Politika

Vuković: Zlokobna najava novih ćeranja

Crna Gora ne smije da zanemari nacionalističku ujdurmu, koja joj je nametnuta pričom o navodnoj ugroženosti Srba u Crnoj Gori, i s tim problemom mora da bude u direktnom kontaktu dok ne bude kasno, kaže u razgovoru za Dnevne novine poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković.

Vuković podsjeća da se u Budvi obnavlja spomenik kralju Petru I i priprema obilježavanje stogodišnjice ulaska srpske vojske, te da se priprema velika proslava obilježavanja Podgoričke skupštine.

“Ovi događaji, posebno posljednji, mogu biti sve drugo osim mirnodopske manifestacije”, upozorava poslanik DPS.

Vuković smatra da treba “u paketu” posmatrati priču o navodnoj ugroženosti Srba, posjete njihovih predstavnika srpskim zvaničnicima, napade patrijarha SPC na crnogorsku vlast, obilježavanje antidržavnih datuma, najavljene proteste Demokratskog fronta, upozoravajući da država mora imati spreman odgovor na svaku vrstu provokacije.

“Ponovo se javlja “problem sa položajem Srba u Crnoj Gori”. Tek se smirilo tlo poslije tektonskih poremećaja koje je prećerana briga zaštitnika interesa ove zajednice za položaj njenih pripadnika i u Crnoj Gori, izazvala početkom 90-ih prošlog vijeka, a evo zlokobno najave “novih ćeranja”. Počelo je “iznenadnom” posjetom patrijarha SPC Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, koja ne bi bila sporna da pomenuti duhovnik nije izgovorio riječi koje i danas teško odzvanjaju crnogorskim prostorima. Rekao čovjek da je položaj pripadnika Srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori, a posebno položaj SPC i njenog vjerujućeg naroda, gori nego što je bio, ni manje ni više, u ustaškoj Hrvatskoj, u Pavelićevoj NDH. Reče i osta živ. Čovjek je poremetio sve standarde, prekrojio istoriju. Narugao se velikoj žrtvi koju su podnijeli narodi u NDH, ali i umanjio tu tragediju, koja nije dovedena ni od koga ozbiljnog u pitanje”, kaže Vuković.

Ističe da pripadnici srpske zajednice nijesu u ništa boljem niti lošijem položaju od građana drugih nacionalnih opredjeljenja i vjerske orijentacije u našoj državi, te ocjenjuje da je riječ o nastavku “katastrofalne politike nacionalnog prebrojavanja i sprečavanja emancipacije demokratskih vrijednosti i standarda”.

“Najviše galame iz tzv. Srpskog nacionalnog savjeta (SNS) koji je kao i svi drugi nacionalni savjeti po zakonu konstituisan kao institucija za razvoj kulture i ukupnog identiteta srpske manjinske nacionalne zajednice”, ističe Vuković, podsjećajući da je upravo SNS prethodnih nekoliko godina dobio iz državnog budžeta više od pet miliona eura.

On poručuje da će Demokratska partija socijalista strpljivošću, blagovremenim zakonitim reagovanjem i nepokolebljivošću u osvajanju novih demokratskih vrijednosti i standarda za sve svoje građane, izaći kao pobjednik i iz ove nametnute nacionalističke ujdurme.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danko
Gost
Danko

Pa naravno da ce da izadje kao pobjednik kad apsolutno nista nece ucinjet da zaštiti Crnogorce !

Velimir
Gost
Velimir

SVE JE OVO OD TACKE DO TACKE ISTINA!

Vlado
Gost
Vlado

G. Vuković, oni samo rade ono sto ste im vi dozvolili, a čime bi se ozbiljna i odgovorna vlast kako volite sebe da krstite odavno i prioritetno pozabavila…

Def
Gost
Def

Sve tačno. Ali si ti dalje MASON.

Kleka
Gost
Kleka

Ova prica je u ravni cijedjenja bubuljica Carlsa Bukovskog.

Jablan
Gost
Jablan

Ovo je kanta od jupola, ali prazna.

Klacine
Gost
Klacine

Krklec Gustav piše ustav, komunistički – narodnjački, a Vuković mile, Miško napisao čak zabljacki !

nevjerovatno
Gost
nevjerovatno

pet miliona eura im država dala da je oni pljuju i ruše!!!! Svašta, nijesu Srbi te pare podijelili običnim ljudima no stavili u džep za jahte, stanove i satove…

Dokle više
Gost
Dokle više

Jasno, jasno… Srbi su za sve krivi.

St. Hercegovina
Gost
St. Hercegovina

Hahaaha, presmijah se, nekadasnji cetnik iz Pive!

Nikad višemozak
Gost
Nikad višemozak

Sva porodica, većina je i dalje ostala vjerna!

wnk
Gost
wnk

Bio Srbin veći od mene. On Momo Milo i Sveto me ubijediše devedesetih da sam Srbin i tako se upisah, a ja se ne mogu svaki đan mijenjati ka oni. Da nijesu pametovali u AB revoluciji staro rukovodstvo bi Crnu Goru osamostalilo bez obih podjela. Ovako sad nema ni Srba ni Crnogoraca, pa narod da bi sačuvao vjeru pravoslavnu mora… Više »

pamtisa
Gost
pamtisa

U knjizu KO JE KO U CG stapana 1993. i Momir i Milo izjasnili su se kao CRNOGORCI.. Prema tome WNK nije u pravu kada kaze da se u nacionalnom izjasnjavanju poveo za njima.Prena tone to ns moze biti izgovor za prevrtljivost bilo koga Jedino “noralba velicina “cuveni lukavac Pedja je javno uoci popisa 2011. rejao je u Skupstini “od… Više »

Tango
Gost
Tango

Miško je trenutno najobrazovaniji političar u DPS-u.

Ve$a
Gost
Ve$a

Pleši, Tango, nije ovo za tebe! Hahaha

Sett
Gost
Sett

Nije mu teško

Danko
Gost
Danko

E od tvojih i Ristovih kletvi se prepadosmo cudo jedno! Aj mrs za Beograd! I da ! Mi Hriscani ne kunemo no vi divljaci bez porijekla i bez imena!

Nera
Gost
Nera

U Budvi su Srbi vlast i to iskljucivo zahvaljujuci DPS-u Budva.
To ce tako i ostati sve dok su ovi isti funkcioneri DPS-a Budva jos uvijek na politickim i drugim funkcijama i dok te funkcije ne preuzmu Crnogorski profilisani ljudi kojih nije mali broj u Budvi.

Petrovčanin :))
Gost
Petrovčanin :))

imaju izbor:
ili biti zaprepašćena većina kojoj smeta neka druga većina
ili će svi postati manjina koja se boji neke druge manjine..

ništa ne razumijemo osim da sve većine-manjine ozbiljna većina na studijama u Beogradu, kao i naš bratić Vuković :))

Realan
Gost
Realan

Petrovcaninu,bi li ti da se vrati staro ime tvom mjestu.A realno bi trebalo ovo vam je od kralja nametnuto niko vas nije ni pitao.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Ti da pričaš o naconalističkoj ujdurmi??? Otidji na Šćepan Polje pa sa vidiš kako te vole najbliži rodjaci i šta pričaju o tebi!

Mitar
Gost
Mitar

…”(SNS) koji je kao i svi drugi nacionalni savjeti po zakonu konstituisan kao institucija za razvoj kulture i ukupnog identiteta srpske manjinske nacionalne zajednice”, ističe Vuković,…”, Pa razvija li identitet?

Hrays
Gost
Hrays

Kaže Vuković: ,,Tek se smirilo tlo poslije tektonskih poremećaja koje je prećerana briga zaštitnika interesa ove zajednice za položaj njenih pripadnika i u Crnoj Gori, izazvala početkom 90-ih prošlog vijeka…”. Pa on je direktno, i DPS, i Milo Djukanovic izazvali te tektonske poremećaje. Ovaj misli da je narod lud i da se ne sjeca kad su Milo, Duško i Miško… Više »

Biljana P.
Gost
Biljana P.

Koliko su ugroženi primjer su brojni dps/ ovci na državnim funkcijama, ne tako davno Momirovi sunarodnici. Dijelili su nagrade i Njegosevu i Ratkoviceve po navc. KljucU. .U Gradu teatru srbovali do bola…organizovali doček srpske nove godine, polagali badnjake sa Risto. ..pribovili Vladiku Abramovica surova li sa Ratom i Radovan om debelo…itd.i te slicno. Danas bi kasa su se đavoli napunili… Više »

Send this to a friend