Politika

Vujanović u Njujorku: Crna Gora dobija podršku UN

Crna Gora će i u buduće budi pouzdan član UN-a, odgovorno učestvujući u svim njenim aktivnostima i programima, kazao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u Njujorku, na sastanku sa Generalnim sekretarom Ujedinjenih Nacija Antonijom Gutjerešom.

Kako javljaju iz Kabineta, Vujanović je iskazao odlučnost i poštovanje za djelovanje predstavništva specijalizovanih agencija UN u Crnoj Gori uvjeren da će se partnerstvo sa njima uspješno nastaviti.

Naglasio je podršku reformama UN koja je predstavljena od strane Generalnog sekretara i koja treba da u uslovima brojnih globalnih izazova obezbijedi, kako je kazao, veći uticaj i efikasniju poziciju sistema UN-a.

U tom smislu iskazao je zadovoljstvo sastankom država članica UN-a koje su podržale snažniju ulogu Generalnog sekretara u realizaciji ovakve vizije djelovanja UN-a.

Generalni sekretar UN-a je iskazao uvjerenje da će Crna Gora nastaviti svoj posvećen i odgovoran odnos članice UN-a i naglasio poštovanje za podršku koju je dobio od Crne Gore za projekciju snažnije pozicije UN-a u odgovoru na globalne izazove sa kojima je međunarodna zajednica suočena.

M. B.

Send this to a friend