Politika

Vuković Sekulović: Predložićemo Skupštini i Vladi da od 2022. godine svako dijete prima dječji dodatak

Članica Glavnog odbora Građanskog pokreta URA Milena Vuković Sekulović kazala je da ta partija neće odustati od namjere da svako dijete u Crnoj Gori prima dječji dodatak, saopšteno je iz URE.

“To je obaveza socijalno odgovorne i pravedne države za koju se borimo. Uvjereni smo da se oko ovog pitanja može postići politički konsenzus i da će svi poslanici u Skupštini glasati da svako dijete u Crnoj Gori prima dječji dodatak. Ohrabruje i najava Ministra finansija da će i aktivnosti Vlade ići u ovom pravcu”, poručila je Vuković Sekulović.

Ona je podsjetila da je URA, još 2015. godine, predložila izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koje će omogućiti da sva djeca u Crnoj Gori opet primaju dječji dodatak, a da ona djeca koja su u stanju materijalnih i posebnih potreba primaju veće naknade nego do sada.

,,Naša namjera jeste da svako dijete u Crnoj Gori do navršene 15. godine, odnosno da tokom redovnog školovanja u osnovnoj školi prima dječji dodatak. Usvajanjem zakona država pokazuje solidarnost i sa roditeljima, i pruža potrebnu pomoć prilikom podizanja djece. Izmjene će omogućiti da svako dijete u Crnoj Gori u jednom periodu ostvari pravo na primanje dječjeg dodatka”, kazala je članica Glavnog odbora URE.

Vuković Sekulović ističe da je namjera Građanskog pokreta URA da djeca koja su u stanju materijalnih i posebnih potreba primaju do 50 odsto veće naknade nego do sada.

“Za ove određene kategorije djece, nužno je povećati visinu dječjeg dodatka iz razloga što sadašnji iznosi ne omogućavaju dovoljnu pomoć. Vrlo važno je i to što želimo ukinuti ograničenje broja djece u porodici koja mogu biti korisnici dječjeg dodatka”, navela je ona.

Članica Glavnog odbora URE napominje da je izglasavanje dječjeg dodatka prilika da se postigne politički konsenzus u Skupštini Crne Gore.

“To je prilika da inicijativa da svako dijete u Crnoj Gori prima dječji dodatak dobije podršku od svih 81 poslanika. Oko čega ćemo se saglasiti, ako nećemo oko djece? A obzirom na specifičnu finansijsku situaciju naš predlog će biti da se sa primjenom zakona krene od 1. januara 2022. godine, kako bi i Vlada imala vremena da se pripremi i obezbijedi potrebna sredstva”, zaključila je Vuković Sekulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
niro
Gost
niro

Neka djeci dodatak obezbijedi dritanovac Rakcevic posto je on ukinuo dodatke kada je bio na vlast.

kl029
Gost
kl029

Ne nego od 2037.Nećete se vi ništa pitati 2022.

SvetiZdravko
Gost
SvetiZdravko

Uz djeciji dodatak i slika sa Joanikijem i poklon od Spc , bio bi red..

RLK
Gost
RLK

Oko čega ćemo se saglasiti, ako nećemo oko đece, sasvim tačno, đecu na litije, učiti ih da nijesu to što su, edukovati ih svetosavskom mitimanijom Vrhunac svega je ovo ;građanska URA;🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Mileva cg
Gost
Mileva cg

Ajde ne budalite.Neka djeca imaju i para i svega da se izivljavaju,i da dobiju dodadak isto ko i ona sto nemaju ni za svesku.Foliranti i neznslice.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

samo politikanske izjave i skupljanje poena ….proslo je vrijeme komunizma treba napraviti da ljudi rade i imaju vece plate ….jos ni rijeci o tome od nove vlasti

Sloboda
Gost
Sloboda

Vi ćete, ako Bog da, do tada biti izbrisani s političke scene Crne Gore

nije ura nego uaaaaa
Gost
nije ura nego uaaaaa

Jeste dok budete na vlast Evo ste dali 100 e kao Vučić u Srbiju Da skrckate ovu pozajmicu od 750 meleona Sad dajte majkama za troje i više djece ovo što ste im obećali Kao da majke sa jednim ili dvoje djece su manje vrijedne da ne kažem za one koje ne mogu da imaju djece Ima da dajete kapom… Više »

Joanikije
Gost
Joanikije

Oli ti to da platis?Svi umijete da predlozite ali da saberete to ne umijete i gospodjice ne brukaj se i ne izgravaj dobrotvora jer pojma nemas!Djeciji dodatak je isto kao nadoknada majkama sa troje i vise djeca a to znaci jadjnje vec ojadjenog budzeta-bespotrebno.Bolje povecat plate doktorima-osoblju medicinskom i prosvjetnim radnicim nego bacat pare i davat djeci dodatke.Ako tebi glava… Više »

...
Gost
...

Nećete se vi pitati ništa 2022.god., zato pričate populističke priče. Što ne od ove godine, budžet još nije usvojen?

Send this to a friend