Politika

Vuković tvrdi da je priča o promjeni ustava jeftina provokacija SDP-a

Vuković

Poslanik DPS i predsjednik Ustavnog odbora u Skupštini Crne Gore Miodrag Vuković kaže da Demokratska partija socijalista neće pokrenuti inicijativu za promjenu Ustava i da je nejasno zašto SDP pravi insinuacije oko promjena Ustava.

Član predsjedništva SDP Ivan Vujović kazao je juče da suština rada u okviru privremenog skupštinskog odbora mora da bude pokušaj da se unaprijedi ukupan izborni ambijent kroz reformu izbornog i drugog zakonodavstva, a ne da se na mala vrata, kroz izmjene Ustava, mijenjaju ključne odrednice građanske Crne Gore.

Prema riječima Vukovića, da bi bilo promjena Ustava treba da se odradi hiljadu poslova prije toga.

“Potrebna je inicijativa, pa da se razgovara o njoj, da dođe pred poslanike… to su mjeseci posla. Ništa od toga nema. Činjenica je da stranke koje nemaju čime drugo da se bave, posebno nemaju posla u samoj stranci, bave se insinuacijama. Ko može danas da kaže, osim dogmate, da Ustav ne može da se mijenja? Demokrate u cijelom svijetu, i Amerikanci će reći da i njihov stari, do sada nepromjenjivi Ustav može da se mijenja ako je to za dobro građana i države. Šta bi bilo da DPS kaže nećemo nikad mijenjati Ustav ni po čemu, a život u nekim dijelovima traži novije rješenje? Saopštili smo, u okviru priče o izbornom zakonodavstvu, da ako postoje teškoće u sprovođenju, možemo da razgovaramo i vidimo gdje postoji problem. DPS neće pokrenuti inicijativu za bilo kakvu promjenu Ustava”, kazao je Vuković za Dnevne novine, dodajući da one partije koje to pominju mogu da pokrenu inicijativu, pa da se o njoj raspravlja pred javnosti.

Vuković smatra da takve izjave izgledaju neozbiljno i politički neodgovorno.

“Postaviti tezu da će biti promjena Ustava i da o tome priča DPS, pa na to dodati njegovu pravnu matricu i društvenu posljedicu građanska Crna Gora, je van pameti i suludo. Na osnovu toga optužiti jednu partiju, to je jeftino i providno. Ako nemaju šta drugo prigovoriti, treba da ćute, posebno sada kada smo na početku konstituisanja Radne grupe, kaže predsjednik Ustavnog odbora.

On naglašava da svi odgovorni treba da se posvete prvo formiranju Radne grupe, pa izradi pravilnika i propisa kako će raditi, pa definisati njen zadatak i početi sa radom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CiNick
Gost
CiNick

Znači, ipak se sprema izmjena Ustava? I to na štetu Crne Gore i Crnogoraca, čim ovako rade.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Gospodine Vukovicu hoce li neko od vas mudraca komentarisat ove muslimanske ispade? A nemojte samo udarat jedni na druge kukala vam majka! Hoce li ovo krstaski rat ubrzo ili ce ISIS da zavlada.

Pokušaj 2
Gost
Pokušaj 2

Koji su uslovi za odlazak u penziju ovog čovjeka?

cinik
Gost
cinik

Što ti smeta? On je kao i Filip, čaj od nane, niti škode niti koriste.

razocarani
Gost
razocarani

Daj Misko,i sam znas da si nebitan,sto se tice Politike.
Sluzis za zabavu citalaca.

Bice price
Gost
Bice price

Mislim da si se prvo to malko zaletio pa dobio kritiku a zatim i Vujovic.

Send this to a friend