Politika

Vujović: Jaka Crna Gora protiv pohare i nacionalizma iz devedesetih

Ivan Vujović

Crnoj Gori su potrebne korjenite promjene jer nas je loša vlast osiromašila, unazadila i zaustavila na evropskom putu ali taj proces promjena moraju da vode građanske, progresivne i državotvorne snage, a ne oni koji pale NATO zastave i koji od Crne Gore žele da naprave jednovjersku i jednonacionalnu državu, kazao je generalni sekretar SDP-a i kandidat za poslanika na listi „SDP – JAKA CRNA GORA“ Ivan Vujović.

“Crna Gora se ne može mijenjati sa antievropskim i antizapadnim snagama, nacionalizmom iz devedesetih godina i praksom da se crkva miješa u politiku okupljajući političare i dajući im smjernice za političko djelovanje.

Politika negiranja države, u kojem god obliku da se ona ispoljavala – ekspertskom ili nekom drugom, koja želi da mijenja njen građanski i prozapadni karakter, duboko je štetna za Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

SDP – Jaka Crna Gora, kako je rekao Vujović, neće nikome dozvoliti da Crnu Goru, pod izgovorom borbe protiv evidentno loše i poharne vlasti, vrate u prošlost i unište ili obesmisle sva strateška dostignuća koja smo postigli.

“Naš ključni cilj je da završimo pregovore sa EU do kraja 2024.godine. Zato lista SDP – Jaka Crna Gora u našim evropskim partnerima vidi ključnog tj. strateškog saveznika i partnera u procesu uspostavljanja jasne evropske i reformske politike za naredni četvorogodišnji period”, dodaje Vujović.

Put u Evropu i demokratiju, kako kaže, nikako ne ide zajedno sa politikom kleronacionalizma, revizijom naše antifašisitčke prošlosti i rušenjem građanskog koncepta države.

“Kao što, naravno, ne ide zajedno ni sa vladajućom endemskom korupcijom, nepravdom i tajkunskom poharom onoga što su stvorile generacije prije nas SDP, kao i uvijek, vodi svoju, dakle samostalnu, državotvornu i reformsku politiku. Drugi su se mijenjali a naša magistrala je ostala ista – vrjednosno i politički potvrđena u ove tri decenije na
pravoj strani istorije. Nas u SDP ne vodi nijedan centar moći – ni medijski, ni tajkunski, ni crkveni niti neki van granica Crne Gore. Ćutati nećemo na bezakonje vlasti, zbog čega smo i izašli iz takve vlasti ali ni na nacionalizam i klerikalizam koji se želi nametnuti kao paradigma opozicione politike”, naglašava Vujović.

U SDP-u vjeruju da građani imaju lak izbor 30. avgusta.

“Jak SDP znači jaku Crnu Goru. Jaka Crna Gora je Crna Gora lišena korupcije i pohare ali i Crna Gora o kojoj će se odlučivati u Podgorici i na Cetinju a ne sa beogradskih kanabea. Crna Gora je uvijek bila i biće nasjigurnija i najjača sa SDP-om i na politici SDP”, zaključuje se u saopštenju.

 

14

avatar
1000
13
1
0
 
12
bonacaJugokoleEmanonBoys
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bonaca
Gost
bonaca

Prazne fraze pred izbore sa svih strana. Crna Gora se brani jakom ekonomijom i bogatim drustvom koje je baza za organiozvanu i opremljenu vojsku , samim tim postajete jaki i imate preduslov da vas ne pritisce bas svako.

Jugo
Gost
Jugo

Svi zajedno protiv izdajnika CG

kole
Gost
kole

Kada Crnom Gorom budu vladale snage predvodjene SDP-om i URA-om, to ce znaciti perspektivu za sve njene gradjane. Vrijeme je da svi zajedno sjednemo i dogovorimo se o buducnosti nase zemlje, nema pitanja koje se ne moze rijesiti. Dje je ljudi tu je i dogovora, zivjela Crna Gora!

Emanon
Gost
Emanon

Ajmo malo mazat oci narodu pred izbore. Ko nije progledao za 20 godina ni nece.

Boys
Gost
Boys

Ovo je jedini ispravan i drzavo odgovoran pristup. Vjerujem da je Dps spreman da se mijenja, da ce sa promjenom njihovog pristupa nacionalnom bogatstvu mnogi “zalutali” obespravljeni gradjani se okrenuti drzavi i odbiti se od za Crnu Goru pogubnih litija. Jednom ste uspjeli da podstaknete Dps da se mijenja i postane drzavotvorna stranka, sada mozete ponovo da ih prisilite da… Više »

Lool
Gost
Lool

Ako hocete da se oslobodite nacionalizma iz 90ih, onda ustanite braco i sestre i oterajte svu bagru iz tog perioda koja vodi sve drzave bivse Juge.Nista vam Milo nije bolji od radikala u Srbiji, Dodika…

mrkela
Gost
mrkela

Koalicija Dražin mir je napravljena . Da li mislite sa Crnogorskim glasovima pred četničke noge ako im bude trebalo kao što ste učinjeli u Budvu i Kotoru . Vi će te izazvati rat u Državu !

Kurjak
Gost
Kurjak

Ivane tesko je to objasniti i jednima i drugima,jedni navikli da otimaju i uzurpiraju drzavno,a ovi drugi litijasi i barko-litijasi oce popovi da vode drzavu..

Kurjak
Gost
Kurjak

Jak Sdp za JAKU CRNU GORU!!!

Kuč
Gost
Kuč

Svaka čast Ivane,sve istina od riječi do riječi!!!

Kuč
Gost
Kuč

Bravo Ivane!

Marko
Gost
Marko

Lazna opozicija,kao nekad Pozitivna

Njegoš
Gost
Njegoš

Kolaboranti četnika i paraziti koji ništa ne rade a uzimaju plate, pričaju o siromaštvu unazađenju i zaustavljanju CG na putu ka EU 😂😂😂😂😂 Crna Gora u svoj svojoj tisućuljetnjoj povijesti nije nikad bila bogatija, nikad naprednija i otvorila sva poglavlja u pristupanju EU i to sve zahvaljujući vlasti, da nijeste vi paraziti iz opozicije za to zaslužni – ne bogomi.… Više »

Pomorac
Gost
Pomorac

Daj ti Boku nama Hrvatima pa se slihtaj sa nasim jezikom nekom drugom

Send this to a friend