Politika

Vuković: Glavni grad mora više da koristi IPA fondove

Ivan Vuković

Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj biće podijeljen na sekretarijate za komunalne poslove i za saobraćaj, a biće formirani i sekretarijati za rad i socijalno staranje i za razvoj preduzetništva, kazao je gradonačelnik Ivan Vuković. On je Pobjedi potvrdio da je za zamjenike predložio Časlava Vešovića i Slađanu Vujačić.

“Moja ideja je da se, u okviru najavljene organizacije i sistematizacije radnih mjesta, formira nova služba za međunarodne odnose kako bi se intenzivirala saradnja sa predstavnicima lokalnih samouprava iz regiona i šire, ali i sa predstavnicima međunarodne zajednice u Crnoj Gori. Najvjerovatnije će, u okviru te nove službe, biti formirana kancelarija ili odjeljenje, vidjećemo kako ćemo je formalno definisati, koja će se baviti i “povlačenjem” sredstava iz evropskih fondova koji su Crnoj Gori na raspolaganju, odnosno koji će se baviti IPA projektima”, kazao je Vuković.

On je istakao da to do sada nije bio slučaj, osim na nivou pojedinih preduzeća u okviru Glavnog grada.

“Želimo da na nivou cijelog sistema tome damo na značaju formiranjem posebne kancelarije. Sve to je na tragu inicijative, odnosno sugestije Ministarstva javne uprave, odnosno Zajednice opština Crne Gore. To je resurs koji mnogi, uključujući Glavni grad, u prethodnom periodu nijesu iskoristili na pravi način. Možemo da “povučemo” značajna sredstva, ali to nijesmo radili”, rekao je Vuković.

Novi gradonačelnik najavio je i reorganizaciju dva sekretarijata.

“Sadašnji Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj biće podijeljen na sekretarijate za komunalne poslove i za saobraćaj. Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje, takođe, biće podijeljen na sekretarijate za rad i socijalno staranje ili samo socijalno staranje, još razmišljamo o nazivu, kao i za razvoj preduzetništva. Ostaje da definišemo nazive tih organa”, poručio je Vuković.

On je, na pitanje zbog čega se opredijelio za takvu reorganizaciju, rekao da je razlog složenosti posla kojeg su sekretarijati obavljali u prethodnom periodu, kao i potreba dodatnog angažmana na planu realizacije izbornog programa, odnosno “zbog organizacionog i kadrovskog prilagođavanja potrebama koje proističu iz izbornog programa”.

“Ostaje da se vidi šta ćemo sa kancelarijom za mlade. Cijeneći izuzetno značajno pitanje položaja mladih, pogotovo rješavanje pitanja nedovoljne zaposlenosti te kategorije društva, moja ideja je da ta kancelarija funkcioniše pri ili službi gradonačelnika, ili gradskog menadžera, odnosno da se veže za kabinet, a da bude upućena na Sekretarijat za razvoj preduzetništva”, rekao je Vuković.

On je potvrdio da je za zamjenike predložio Časlava Vešovića i Slađanu Vujačić, koje, kako je rekao, treba da za ta mjesta izabere Skupština opštine.

Vuković je za gradonačelnika Podgorice izabran 31. jula ove godine. On je na tom mjestu zamijenio Slavoljuba Stijepovića.

6 Komentara na "Vuković: Glavni grad mora više da koristi IPA fondove"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend