Politika

Vujović: Odluka o dobijanju crnogorskog državljanstva je čista politička kalkulacija

Ivan Vujović

Izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva i najava izmjena Zakona o registru prebivališta i boravištva usvajaju se sa krajnjom namjerom i ciljem promjene strukture stanovništva i u funkciji su etničkog, političkog i izbornog inženjeringa, saopštio je generalni sekretar SDP-a, Ivan Vujović i naglasio da se radi o čistoj političkoj kalkulaciji.

“Upozoravamo vlast da prepoznajemo jasnu političku namjeru ovih poduhvata i pozivamo ih da na ovaj način ne ulaze u veoma delikatnu materiju čije najavljeno rješavanje može imati nesagledive i neotklonjive posljedice po državne interese”, kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, svima je jasan krajnji cilj i da je sve motivisano prije svega promjenom nacionalne strukture stanovništva i uspostavljanja poželjnog biračkog spiska, što je odavno cilj antigrađanskih političkih struktura koji od Crne Gore žele stvoriti jednovjersku državu.

“Zato se i konstruišu rješenja koja u finalu treba da dovedu do kidanja veze sa Crnom Gorom značajnog broja ljudi koji pripadaju brojčano manjinskim narodima. GP URA, ukoliko drži do elementarnih programskih principa neće dozvoliti ovakvo igranje sa nacionalnim interesima, koje predstavlja po svojoj suštini udar na građanski i multivjerski karakter države”, istakao je Vujović.

Kako dodaje, eventualno usvajanje ovih rješenja bio bi njihov doprinos realizaciji političke agende onih struktura koje kroz ovu vrstu inženjeringa žele da uruše temelje građanske države.

“Posebno je pitanje, sasvim opravdano, rješavanje statusa vezano za pitanje državljanstva određene veoma uske kategorije lica (spajanje porodica) ali je više nego prozirna namjera da se time pokušava zamaskirati prava politička namjera i cilj kreatora ovih rješenja”, rekao je generalni sekretar SDP-a.

Napominje, da pitanje nelegalnog dvojnog državljanstva značajnog broja lica naravno ovu vlast ne interesuje u smislu efektivnog rješavanja tog pitanja.

“Jasno je i svima zbog čega – i ovdje se naravno radi o političkom motivu i čistoj političkoj kalkulaciji. Ova Vlada, jasno je, želi da sprovede drugu etapu demografskog udara na Crnu Goru, nakon prve faze koju smo imali početkom 90-ih godina kada je značajno izmijenjena struktura stanovništva. Kako tada tako i danas to se radi na istoj političkoj, ideološkoj identitetskoj matrici”, zaključio je Vujović.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
StojanKaTivatGenocid
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
StojanKa
Gost
StojanKa

30 godina živim u CG i nisam dobio državljanstvo. Zašto?
Politički razlozi???
Kćerka sa 5 g došla. I išla na provjeru. Nepodobna.

Tivat
Gost
Tivat

Koja Ura, ona koju jnonstop napadate. A zašto bi Ura bila protiv toga da oni koji žive decenijama ostvare svoja prava u Crnoj Gori

Genocid
Gost
Genocid

Pušti se ti kalkulacija Vujoviću!
Ovo se ne smije dogoditi.

Send this to a friend