Politika NASTAVLJA SE POLITIČKI RAT DEMOKRATA I DEMOKRATSKOG FRONTA

Vukadinović: Neće zajedno izdržati ni mjesec dana

Mili Prelević

Sukob Demokrata i Demokratskog fronta, zbog osnivanja privremenog Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva i postignuti kompromis, se nastavlja, a DF tvrdi da su Demokrate u koaliciji sa DPS-om i da nisu više opozicija.

Na drugoj strain Demokrate odgovaraju da je Milo Đukanović osnivač, mentor i glavni saradnik Demokratskog fronta.

Politički analitičar Srđa Vukadinović smatra da su sukob i netrpeljivost unutar opozicije mnogo jači nego što su sukob opozicije i vlasti.

“U sukobu su Demokrate i DF, ali i Demokrate i Socijaldemokratska partija. Ti sukobi su mnogo veći nego što je netrpeljivost opozicije prema Demokratskoj partiji socijalista. Jasno je sada da nema ništa od tehničke vlade ili neke vlade izbornog povjerenja. Demokrate imaju problem pošto ponovo izlaze sa svojim maksimalističkim zahtjevima, i neće moći da se ponašaju politički korektno zbog tih zahtjeva. Ne očekujem da će rad odbora, ako svi uđu u njega, trajati ni mjesec dana. To može odmah pući, jer Demokrate neće moći sve to da izdrže. Oni nemaju izborni kapacitet da mogu da diriguju radom kako su planirali”, kaže Vukadinović za Vikend novine.

Demokratski front tvrdi da su Demokrate sa DPS-om uspostavili saradnju i da više nijesu opozicija.

“Opozicija ne treba da žuri, pogotovo uzimajući u obzir da se u Briselu uspostavljaju novi organi i dolaze novi ljudi za koje vjerujemo da neće imati ovoliko razumijevanja i širine za DPS i Mila Đukanovića, kao što imaju ovi koji odlaze. Svaki razuman građanin se pita čemu ovolika žurba, zašto ambasador Aivo Orav i komesar Johanes Han ne odu malo na odmor, nego im je ispalo najvažnije pitanje kako da spoje Demokrate i DPS. Nakon spajanja Demokrata i DPS dalji scenario je očigledan podiže se buka od strane udruženih režimskih i nekadašnjeg opozicionog medija, javljaju se analitičari, lažiraju se ankete, a sve kako bi se ta prevara opravdala, a posebno da se skrene pažnja sa izdaje Demokrata i početka njihove saradnje sa kriminalnim režimom”, dodaju iz ovog saveza.

Prema njihovim riječima, dogovor između DPS i Demokrata izazvao je prezir i ogorčenje u crnogorskoj javnosti, a posebno u opozicionoj koja je ocijenila da je potez Alekse Bečića veća prodaja opozicije nego ona u režiji Darka Pajovića.

Tvrde i da je bilo očekivano da dil Demokrata i DPS podrži “jedna dnevna novina, inače oglasna tabla Alekse Bečića, koja je osnovana zbog svetog cilja očuvanja zajedničke države, da bi izdala te principe i zbog svog zaokreta ka režimu danas postala niskotiražno glasilo, koje je prema poslednjim informacijama umiješano u krupne afere i prevare”.

“Dakle, kockice su se poklopile i stekli su se svi uslovi da Demokrate dođu pod šapu DPS-a, jer je politika te dvije stranke i ideološki skoro identična. Dobro je da je saradnju DPS i Demokrata snažno osudio svaki relevantni opozicioni činilac, i važno je da se situacija iskristališe i da se više ne zavaravamo Demokrate više nisu opozicija. Njihovo društvo su sada Miško Vuković, Marta Šćepanović, Milutin Simović, Obrad-Mišo Stanišić, Ranko Đonović, Miraš Dedeić, Genci Nimanbegu i Stevo Vučinić“, zaključuju u DF-u.

Nakon optužbi Demokratskog fronta, reagovale su Demokrate tvrdeći da je liderima DF-a Milo Đukanović osnivač mentor i glavni saradnik.

“Od nekoga ko je, da bi oblatio Bečića i Demokrate, uoči lokalnih izbora u Herceg Novom, bio spreman da podmeće crkvi koju navodno brani, kome je Srpska kuća čiji je dioničar, jedini manastir, džamija i katedrala, za koga su finansijeri stariji od bilo kog mitropolita, reisa i biskupa, nimalo nas ne čude uporni pokušaju da sto puta ponovljenu laž pretvori u istinu. Ima i druga izreka, fatalna po njih, koja kaže: ko jedanput slaže, drugi put mu se ne vjeruje”, navode Demokrate.

Iz ove partije ističu da je DF svoje birače i sve građane Crne Gore već izvarao stotinu puta da bi se opet našao neko ko bi im vjerovao.

Demokrate navode da zbog svih izdaja koje su počinili u DFu misle da su za sebe pribavili legitimitet da i druge proglašavaju izdajnicima, što je osim njihov, još i manir DPS-a.

Demokrate imaju i neka pitanja za Demokratski front.

“Da li su Demokrate ili je DF pogazio riječ i bezuslovno se vratio Sinđin parlament? Da li su Demokrate ili je DF prihvatio radnu grupu za kozmetičke izmjene izbornog zakonodavstva zajedno koju je prošle godine predložio DPS? Da li su Demokrate ili je DF glasao skupa sa DPS-om u Budvi? Da li su Demokrate ili je DF glasao sa DPSom za Ustav? Da li su Demokrate ili je DF glasao za plan Branimira Gvozdenovića? Da li su Demokrate ili je DF podržao prodaju Kotora DPS-u? Da li su se Demokrate ili se DF divio Milu Đukanoviću, čestitajući mu rođendan? Da li su Demokrate ili je DF prodao Nikšić za slobodu svojih poslanika?

Da li je funkcioner DF-a ili Demokrata bio na čelu jednog crkvenog odbora CPC? Da li su Demokrate ili je DF vrijeđao crkvene velikodostojnike nazivajući ih UDBOM”, pitanja su koja su postavili opozicionim kolegama.

Prema njihovim riječima, sve to ukazuje na činjenicu da dezorijentisani, pripejd opozicionari i decenijski saradnici Mila Đukanovića, ovih dana udaraju glavom o zid napadajući Demokrate.

Demokrate ostaju same

“Demokrate su usamljene na političkoj sceni i nemaju političkog partnera. GP URA nije partner Bečiću. Njih su formirali neki medijski magnate I tajkuni. Ni oni nemaju izbornog kapaciteta. GŠ URA mnogo više šteti nego što doprinosi Demokratama. Ako se izanalizira crnogorska politička scena jasno je da Demokrate osim slabašne Crnogorske ne mogu naći ni jednog koalicionog partnera”, tvrdi Vukadinović.

On ističe da rejting Demokrata stalno pada upravo zbog bojkota parlamenta.

“Bojkot im je nanio veliku štetu i oni moraju da se vrate. Odbor im je jedini put”, kaže Vukadinović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Vukadinoviću šta ima novo u Bosni?

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Jedan jedini je MILO kralj !
Izdajnicima mjesto nije u Crnoj Gori!
SDP mora da vata zadnju slamku spasa ili se gasi(zahvaljujući dobrome Ranju dvofoteljasu)

Pepeg
Gost
Pepeg

DPS 37 odsto, DF 18, Demokrate 10, SNP 5…
Demokrate klize, do izbora će se boriti za cenzus, zato dižu dreku

Cetinje
Gost
Cetinje

A sto se DF-u i Demokratama u mozgove “uvalio”sindrom zvani Milo Djukanovic,pa se medjusobno “peglaju”,zanimljivo u ovim vrelim danima,a Milo kao Milo,sve mu ovo “dolazi kao AS na DESETKU.Definitivno masinerija DPS ce “vladati”dugo i dugo,NAZALOST pored ove NESRECNE opozicije.E puste fotelje i “ugrozeno”Srpstvo.

ukradoše mi ime
Gost
ukradoše mi ime

meni ova opozicija liči kao oni biciklisti koji voze tur france preko brda i dola svi u kolonu jedni drugim prave tunel a onda u zadnjih stotinak metaravataju poziciju za završni sprint ko će prvi kroz cilj osjetili da se nešto dešava pa zauzimaju poziciju za šprint ali od toga im nema ništa možda jedino da promijene ovaj put lična… Više »

Send this to a friend