Politika

Vujanović i šeik Abdulah bin Zajed: Intezivniji odnos dvije države

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici Nj.V. šeika Abdulaha bin Zajeda bin Sultana Al Nahjana, ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intezivnim odnosima dvije države u svim oblastima.

Vujanović je ocijenio je da je njegova posjeta januara ove godine UAE, kada se sreo sa Krunskim princom, predsjednikom Vlade i predsjednicom Parlamenta bila potvrda bliskih odnosa dvije države ali i podsticaj za korišćenje prostora za novu saradnju.

Iskazao je posebno zadovoljstvo saradnjom u oblasti ekonomije visoko ocjenjujući sve investicije iz UAE ubijeđen da će one biti preporuka novim investitorima. “Za ukupnu saradnju od posebnog značaja je uspostavljanje direktne avio linije između dvije države koja će olakšati komunikaciju i unaprijediti saradnju naročito u oblasti turizma”, saopštio je Vujanović.

Ministar vanjskih poslova UAE čestitao je Crnoj Gori članstvo u NATO i liderstvo u pristupanju EU označavajući Crnu Goru primjerom u regionu i pouzdanim partnerom njegove države. Iskazao je očekivanje daljeg unapređenja saradnje uvjeren da u svim oblastima postoji prostor za to.

Send this to a friend