Politika

Vujičić: Slanje vojnika na Kosovo će osnažiti položaj Crne Gore u NATO-u

Angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnoj misiji na Kosovu osnažiće položaj Crne Gore u NATO-u, doprinijeće očuvanju mira u regionu i dodatno pojačati osjećaj sigurnosti Crnogoraca na Kosovu, saopštio je danas predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova, Slobodan M. Vujičić.

Prema njegovim riječima, tvrdnje poslanika Demokratskog fronta da ta odluka nije korektna prema Srbiji i Srbima u Crnoj Gori potpuno je besmislena i bez utemeljenja.

“Naime, upravo je zvanični Beograd formirao i transparentno podržava političku partiju Srpsku listu koja ima 10 poslanika i potpredsjednika Skupštine Republike Kosova, te članove i predsjednike skupštinskih odbora. Srpska lista ima potpredsjednika Vlade Republike Kosova, u istoj Vladi imaju tri ministra i devet zamjenika ministra”, naveo je Vujičić.

Kako dodaje, imaju i direktore raznih vladinih kancelarija, uprava, direktorata, javnih preduzeća i deset predsjednika opština koji funkcionišu po Zakonima i Ustavu Kosova.

“Zvanični Beograd i Priština su još 2013. godine razmijenili Oficire za vezu, što je jedan vid uspostavljene diplomatske saradnje, dok saradnja Vojske Srbije i KFOR-a traje od 2001. godine”, naglasio je predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova.

Na osnovu svega navedenog, kaže, ne vide da će crnogorski vojnici i oficiri u misiji KFOR-a na bilo koji način štetiti bilo kome.

“Naprotiv, oni će svojim profesionalnim odnosom biti od pomoći svima na Kosovu, regionu, a i šire”, ocijenio je Vujičić.

Ž.N.

7 Komentara na "Vujičić: Slanje vojnika na Kosovo će osnažiti položaj Crne Gore u NATO-u"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend