Politika

Vukadinović: Krivokapića ne daju Demokrate, URA i SPC

Vukadinović

Što više sastanaka imaju predstavnici partija koje čine parlamentarnu većinu, pokazuje se da postoji sve veća nesaglasnost među njima, a samim tim i nemogućnost da dođu do rješenja, kazao je za Dnevne novine politički analitičar Srđan Vukadinović.

Podsjetimo, i treći sastanak predstavnika parlamentarne većine završen je bez uspjeha i dogovora o načinu prevazilaženja krize. Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Demos istrajavaju u stavu da je rješenje u izboru nove vlade, dok se ostali konstituenti vladajuće koalicije zalažu za rekonstrukciju.

Vukadinović kaže da ne treba brzo očekivati rješenje koje će biti na zadovoljstvo 41 poslanika.

“U razgovore ulaze sa maksimalističkim zahtjevima, ali svako od njih će morati da odstupi od nekog i da nađu rješenje. Po mom mišljenju, rješenje će biti rekonstruisana Vlada, sa sadašnjim premijerom Zdravkom Krivokapićem. U toj rekonstruisanoj Vladi DF će tražiti da budu zadovoljeni kriterijumi izbornog rezultata”, ociijenio je Vukadinović.

On kaže da sadašnja Vlada ne oslikava rezultate ostvarene na izborima 30. avgusta.

“Ova Vlada je nedemokratska. Da bi se ispoštovali izborni rezultati, dvije trećine ministara treba da ima Demokratski front, a četiri da podijele Demokrate i GP URA. Krivokapića čuvaju Demokrate, GP URA, ali i Srpska pravoslavna crkva, koja ga neće dati”, kaže Vukadinović.

Smatra da su pravo rješenje izbori, ali da ih neće biti.

“Ako imamo Vladu koju ne podržava većina poslanika, onda je jasno da izbori moraju da riješe taj problem, ali sadašnja većina očigledno bježi od novih izbora i to je posljednja varijanta koju će prihvatiti. Istrpjeće mnogo kritika, uvreda, međusobnih napadanja, jer su svjesni da ako do izbora dođe, neće ostvariti onakav rezultat. Očigledno je da je kolač koji dijele i za koji su pohlepni jako velik. Vidimo koliko vladaju nepotizam, klijentelizam, korupcija…”,kaže Vukadinović.

Navodi da su tri koalicije koje čine vlast heterogene i da su uprkos mišljenju da ne mogu izdržati, oni uporno govorili da mogu da rade.

“Ipak, kada se dođe do bitnih pitanja, onda se vidi da nema rješenja. Crna Gora je u nepunih godinu dana bila svjedok brojnih izjava, vratolomija koje su bile nepredvidive. Ne treba očekivati da dođe do novih inicijativa, jer je to odlika onih koji nemaju političku kulturu i ideologiju, nego su spremni na sve zarad vlasti. Jedino što ih je spajalo bila je netrpeljivost i mržnja prema DPS-u i njenom lideru, a sada ih veže strah od novih izbora”, kaže Vukadinović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mićo
Gost
Mićo

Bolje i Krivokapić,i ako ga ne gotivim,nego da mi Vladaju Cetnici i nijihova Srpska Sparta.OVO JE GRADJANSKA DRŽAVA I KRAJ.PA KOME SE CETNIKUJE I RATUJE,ETO VAM PA NA KOSOVO KRENITE JUNACI SA FB.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Zar ovaj još analitizira.

džoni
Gost
džoni

Jeste, veliki stručnjak. Kako reče ono pred izbore, dps dobija apsolutnu vlast. Možda čak i sam.

bezjovo
Gost
bezjovo

aha…..ne svidja ti se?

Send this to a friend