Politika

Vujović: Srbija se miješala u izbore u Crnoj Gori

Zlatko Vujović

Srbija se miješala u izbore u Crnoj Gori, bez obzira na to što su njeni zvaničnici to u više navrata negirali, ocijenio je Zlatko Vujović iz Centra za monitoring i istraživanje.

Vujović u izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE) podsjeća da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će se izdvajanja za srpske institucije u Crnoj Gori uvećati deset puta, kao i da je cilj zvanične Srbije da se poveća broj Srba u Crnoj Gori na popisu sledeće godine.

“Uoči izbora bila je i jedna urgentna pomoć od više od milion i po eura iz budžeta Srbije”, kaze Vujović.

Dodaje da su srpski mediji pod kontrolom Vučića vodili kampanju podrške koaliciji Za budućnost Crne Gore, diskreditujući one koji nisu bili na liniji očekivanja zvaničnog Beograda.

“Sam Vučić je javno i otvoreno saopštio na konferenciji za medije 6. januara da je interes Srbije prije svega da sačuva interese Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori i da će uraditi sve što je potrebno da se to obezbijedi”, rekao je Vujović.

Podsjeća na izjavu visokog funkcionera Vučićeve Srpske napredne stranke, (Vladimir) Đukanovića koji je lideru koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravku Krivokapiću (25.09.) javno poručio „da nikada ne bi dobili izbore i pobijedili Mila Đukanovića da nije bilo predsjednika Aleksandra Vučića i podrške iz Srbije“.

“Ako ovo sve imamo u vidu, teško je izvesti zaključak da se Srbija nije miješala u izbore u Crnoj Gori jer je to više nego jasno”,  istakao je Vujović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Masa
Gost
Masa

Vujovic kao da je on nezavistan. Rukama I nogama je za DPS bio svih ovih godina a uvjek je na sav glas govori da je nezavisni analiticar.Sada vice drzite lopova. Da bi sakrio svoju ulogu ovaj lazno nezavisni.Ogromne pare je dobio.

Deno
Gost
Deno

Jasno da jasnije ne moze biti. I Vucicu ce na slican nacin desiti se slican scenario. Zivi bili pa vidjeli.

Dijamant
Gost
Dijamant

Xaxaxaxax kao ste jadni I bijedni.A što je sa pismima svih političara I političkih analitičara iz BIH, Albanije,Kosova,Hrvatske koji su otvoreno pisali Abazoviću, usput ga nazivajuću svakakvim pogrdnim imenima.To nije miješanje u unutrašnja pitanja CG.

Nešo
Gost
Nešo

A sad si se śetio moj Vujuviću

Lovac
Gost
Lovac

A Rama!?

Jovan V
Gost
Jovan V

Rama nije dao 14 miliona za placanje glasova, nego Vucic.

samo polako...
Gost
samo polako...

Rama je jrdnom recenicom podrzao Mila, i to je sve, a mijesanje je mijesanje, i to jre zlo koje jr Srpska crkva i drzava Srbija napravila, i pravi Crnoj Gori.

Anonimous
Gost
Anonimous

Šta Rama? Rekao jednu rečenicu, a 10.000 članaka u srpskim bljuvačkim tabloidima? Komentari svih dežurnih rupa od političara Dačić, Vulin… Možda tvoje pominjanje Rame u tvom mozgiću izgleda kao da si imao poentu. Ali poenta ti je nula.

Trol
Gost
Trol

Zna on to od davno – ovo je prica za one zavwdene, ne bi li neko od njih progledao.

MILA B
Gost
MILA B

Pa ti si to znao i prije izbora pa zašto.si ćutao prodana dušo

Komita
Gost
Komita

Dobro jutro Kolombo otkrio si Ameriku

Nije bitno ime
Gost
Nije bitno ime

Ma nije valjda? I nebo je plavo kad je vedar dan…

Idea
Gost
Idea

Pa to i ptice na grani znaju da se srbija uveliko mesala u izbore ,ali nazalost narod cg to nije hteo ili zeleo znati.

Baraka
Gost
Baraka

Bravo Vujovicu, medalja za tebe. I ti si to shvatio, nakon mjesec dana od izbora…

Jovan V
Gost
Jovan V

A ocjena izbora “VLAST IMALA PREDNOST U MEDIJIMA”. Kojim crnim medijima, kad se klerofasizma Vijesti, Srpske TV, TV Budva, TV HN, Pinka, Happy tv, N1, Nova S, RTS,…. televizor ukljucit nije mogao.

marius
Gost
marius

Pa to je Vujovicu svakom zivom vise nego jasno. To samo nije vidio onaj, sto nije zelio da vidi.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nema ti ništa usneško od srpskog sveta,nego ti pazi da ti se srbija svede na beogradski pašaluk!?

Send this to a friend