Politika

Vujović: Izbori rješenje, neustavnu i marionetsku DF Vladu ne podržavaju građani

Ivan Vujović

Istraživanje javnog mnjenja CGO i agencije “Damar” jasno pokazuje da je oko dvije trećine građana za vanredne izbore kao načina rješavanja političke i instutucionalne krize. Ovo istraživanje pokazuje takođe da izrazita manjina, samo 19 odsto, podržava model neustavne Vlade skrojene po neustavnim izmjenama Zakona o predsjedniku Crne Gore, poručio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović.

<<<Za nezavisnost Crne Gore 61,6 odsto, 20,3 za zajednicu sa Srbijom<<<

“Sve ovo veoma upečatljivo šalje jasnu poruku da Vlada, skrojena po uputima DF -a, u kojoj bi oni vodili glavnu riječ, osim što bi bila neustavna i marionetska, nema ni minimum podrške crnogorskih građana”, naveo je Vujović.

Razumljiva je, smatra on,  želja DF da ustavnim nasiljem tj. ustavnim pučem dođu u situaciju da i “formalno vode glavnu riječ u Vladi”, kao što je jasno da, kako kaže, “ostali iz sklepane skupštinske većine taj opasni i antiustavni eksperiment podržavaju jer znaju da vanrednim izborima rizikuju da nestanu sa političke scene”.

“Svako ko je elementarno ozbiljan i dobronamjeran, bez obzira na političko opredjeljenje, zna da su vanredni izbori jedini demokratski i normalan izlaz iz stanja potpune paralize političkog sistema i institucija ove zemlje, što je i jedan od ključnih zahtjeva sa protesta IMA NAS”, zaključio je Vujović.

Send this to a friend