Politika

Vujičić premijeru: Već jednom preuzmite odgovornost i pomozite u rješavanju problema crnogorske zajednice na Kosovu

Krivokapić

Predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodan M.Vujičić poručio je premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću da se konačno uključi u rješavanje formalno-pravnog položaja crnogorske zajednice na Kosovu koja, kako ističe, živi u uslovima nedostojnim čovjeka.

<<<Krivokapić: Nikada ne bih dao saglasnost za priznanje Kosova>>>

“Uvaženi predsjedniče Vlade Crne Gore, profesore Krivokapiću, to što ne biste dali saglasnost za priznanje Kosovo da ste u tom vremenu bili premijer ne abolira Vas od obaveze da već jednom preuzmete odgovornost i brigu za nas i našu djecu i konačno se uključite u rješavanje formalno-pravnog položaja crnogorske zajednice na Kosovu koja živi u uslovima nedostojnim čovjeka. U to ime, apelujemo na Vas da se pod hitno uključite u spasavanje našeg etničkog bića i dostojanstva ali isto tako učinite sve da zaštitite našu imovinu, groblja, vjerske objekte i kulturno istorijske spomenike koji su svakako deo i našeg nasleđa”, poručio je Vujičić, u reagovanju na premijerovu izjavu da ne bi priznao Kosovo, da je tom prilikom bio premijer.

Pored toga, Vujičić svega očekuje urgentnu reakciju i po pitanju Razvojno kulturnog centra Petar II Petrović Njegoš u Prištini čiji je opstanak i funkcionalnost, kako naglašava, pod velikim znakom pitanja.

“Njegovim zatvaranjem nanijela bi se još jedna u nizu sramota Crnoj Gori od strane kosovskih institucija, pa se pitamo da li ćete kao premijer naše matične države ali i iskreni vjernik i obožavalac lika i djela velikog Vladike Rada to dozvoliti”, dodao je Vujičić.

Send this to a friend