Politika

Vuković: Rodić nastavlja politiku zbog koje je bivši ambasador Božović morao da napusti Crnu Goru, MVP da reaguje

Ivan Vuković, potpredsjednik DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore  

Izjava ambasadora Srbije Nebojše Rodića, u kojoj na posredan način poziva na ujedinjenje Crne Gore i Srbije nastavak je nediplomatskog ponašanja koje je ustanovio njegov prethodnik Vladimir Božović, kazao je Ivan Vuković, potpredsjednik DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

“Očigledno je da ovakve izjave nijesu plod ličnog stava jednog ili drugog ambasadora već su nastavak neprijateljske politike zvaničnog Beograda prema Crnoj Gori koji koristi svaku priliku da ugrozi suverenitet naše države. Iako su takvi pokušaji olakšani djelovanjem aktuelne i prethodne dvije vlade, koje su umjesto zaštite crnogorskih dominantno služile ostvarivanju interesa države Srbije, nema nikakve sumnje da će nasrtaji na Crnu Goru ostati jalovi a da se ambasador Rodić kreće istim onim putem koji je njegovog prethodnika Božovića doveo do statusa persone non grata u Crnoj Gori”, navodi Vuković.

Na kraju, ističe, iako svjesni da je Vučićev režim umnogome uticao na proces njenog formiranja, pozivaju Vladu, u prvom redu ministra vanjskih poslova, da pokaže minimum državnog dostojanstva i reaguju na ovakvo nediplomatsko i skandalozno ponašanje ambasadora Rodića.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
RaduleodKrupcadaka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RaduleodKrupca
Gost
RaduleodKrupca

Bravo Vule.Držati ga pod prismotrom.

daka
Gost
daka

tacno tako ovaj je jos gori i opasnji od nesrecnog bozovica, ljudi trgni te se ili zauvijek ucutite- lijepo vam je rekao da Crnogorci ne postoje da je ovo jedan narod ,normalno srpski

Send this to a friend