Politika

Vukić: Socijalne razlike u Crnoj Gori su ogromne, srednjeg staleža nema

U Crnoj Gori neće biti demokratije dok god vladajuća elita ima veći kapital od obespravljenih građana, tvrdi Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG.

“Jedni pored drugih u ovoj našoj državi danas žive milioneri i porodice koje jedva sastavljaju kraj sa krajem. Socijalne razlike su ogromne a srednjeg staleža, tako reći više i nema. Normalan život, zdravlje i školovanje, postali su luksuz za ogroman broj ljudi. A vlast? Vlast se ponaša  kao da je sve u najboljem redu, kao da smo lideri u regionu, kao da je se ne tiče što građani jedva krpe kraj sa krajem. Omogućili su jednima da se bogate i da rade šta god hoće, dok druge zastrašuju, izoluju i zanemaruju. Kako bi zamazali oči ovom nesrećnom narodu sa “manje bolnim temama”, falsifikuju nam istoriju, brišu posvetu iz Gorskog vijenca po kojem nas svijet poznaje,  a sad se i odriču  onog koji ga je stvorio. Zašto, zarad čega? Zarad prikrivanja sopstvenog neznanja i nemoći?”, jasan je Vukić.

On dodaje da Crna Gora mora da izgradi istinsku parlamentarnu demokratiju,  da se o Crnoj Gori pitamo jednako svi, a ne kao godinama unazad određena grupa onih koji diktiraju pravila. To je demokratija, to je bolji život za sve, to je socijalna pravda. To ovaj narod zaslužuje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Smješak
Gost
Smješak

Svaka čast, mi to dobro znamo! Al džaba nam, možda se to promijeni kada nam nastanu unučad. Jer kako je krenulo neće prije!

Danijela
Gost
Danijela

Hahaha stvorila sneza i bakic, hranu jokovic

1485
Gost
1485

Aooo, treba li ti koji poen, srbistanac? Ajde, bjezi tamo, kad nesto analiziras, ucini to posteno, batali to prokleto srbovanje

Matigor
Gost
Matigor

Samo naprijed SNP..novi ljudi
nova snaga

Vladika
Gost
Vladika

Svaka cast!

Matigor
Gost
Matigor

Bravo ovakvi ljudi trebaju Crnoj Gori,a ne oni koji misle za svoje fotelje

Send this to a friend