Politika NEGIRAO DA MU MANDAT ISTIČE 17. JANUARA

Vukčević: Vodiću Državnu izbornu komisiju još tri godine

Vukčević

Predsjednik Državne izborne komisije DIK Đorđije Vukčević kazao je juče za “Dan” da mu mandat ističe za više od tri godine i da to tijelo može da radi u punom mandatu.

<<<CGO: Državna izborna komisija paralisana u izbornoj godini<<<

“Meni ističe mandat za tri godine, tačnije nešto više od tri godine. Na četiri godine se bira predsjednik Državne izborne komisije. Nesporno je da ja 17. januara punim 67 godina i da u skladu sa zakonom o radu treba da se ide u penziju. Međutim, taj isti član ukazuje da se nakon ispunjenja tih uslova u penziju ide danom donošenja rješenja. Dakle, meni je poslodavac, kao i svim članovima komisije, Skupština Crne Gore”, kazao je Vukčević.

On je dodao da je o tim okolnostima obavijestio crnogorski parlament i da je to uradio prije nekoliko mjeseci.

“Skupštinu sam o tome obavijestio 10. oktobra prošle godine. I kada oni donesu rješenje o prestanku tada će biti to. Do tada, Komisija će raditi u punom sastavu i ispunjavaće sve povjerene zadatke, radiće u punom mandatu i u punom kapacitetu”, saopštio je Vukčević.

Dodao je da su kritike na račun dosadašnjeg rada Državne izborne komisije bile vrlo česte.

“Mislim da su te kritike često bile neopravdane. Uvijek može bolje i meni je žao što nije došlo do nekog dogovora kada je u parlamentu razgovarano u vezi sa reformom ukupnog izbornog zakonodavstva. Tada je bio predviđen drugačiji način odlučivanja i profesionalizacija DIK-a”, izjavio je Vukčević.

Predsjednik DIK-a ističe da nakon što je ova komisija izabrana uz njega je tu još deset članova to tijelo ima kapacitet i lični integritet da odgovori svim obavezama.

“Vidjeli ste šta se desilo u parlamentu. Usvojene su izmjene nekoliko zakona, uključujući Zakon o biračkom spisku, ali onaj krovni, izborni zakon, ipak nije izmijenjen. On se odnosi na izbor odbornika i poslanika”, konstatovao je Vukčević.

Poslanici crnogorske skupštine su početkom marta prošle godine izabrali Vukčevića za predsjednika Državne izborne komisije. Za izbor Vukčevića na tu funkciju glasao je 41 poslanik, a nije bilo onih koji su protiv ili uzdržani. Vukčevića je za tu funkciju ranije predložio Administrativni odbor. Poslanici opozicije kritikovali su kandidaturu Vukčevića.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
To mi je hvalaZemlja čudaDrpxDarkoZesi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
To mi je hvala
Gost
To mi je hvala

Kad sam ja rekao kome Ne za 40 godina.

Drpx
Gost
Drpx

Haha…Cdm nece da objavi moj komentar.A napisao sam samo da ovaj druskan po sili zakona mora u penziju.Kakvo rjesenje i kakvi bakraci.To mu sluzi samo da pokaze onima u Fondu Pio da je penzionisan.A i ne mora.Oni ce sve to pribavit po sluzbenoj duznosti.Tim rjesenjem moze da obrise…

Darko
Gost
Darko

E ti si bas kadar !!! Ko da sami sebi zabijamo minise jer ovaj dje je bio perje je letilo !! Po zakonu

Zesi
Gost
Zesi

Idi dok si mlad…

Zemlja čuda
Gost
Zemlja čuda

Ako nađu nekog pogodnijeg, ja ću se pomenuti.

Zemlja čuda
Gost
Zemlja čuda

pomjeriti.

Velja gora
Gost
Velja gora

Ako je u opisu tvoga posla uslov KREATIVNOST
Onda si ti pravi covjek za ovu funkciju

Send this to a friend