u izvršenju ovih značajnih međunarodnih obaveza”, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se kaže da je Vujanović ocijenio bilateralne odnose sadržajnim, ističući zajednički interes njihovog daljeg unapređenja.

Grubišić je, kako je saopšteno, iskazao zadovoljstvo što će svoju diplomatsku misiju vršiti u Crnoj Gori, i spremnost da bude posvećen afirmaciji i unapređenju odnosa dvije države.

Vujanović je danas primio i Baldauffa, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Kako se navodi, Vujanović je ocijenio da je iskustvo Luksemburga u evropskim i evroatlantskim integracijama bilo značajno za Crnu Goru u pristupanju Evropskoj uniji i NATO-u.

“On je konstatovao da je važno unaprijediti ekonomsku saradnju, uz očekivanje da će tome, prije svega, biti posvećena diplomatska misija novoimenovanog ambasadora”, navodi se u saopštenju.

Baldauf se, dodaje se, saglasio o kvalitetnim odnosima dvije države i mogućnošću da se oni dalje unapređuju.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, danas primio i Khandkera, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Vujanović je ocijenio nužnim da se uspostavi ugovorna osnova saradnje dvije države, kao i prostori moguće saradnje, prije svega kroz aktivnosti privrednih komora i odgovarajućih udruženja poslodavaca.

“Khandker je saopštio namjeru pune posvećenosti uspostavljanja odnosa između dvije države”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend