Politika

Vukanović: Funkcionerska kampanja nezakonitost koju treba kažnjavati

Miloš Vukanović, Foto: gradski.me

Funkcionerska kampanja je najzastupljeniji način zloupotrebe držanih resursa u Crnoj Gori, kazao je Miloš Vukanović, direktor odjeljenja za istraživanje javnih politika u CEMI-u.

U Jutarnjem programu TVCG, on je saopštio i da bi takvu kampanju trebalo građani da kažnjavaju na izborima, a do tada mediji i civilni sektor, kako ističe, moraju da ukazuju na tu nezakonitost.

“Ne može visoki državni funkcioner da iza sebe ima partijski simbol tokom dana, i ako je izborna kampanja… Na nama je da mijenjamo svijest građana da tako nešto ne smijemo da dozvolimo, jer oni novcem svih nas ulaze u kampanju”, kazao je Vukanović.

On navodi da se sa intenziviranjem predizborne kampanje intenzivirala i funkcionerska kampanja.

“Građani moraju da budu svjesni da je funkcionerska kampanja zakonom zabranjena. Međutim, naši političari ulaze u nju jer mehanizmi sankcionisanja nijesu adekvatni”, poručio je Vukanović.

On kaže da i sada ima gubljenje linije između javnog funkcionera, koji bi trebalo da predstavlja sve građane i političara koji je u predizbornoj kampanji.

Vukanović navodi i da argument da političari moraju da prezentuju rezultate nije adekvatan, jer kako poručuje, za to su imali i vremena i druga lica koja to mugu da rade.

“Ulaskom u funkcionersku kampanju vi sebi dajete nedemokratsku prednost u odnosu na ostale kandidate i svi smo toga svjesni”, kazao je Vukanović.

Send this to a friend