Politika

Vukasović na čelu Inicijativnog odbora SNP-a u Kotoru

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković donio je odluku o formiranju Inicijativnog odbora te partije u Kotoru, na čijem čelu se nalazi funkcioner te partije Slobodan Vukasović, saznaje Pobjeda.

Izvor Pobjede iz vrha SNP-a je saopštio da je odluka o formiranju Inicijativnog odbora donijeta nakon što je raspušten Opštinski odbor Socijalitičke narodne partije, blizak bivšoj poslanici te partije Snežani Jonici. Jonica je bila protivkandidat Jokoviću na prošlom Kongresu te partije i njegov je ključni oponent u stranci.

Inicijativni odbor broji 10 članova i od centrale stranke je dobio zadatak da najkasnije do 10. decembra pripremi izbornu konferenciju kotorskog SNP-a, na kojoj će biti izabran novi odbor kao i njegov čelni čovjek saopštio je izvor Pobjede iz vrha SNP-a.

Odluka Jokovića je, prema saznanjima našeg lista, potvrđena na jučerašnjoj elektronskoj sjednici Glavnog odbora SNP-a. Kako je Pobjeda ranije pisala, dugogodišnji predsjednik Opštinskog odbora SNP-a u Kotoru Branko Baćo Ivanović neće biti član nove opštinske organizacije te partije. U pitanju je Jokovićev odgovor na smjenjivanje pojedinih dugogodišnjih partijskih članova sa pozicija u kotorskoj upravi i dovođenje novih, koji su lojalni Snežani Jonici.

Centralu stranke je posebno zaboljela smjena istaknutog funkcionera i dugogodišnjeg funkcionera Ljubenka Borovića, koji je smijenjen po nalogu Snežane Jonice. Borović se nalazi u novom Inicijativnom odboru saopštio je izvor iz vrha SNP-a.
Borović, bivši predsjednik odbora direktora kotorskog Komunalnog preduzeća, koji tu funkciju obavlja od 21. februara prošle godine, smijenjen je nedavno rješenjem predsjednika opštine Vladimira Jokića, a umjesto njega za člana odbora direktora tog preduzeća imenovana je upravo Jonica.

I pored raspuštanja odbora i formiranja Inicijativnog odbora SNP-a, Jonica i dalje kontroliše kotorsku vlast budući da su joj odana sva trojica odbornika SNP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
STari Grad
Gost
STari Grad

Sprda li se ovo Jokovic. SNP u Kotor nije izlazio na izbore pod imenom partije nego Baća Ivanovića. Ova budala da zamjeni Baća koji je legenda grada.

Miko
Gost
Miko

I cudo je napravio

Mirjana
Gost
Mirjana

Samo naprijed.Hrabri posteni mladi ljudi.Dosta je bilo Rankove POHARE.Sa vama u novve pibjede.Zivjeli svi mladi ljudi.

Vuk
Gost
Vuk

Ima toliko sposobnih ljudi koji ce preuzeti Opstinski odbor..Grijese svi oni koji misle da su nezamjenljivi.

Hrabro naprijed
Gost
Hrabro naprijed

Svaka cast na konacnoj hrabrosti da se svi oni kojima je preci njihovi licni interesi od interesa gardjana i od partije , treba mijenjati i birati rukovodstvo kojima ce upravo glavni ciljevi biti gradjani i partija. Ovim SNP pokazujE i dajE primjer drugima da nema zasticenih, da jedoslo vrijeme da se postuje samo rad, samo se tako moze se uspjeti.… Više »

Vesna Kotor
Gost
Vesna Kotor

Od mene, zbog ovakvog stava, siguran glas na narednim izborima.

Milan
Gost
Milan

Tako i treba sve koji nisu postigli dobre rezultate treba smijeniti!

Send this to a friend