Politika

Vujović: Mandić želi da radikalizuje litije

Vujović

Izjavom da sa ulice treba da se poruči da razilaska nema dok se Zakon o slobodi vjeroispovijesti ne povuče, lider DF-a Andija Mandić želi da kapitalizuje i radikalizuje litije, kaže analitičar Zlatko Vujović. On smatra da je posrijedi strateška igra Aleksandra Vučića koji, u susret povećanju pritiska da prizna Kosovo, pokušava da pošalje poruku da je on taj koji može da utiče na destabilizaciju država regiona i to koristeći one koji se osjećaju kao Srbi.

<<<Mandićeva prijetnja: Ako vlast ne povuče Zakon, svi u Podgoricu<<<

Gostujući u emisiji Fokus na Televiziji O2 Mandić je kazao da građani koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti treba da saopšte koji je to dan do kada će čekati da se Zakon povuče.

“Mislim da tog datuma treba svi da se okupimo u Podgorici i da sa ulice poručimo da se nećemo razilaziti dok se taj Zakon ne stavi van snage”, kazao je Mandić u emsiji na Televiziji O2.

Ova Mandićeva izjava, za analitičara Zlatka Vujovića, pokušaj je DF-a da uoči predstojećih parlamentarnih izbora homogenizuje biračko tijelo, a litije kako kaže kapitalizuje u korist tog političkog saveza.

“Vidjeli smo kako to izgleda u organizaciji DF-a, tako da ne treba isključiti ni scenario da se ti protesti presele ispred skupštine, da budu dugog trajanja, možda u intervalima kakve su danas litije, možda nalik onome što su nekad bili protesti DF-a da se ne razilaze dok ne dođe do očekivanje odluke Skupštine za njih. Tako da mislim da je gospodin Mandić najavio, makar njihovu namjeru, DF-a da se kompletan proces i dešavanja ubrzaju i jednim dijelom radikalizuju”, ocjenjuje Vujović.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske TVCG nije dobila komentar na Mandićevu izjavu.

Na pitanje kakvu reakciju Mitropolije ocjenjuje, Vujović je kazao:

“Ona zavisi od toga za kakvu će se strategiju zvanični Beograd opredijeliti, gospodin Vučić koji ima veliki uticaj, da ne kažemo kontrolu nad DF-om, pojačava ga i na Mitropoliju koja je ranije imala jasan otklon od Vučića. Zbližavaju se i dosta su mekše reakcije u odnosu Amfilohije – Vučić i obrnuto”.

Svjedočimo, kaže Vujović, strateškoj igri Vučića koji u susret povećanju pritiska da prizna Kosovo pokušava da pošalje poruku da je on taj koji može da utiče na destabilizaciju država regiona i to koristeći one koji se osjećaju kao Srbi.

Zato Vujović smatra da je Vučić Zakon o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori iskoristio kao povod za veću igru, odnosno za jačanje svoje pozicije u pregovorima sa Amerikom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

Mandic je sve osim Srbin,Crnogorac,covjek!

Istina
Gost
Istina

Pocinje hvalit para od sponzorstva pa oce da protesti sto prije budu gotovi i zakon ukinut. Mandicu setat ce te dok vam nedosadi a ucinak ce vam bit ka i sve u vasoj politici

Dkdk
Gost
Dkdk

WAUUU MJAU GRRRR FRRRRR

Milka
Gost
Milka

Ovi sto šetaju i neznaju zbog čega šetaju

Srbo
Gost
Srbo

Vojvodu dalje od litija

Milos
Gost
Milos

U citavoj novijoj istoriji, Crna Gora nije imala druge neprijatelje osim Srbije. Ni Hrvatska, Makedonija, Albanija… nije negirala Crnu Goru ni pokazivala teritorijalne pretenzije. Sve ostale nase komsije se mogu nazvati bratskim narodima osim Srbija.

Anonimus
Gost
Anonimus

Kakvi neprijatelji, puno boravka na netu je štetno za rasuđivanje.

Hahaha
Gost
Hahaha

Ti onda malo braće u CG imaš.

Plunjaš
Gost
Plunjaš

Očigledno, ako su nam srbi najveća braća, onda braće nemamo

Send this to a friend