Politika

Mugoša ide u penziju: Vujica do kraja godine ambasador CG u Sloveniji

Potpredsjednik Socijaldemokrata Vujica Lazović do kraja godine biće novi ambasador Crne Gore u Sloveniji, saznaje CdM iz više izvora.

On će na tu funkciju zamijeniti Miomira Mugošu koji ide u penziju.

Naime, Mugoša u julu puni 67 godina, pa će po sili zakona morati da ustupi mjesto Lazoviću, koga i ne simpatiše previše.

Mugoša i Lazović došli su u sukob prije četiri godine kada je tadašnji potpredsjednik SDP-a optužio bivšeg gradonačelnika Podgorice da je želio da ošteti budžet Glavnog grada za 300.000 eura.

Vujica Lazović je rođen 10. marta 1963. godine u Plavu.

Ekonomski fakultet u Titogradu je upisao 1982. godine a završio 1986. godine sa prosječnom ocjenom 9,83. Dobitnik je više nagrada i priznanja, među kojima se ističu nagrada oslobođenja Podgorice “19 decembar” i nagradu Univerziteta “Veljko Vlahović” za najbolji uspjeh na završnoj godini studija.

Postdiplomske studije, smjer “Informacioni sistemi i kibernetika”, završio je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Magistarski rad odbranio je 1994. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a akademski stepen doktora nauka stekao je 1997. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

U periodu od 1989. do 1993. godine obavljao je i niz javnih funkcija (poslanik u Skupštini Crne Gore, poslanik u Vijeću građana Skupštine Jugoslavije, ministar u Vladi Crne Gore).

Od 1998. do 2000. godine bio je prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu, a u periodu od 2001. do 2006. je obavljao funkciju dekana Fakulteta.

U zvanje docenta je izabran 1998. godine, a 2003. godine je izabran u zvanje vanrednog profesora za grupu predmeta iz “Informatičke ekonomije”.

Od 2008. godine rukovodilac je doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Autor je više radova, knjiga i publikacija iz oblasti Ekonomije i Poslovnih informacionih sistema. Obavio je nekoliko studijskih boravaka u Velikoj Britaniji i SAD.

Od 2006. godine obavlja funkciju potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku, a od 2009. godine je bio ministar za informaciono društvo u Vladi Crne Gore.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
joko
Gost
joko

Sjasi Kurta da uzjase Murta!!! A Mugija pocela malo da hvata depresija….Koje li je zemlje on dobio pasos!? Rekose Svajcarske i da oni svoje drzavljane ne izrucuju drzavama koje ih potrazuju. Zakaj pa ne?

CrnogorskiVitez
Gost
CrnogorskiVitez

oće li mugoša u penziju ne znam, ali znam đe oće kad-tad

Dragan
Gost
Dragan

Nikad doći do teksta od slika! Šta je ovo – kao da je instagram pa je važnija slika od teksta!

Libero
Gost
Libero

Samo se rotiraju! Niko nema mlad i sposoban da preuzme neku njihovu fotelju! DOKLE VIŠE!!!

Mileva
Gost
Mileva

Ako bude Boga, morace da odgovara kako je prodao EPCG Talijanima

CRF BANKA
Gost
CRF BANKA

Momir je ponio jednome i fijaker i štap. .

CRF BANKA
Gost
CRF BANKA

Na licu mjesta. …

Negovan
Gost
Negovan

Jel im to mjesto pred Spuž u Ljubljanu?

CRF BANKA
Gost
CRF BANKA

Poznaje li ko mirka i milana. …….

Simeon Nepromoč
Gost
Simeon Nepromoč

Mugoša ide u zatvor.

Ćotek
Gost
Ćotek

Kod Sveta da igraju domino! ???

Enigma
Gost
Enigma

Mugosu za Preśednika Drzave!!! Da od Crne Gore napravi Evropsku Drzavu kao sto je od Podgorice napravio Metropolu! e viva Montenegro

Ćotek
Gost
Ćotek

Spoož!

ja to tako
Gost
ja to tako

sad ce biti predsednik udruzenja penzionera

Nit
Gost
Nit

Kakvu metropolu?!

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Vujica je legeda. No zlobnika se vazda nađe da izmile.

Piroska
Gost
Piroska

Zemlja je u sve gorem polozaju, dugovi rastu, proizvodnja opada, nezaposlenost raste, gradjani ne mogu da izmiruju najosnovnije potrebe ( hrana, stan, struja, voda ) , dugovi gradjana enormno rastu ( samo bankama 1 milijardu eura, 150 miliona za struju,…) , sve opstine su u dugovima a broj administracije se povecava,…….A oni se kite titulama , po onoj staroj “Ja… Više »

Dejan
Gost
Dejan

Piroska, pravi razlog da se konačno iseliš i tražiš mjesto van CG koju inače ne smatraš svojom državom.. i neka ti je sa srećom.

mitar
Gost
mitar

Imam ja TULE,original.

Nit
Gost
Nit

E Dejane, svi oni sto vide i kazu sto misle su izdajnici? Slab si mi ti patriota, slab i zalostan.

Piroska
Gost
Piroska

Ajde onda ti opisi stanje u kojem se nalazi Crna Gora,…..po tvome bi trebao da se iseli i Ranko Krivokapic, i Milica Pejanovic, i Luksic, i Kavaric, i bivsi guverner Krgovic, ….. i 60% stanovnika Crne Gore koji vide ovo sto ja vidim,…..ovu nezapamcenu poharu Crne Gore,…..vladaju 27 godina, i za to vrijeme sve su upropastili ali zato su razvili… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

Čuveni SD kadrovi.Oni se uopšte ne bore za fotelju,zato su napustili SDP.Skromnost im je vrlina,malo morgen.

Drug
Gost
Drug

Poslije Mila Djukanovića, Vujica je najbolji političar Crne Gore. Sve sto je u životu radio i stekao, zasluga je njegovog vanserijskog intelekta, znanja i sposobnosti. Drugačije nije mogao, jer potiče iz ugledne radničke porodice. Njegovi kapaciteti su za mnogo ozbiljnije poslove od ambasadorskog mjesta. Siguran sam da će kao ambasador biti na ponos Crne Gore, a istekom mandata očekujemo ga… Više »

Nit
Gost
Nit

Svašta. O akademskim rezultatima ne bih, ali političkim… vrlo diskutabilno. Nego drug je drugu dobar.

Čudo
Gost
Čudo

ne dipr

petar
Gost
petar

Vujo, šta bi za DOMEn, EPCG, Microsoft, e-Vlada, WairlesMN, Valdanos…:)) sve je zapisano

Gost
Gost
Gost

Obojica su loši.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Vujici je bas tesko palo ovo oko mugose. Oka nije mogao danima sklopiti:-)

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Srecno Vujke

Petar
Gost
Petar

Ovo nam je naša borba dala da imamo….

Send this to a friend