Politika

Vujović: Spajić i Leposavić da kažu da li krše Ustav i pravni poredak Crne Gore

Ivan Vujović

Ukoliko je tačno da ministri u Vladi Crne Gore Milojko Spajić i Vladimir Leposavić imaju prebivalište u Srbiji, a time i državljanstvo i pravo glasa u toj zemlji to bi bilo klasično kršenje Ustava Crne Gore, ocijenio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović. On poziva ministre Spajića i Leposavića da se odmah izjasne da li je tačno da krše Ustav i pravni poredak Crne Gore i time daju jasan odgovor crnogorskoj javnosti.

<<<Perić: Leposavić i Spajić imaju prebivališta i u Srbiji i u Crnoj Gori<<<

Sinoć je jedan od osnivača organizacije KOD Srđan Perić kazao da Leposavić i Spajić, imaju po dva prebivališta – u Crnoj Gori i Srbiji.

Prema njegovim riječima ukoliko se poštuje Ustav i pravni sistem Crne Gore ministri u tom slučaju ne mogu imati prebivalište i biračko pravo u Crnoj Gori, odnosno shodno Ustavu ne mogu imati ni crnogorsko državljanstvo.

“Skandalozno bi bilo da imamo ministre koji ne poštuju Ustav države u kojoj su visoki državni funkcioneri, a poseban je apsurd da oni takvi odlučuju o oduzimanju prebivališta i biračkog prava građanima Crne Gore, od kojih najveći broj ima samo crnogorsko državljanstvo. Ovo je vjerovatno samo moguće u zemlji čuda – da imamo ministre van Ustava i zakona koji bi trebalo da odlučuju o osjetljivim pitanjima državljanstva i prebivališta”, smatra Vujović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zdravstveni rad
Gost
Zdravstveni rad

Zašto samo sa Srbijom i Bosnom ne može da se ima dvojno državljanstvo? Mi smo građanska država
“tako svi govore”

Ivan
Gost
Ivan

Znam ih dosta koji imaju i srbijansko državljanstvo dobijemo poslije 2006 i to treba ispitati

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Obojica imaju srpsko državljanstvo. Momentalna smjena i bez skandala sa Srebrenicom.

Send this to a friend