Politika

Vukić: Socijalne razlike u Crnoj Gori su ogromne, srednjeg staleža nema

U Crnoj Gori neće biti demokratije dok god vladajuća elita ima veći kapital od obespravljenih građana, tvrdi Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG.

“Jedni pored drugih u ovoj našoj državi danas žive milioneri i porodice koje jedva sastavljaju kraj sa krajem. Socijalne razlike su ogromne a srednjeg staleža, tako reći više i nema. Normalan život, zdravlje i školovanje, postali su luksuz za ogroman broj ljudi. A vlast? Vlast se ponaša  kao da je sve u najboljem redu, kao da smo lideri u regionu, kao da je se ne tiče što građani jedva krpe kraj sa krajem. Omogućili su jednima da se bogate i da rade šta god hoće, dok druge zastrašuju, izoluju i zanemaruju. Kako bi zamazali oči ovom nesrećnom narodu sa “manje bolnim temama”, falsifikuju nam istoriju, brišu posvetu iz Gorskog vijenca po kojem nas svijet poznaje,  a sad se i odriču  onog koji ga je stvorio. Zašto, zarad čega? Zarad prikrivanja sopstvenog neznanja i nemoći?”, jasan je Vukić.

On dodaje da Crna Gora mora da izgradi istinsku parlamentarnu demokratiju,  da se o Crnoj Gori pitamo jednako svi, a ne kao godinama unazad određena grupa onih koji diktiraju pravila. To je demokratija, to je bolji život za sve, to je socijalna pravda. To ovaj narod zaslužuje.

6 Komentara na "Vukić: Socijalne razlike u Crnoj Gori su ogromne, srednjeg staleža nema"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend