Politika

Vujović: SDP je jedina suverenistička opcija za buduću evropsku Vladu, niti jedna opcija ne želi u koaliciju DPS-om

Foto: SDP

Generalni sekretar SDP Ivan Vujović i potpredsjednik partije Bojan Zeković održali su danas konferenciju za medije u kojoj su se osvrnuli na aktuelna politička dešavanja, te istakli kako je SDP jedina suverenistička opcija koja je u stanju biti dio buduće vlasti i garantovati njenu stabilnost.

Vujović je istakao kako bi se u nedjelju moglo desiti da mnogi glasovi suverenističke i građanske Crne Gore budu bačeni.

„Građani Crne Gore moraju biti svjesni da u nedjelju zaokružuju ne partije, već buduću vlast. Zato neka paze da im glas ne propadne, a on može propasti ako glasaju za partije koje nažalost neće proći cenzus ili za partije s kojima poslije niko neće u Vladu. SDP je jedina suverenistička opcija koja, uz već iskazanu međunarodnu podršku, ima mogućnost da bude dio vlasti i garantovati evropski put i stabilnost Crne Gore. Nađite jednu opciju koja bi išla s DPS-om? Ko će ići s URA? Pa neće poslije izbora ni ovi koji su sad s njima u koaliciji”, kazao je Vujović.

Zeković: Bila bi katastrofa za Crnu Goru da u budućoj Vladi ne bude ni jedna partija koja je garant njenog suvereniteta i građanskog identiteta

Bojan Zeković osvrnuo se na aktuelno, kako kaže vanredno političko stanje i upitao: “kome uopšte vjerovati od te moguće većine?”

“Abazović govori da Bečić prikriva ubice Duška Jovanovića. Bečić da je Abazović uzeo 21 milion od kriminalaca. PES kaže da Abazović švercuje duvan i da Abazović i bivši DF žele uhapsiti Spajića, a oni za njega govore da je dio međunarodnih prevaranata kriptovalutama. Najgore od svega je što je moguće da svi govore istinu“, rekao je Zeković, te istakao kako je u posljednje tri godine Crna Gora doživjela i vidjela svašta, ali ovakvo silovanje i zloupotrebu institucija države nijesmo mogli ni zamisliti.

Ponovio je i jučerašnju izjavu europarlamentarke Biljane Borzan koja je, u podršci SDP-u, dodala i da je Crna Gora na prekretnici i da je nažalost država koja umjesto da se približava Evropskoj uniji, u ovom trenutku ide unazad.

Upozorio je na očiglednu zloupotrebu institucija države za potrebe kampanje.

„Savjet za nacionalnu bezbjednost nije sazivan nakon ubistava na Cetinju, nije ni kad je uhapšen direktor UPC Rade Milošević i predsjednik Opštine Budva Milo Božović, kad su smijenjeni direktori UP i ANB, ali jeste zbog pisma nekog korejskog hoštaplera pet dana prije izbora. To je igra u kojoj dobijaju svi uključeni akteri – i oni prozvani i oni koji sad glume da su žrtve. Jedino ko gubi je Crna Gora jer joj institucije rasturaju za 200 glasova“, rekao je Zeković te dodao kako je građanima ovo upozorenje, ali i opomena – uvijek može gore, uvijek možemo još niže pasti.

Zeković je takođe posebno pozvao bivše i trenutne glasače DPS da podrže SDP jer je to jedina stranka koja može biti dio buduće vlasti, a da posvećeno i pošteno radi za našu kuću.

„Bila bi katastrofa za Crnu Goru da u budućoj Vladi ne bude ni jedna partija koja je garant njenog suvereniteta i građanskog identiteta. Naših pet poslanika može biti veći garant stabilnosti Crne Gore nego nečijih 20. Zato pozivam sve one koji su nekad glasali za DPS i one koji trenutno glasaju za DPS. Crna Gora nam je svima na prvom mjestu. Pred vama su u nedjelju samo dva izbora – ili nastavak haosa – ili biranje partije koja je garant stabilnosti Crne Gore. SDP je jedina partija koja garantuje stabilnost buduće vlasti. Ne bacajte glas na one koji ne mogu biti dio vlasti ili neće preći cenzus. Već glasajte za partiju koja će u budućoj vlasti, kakva god ona bila, do kraja braniti vrijednosti građanske, sekularne i nezavisne Crne Gore“, zaključio je Zeković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Irfan
Gost
Irfan

Tacno je da treba birati vlast u korist gradjana. Birali smo partije, pa se ta vlast raspade brzinom svjetlosti. Zato svim srcem za nasu djecu i buducnost njihovu, glasajmo za Sdp i ne brinimo se za njih.

MILOS
Gost
MILOS

Stvarno jedina parija koja gura suvernisticke opcija. Bravo!

Forca
Gost
Forca

Upravo tako, ko to ne vidi ništa ne zna. Svaka čast za kampanju.

Garnie
Gost
Garnie

A što cemo sa CPC? Od kad ode Draginja ne pominjete glavnu crnogorsku stvar, a to je CPC.
Zbog CPC ste dobili glasove na Ct…ma necete više.
Ne postoji crnogorska opcija koja ne podrzava CPC. Tu ste laž. Na zalost!

Zorka Petrović
Gost
Zorka Petrović

A dje su vam ti veliko podrzavaoci CPC -a iz vrha DPS-a nikad jednog ne viđeh na skupove CPC. I kad je SDP od starta podrzavao CPC ovi iz DPS-a ih nazivali sektašima i sad 2/3 birača DPS ide u SPC.

Alek
Gost
Alek

DPS se pametno zaćutao u vezi crkve i izgleda precrtao tu temu,jer je vidio da je gubitnička. To isto vidi i SDP, pa ne pominje crkvu, ali vrlo interesantno pozivaju glasače DPS da glasaju za njih.

Laban
Gost
Laban

Kao što ste onomad sačuvali crnogorski interes u Budvi i Tivtu.Samo ste im kratkoročno poslužili ,a sada su to četnička legla.Inreres brani onaj ko ima 25 mandata ,ko je jak,a vi to niste

dzoni23
Gost
dzoni23

a Dps je dao SPC na Zabljaku parcelu da grade hram, nije SDP. hahahaah licemjeri

Miraa84
Gost
Miraa84

Bravo Vujovicu. Napokin ste rekli ono sto zelino da cujemo

RRRRRR
Gost
RRRRRR

Sram vas bilo

Loš
Gost
Loš

Ne možete vi bit slomi uđete sa dva mandata garant ničega ,samo jeftin izgovor da ima Crnogoraca.A čini mi se da DPS mora u vladu,me zbog vas već EU.Stabilnu vladu pravi neko sa dvadeset mandata.Neće je praviti ni URA ni DF,a mislim ni Demokrate.URA i DF su namjestili ovu aferu Spajiću

BMX
Gost
BMX

Da, da …
Pokazali ste to odlicno u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Andrijevici, Cetinju… pravi “suverenisti” !

Zorka Petrović
Gost
Zorka Petrović

A i vi 30 godina na vlasti, više je Đurašković uradio za godinu nego vi za 20. Pokrijte se ušima.

Laban
Gost
Laban

Zar nije istina da su samo poslužili četnicima iz DF u Budvi i Tivtu?

Simons
Gost
Simons

Brani se taj cenzus jako…. poslije Belvedera ste nas okupili vrhunski na Cetinje.
Vidimo se drugari.

RRRRRR
Gost
RRRRRR

AOOOOO ovi su pukli totalno!!!!

Send this to a friend