Politika

Vuković: Očekujem ubjedljivu pobjedu na lokalnim izborima u Podgorici

Ivan Vuković/ Foto: Gradski portal

Glavni grad će narednih dana raspisati javni poziv za nabavku autobusa vrijedan četiri miliona eura. Očekivanja su da će za taj novac moći da se kupi između 25 i 30 novih autobusa čime bi se riješio problem javnog prevoza, najavio je gradonačelnik Ivan Vuković. On je, u intervjuu za Gradsku televiziju, kazao da očekuje ubjedljivu pobjedu na predstojećim izborima u Podgorici.

Uprava Glavnog grada na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem obilježava 4 godine od kad je na čelu Podgorice. Za to vrijeme je, kaže Vuković, bez obzira na brojne izazove, urađeno mnogo.

“Projekat izgradnje jugozapadne obilaznice sa novim mostom na rijeci Morači, drugi bulevar u tom dijelu grada koji smo izgradili nakon bulevara “21. maja” – samo te dvije investicije su vrijedne 26 miliona eura. Sistem za prečišćavanje otpadnih voda, ne mogu dovoljno da naglasim značaj tog projekta za glavni grad, 170 km novog vodovoda, 150 kilometara asfaltiranih puteva, skoro 30 kilometara fekalne kanalizacije, 71 sportski poligon je rekonstruisan ili izgrađen, 51 dječje igralište, 16 novih parkova, 80 odsto led rasvjete. Novi sadržaji, novo lice Podgorice, skoro 130 fasada. Podgorica je doživjela revoluciju. Mi smo uspjeli da budemo dosljedni povjerenju koje nam je ukazano”, ističe Vuković.

A razvoj Podgorice će se nastaviti, uvjerava Vuković I dodaje da će, ukoliko se bude radilo kao u prethodne četiri godine, ona biti najljepše mjesto za život.

“Ovih dana ćemo raspisati novi javni poziv za nabavku autobusa vrijedan četiri miliona eura. Očekivanja su da za taj novac možemo da kupimo između 25 i 30 novih autobusa i riješimo problem javnog prevoza”, kazao je Vuković.

Za razliku od prethodne, odnos nove Vlade prema Glavnom gradu je bolji, ukazuje Vuković i dodaje da su riješeni brojni problemi koji su opterećivali građane.

“Kako bi bilo da nije bilo tih izazova i kako bi bilo da smo imali elemenarno normalan odnos sa nivoa državne vlasti prethodne dvije godine? Taj odnos se ogleda da danas imamo nezavršene bulevare na Starom Aerodromu jer Vlada nije htjela da obezbijedi novac za njihov završetak, a ministar nije dao kreditno zaduženje za autobuse”,dodaje Vuković.

Odbacuje optužbe za betonizaciju Podgorice.

”Prema posljednjem izvještaju Podgorica je peti najzeleniji grad Evrope u odnosu na urbane zelene površine. To je rezultat rada ove gradske uprave. Mi smo u prethodne četri godine formirali preko 230 000 kvadratnih metara novih, odnosno kultivisali nove zelene površine”, kazao je Vuković.

Vuković očekuje ubjedljivu pobjedu na predstojećim lokalnim izborima. Dalji razvoj Podgorice – saobraćajni prsten oko Podgorice, zelenija Podgorica, šetalište duž Morače, parking mjesta, modernizacija javnog prevoza.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čarls
Gost
Čarls

Ivan je sigurno najbolji kandidat za gradonačelnika ali sve to će biti nedovoljno za pobjedu . Dako i ja pogriješim …

david6999
Gost
david6999

Naravno da ce biti ubjedljiva dr.Ivane Vukovicu,Gradonacelnik,drzavnik i gospodin za primjer,evo iz druge Oppstine sam doselio i osnovao porodicu i snalazimo se i stanujemo privatno i podizemo mladost kao i vecina stanovnika Podgorice,bez obzira na naciju,religiju ili slicno,ali evo ,kao po prezimenu Butorovic,potomak crnogorskih barjaktara i ponosni korijeni iz Cuca koje osjecam u venama,i bez obzira na sve to,sve da… Više »

Jovanka
Gost
Jovanka

Svakom ko je dislajkovao zelim da pronadje kakvu kasabu i ode odavde… toliko je nezahvalnih da me stid da sam kao stranac zahvalna i srecna da postoji mladi covek koji voli i ulaze u svoj grad.

Vjerni citalac
Gost
Vjerni citalac

Podrška za najboljeg gradonačelnika 👍

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Podgorica je dobila atribute evropskog grada , bravo Ivane

Mladen
Gost
Mladen

Ma da… Ubjedljivo, kao i na parlamentarnim sto ste bili “ubjedljivi”.

Srećko
Gost
Srećko

Ivane,neće ti biti teško.

Leka
Gost
Leka

Bravo Vukovicu! Puna podrska.

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Podrška najboljem gradonačelniku.

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Što ih odložidte onda ako očekuješ pobjedu

Dovla
Gost
Dovla

Samo se ti nadaj.

Podgorica
Gost
Podgorica

Imas moj glas.Vec vidim pobjedu Vukovica iz vise razloga.Prvi je to sto je preporodio Podgoricu te je 85% gradjana Podgorice zadovoljno radom gradske uprave.Drugi je to sto je DPS najjaci u Podgorici i to se pokazalo sve od nezavisnosti pa nadalje.I treci razlog je to sto u Podgorici ina 110 000 Crnogoraca a svega 43 000 srba sto svakako isto… Više »

Mira
Gost
Mira

Podrška Ivane…toliko skroman, dobar, kulturan i posvećen svom poslu, sposoban sto je najbitnije ❤️ zamislite Pipuna kao gradonačelnika, ne želim ni da pomislim…🙄🙄

Sindikalac
Gost
Sindikalac

Ili zamislite Čadjenovica za gradonacelnika…..
Ivane bravoooo

Dolores
Gost
Dolores

Podrška za Ivana Vukovića. Dobar čovjek. Uzoran građanin. Primjer kulturnog i ljudskog! Samo hrabro, Ivane!

Zarija
Gost
Zarija

Normalno da ocekuje kad su mu protivnici polupismeni .
Svako ima gresaka ali ako izgubi od ovih invalida propalo se .

File
Gost
File

Podgorica je svetionik građanske CG. Ali to može da se promijeni preko noći.

Kokot
Gost
Kokot

Ništa od toga,mi pobjeđujemo.Pobjeda će biti naša zauvijek.

Jakov
Gost
Jakov

Na svim portalima, čim Vuković da izjavu, Vučićeva centrala udara komentare. To znači da ih je uplašio, i da su zabrinuti. Priča o korupciji kod njega im ne pali, pa moraju da smišljaju nove izgovore. Ovo je dobar znak, jer očigledno vide da neće tako lako dobiti izbore u Podgorici.

dr.Pg.
Gost
dr.Pg.

podrška za gradonačelnika i njegov tim…najbolji ste

Mijon
Gost
Mijon

Na osnovu čega zaključi to? Evo po komentarima ćeš viđet koliku podršku imaš

Nikola
Gost
Nikola

Naravno, Ivane – pobjeda! Ne mogu zamisliti drugu osobu da razvija Podgoricu.

Sanja
Gost
Sanja

S obzirom da je PG jedina tačka u CG u kojoj se stalno nešto radi i gradi sama ta činjenica čini Vukovića izuzetno uspješnim gradonačelnikom. Pođite malo do Nikšića,Berana,Pljevalja pa ćete viđeti kako izgledaju zapušteni gradovi.

Sindikalac
Gost
Sindikalac

U Niksicu je vrijeme stalo.
Tuzno

Rakun
Gost
Rakun

To mozda samo ti ocekujes 🤣🤣🤣

Dolores
Gost
Dolores

A, spavaš li, Rakune, na CDM portalu…idi na tvoj portal, onaj čuveni, znaš…ođe ti nije mjesto, no je administrator previše tolerantan…

Send this to a friend