Politika

Vukićević: Nadležni da utvrde okolnosti u vezi sa oštećenjem spomenika, sagledati mogućnosti za sanaciju

Povodom objava i saopštenja koja su bila prisutna u javnosti prethodnih dana, zahtijevaćemo od nadležnih službi da se još jednom precizno utvrde okolnosti u vezi sa oštećenjem spomenika Anđelije Malović, saopštio je danas predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.

<<<Zeković: Istraga će utvrditi da li vjetar mogao okrenuti nadgrobnu ploču za 180 stepeni<<<

<<<SNP Žabljak: Spomenik polomljen još prije dva mjeseca uslijed jakog nevremena<<<

Kako ističe, tačno je da postoji Zapisnik o komunalnom nadzoru o stanju spomenika, sačinjen u maju ove godine, i danas je upoznat da je ta informacija proslijeđena društvu “Komunalno i vodovod”, kao nadležnom za održavanje groblja.

“Ono što mogu reći u ime Opštine, jeste da ćemo u komunikaciji sa porodicom sagledati mogućnosti za učešće u sanaciji štete, isključivo sa ciljem podrške porodici, ukoliko postoji njihova saglasnost”, naveo je Vukićević.

<<<Podnijeta krivična prijava zbog skrnavljenja grobnice na Žabljaku, zaustaviti odmazdu nad mrtvima<<<

<<<DPS Žabljak: Skrnavljenje spomenika nastavak pokušaja revizije istorije i poništavanja antifašističkih vrijednosti<<<

Dodao je da su Žabljak i durmitorski kraj oduvijek bili prepoznati kao prostor prijateljstva i dobrih međuljudskih odnosa.

“Uvjeren sam da ni ovaj slučaj koji je izazvao pažnju javnosti, neće narušiti suživot ni u vremenu pred nama”, poručio je Vukićević.

Send this to a friend