Politika

Vuković: Partije aktuelne većine dokazale da su puki izvršioci političkih naloga nekadašnjeg DF-a

Ivan Vuković

Poslanik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković kazao je da su tzv. građanske partije aktuelne većine još jednom dokazale da su, trenutno, “puki izvršioci političkih naloga onoga što se donedavno zvalo DF”.

“Vrijeđati državnu himnu, problematizovati termin ‘crnogorski’, gušiti medijski pluralizam – sve može, samo dok su vlast”, napisao je Vuković u objavi na Twitter-u.

Na to je, kaže, podsjetio i odbornike drugih partija na sjednicama održanim prethodna dva dana.

“Na to sam – u kontekstu rasprave o prijedlogu odluke o izmeni statuta Gradske biblioteke (u čiji savjet su nedavno birani negatori crnogorske nacije) podsjetio predstavnike PES-a, URA i Demokrata u jednoj od brojnih diskusija juče i prekjuče u Skupštini Glavnog grada”, naveo je u objavi.

Podsjećamo, na jučerašnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada usvojene su izmjene Odluke o osnivanju Gradske TV, čime su stvorene pretpostavke za smjenu savjeta te medijske kuće.

Takođe, jutros je u nikšićkom parlamentu, skinuta je sa dnevnog reda inicijativa za smjenu predsjednik Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kris
Gost
Kris

Kaze neko ko je za 30godina vlasti dpsa cutao na sva silom nametnuta rjesenja, pocev od prekrajanja azbuke, zakona, a ovo jeste ista stvar, lose i tad i sad

Send this to a friend