Politika

Vuksanović: Mandiću i Kneževiću, poklonili ste se pred rušiteljima svetinja SPC

momcilovukasnovic_0.jpg

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović oštro je juče napao poslanike Nove srpske demokratije Andriju Mandića i Demokratske narodne partije Milana Kneževića zbog potpisivanja “Sporazuma o budućnosti”. U otvorenom pismu “srpskim poslanicima” u Skupštini Crne Gore Vuksanović prebacuje Mandiću i Kneževiću da su prihvatanjem potpisane inicijative ponizili srpski narod i odbacili sve ranije akcije srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Gospodo poslanici srpskog naroda u Skupštini Crne Gore, tužno je bilo gledati vaše poklonjenje pred zagovornicima rušenja svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i organizatorima najveće krađe izborne volje državljana i građana Crne Gore na referendumskom izjašnjavanju o izdvajanju Crne Gore iz zajedničke države sa Srbijom”, navodi se u pismu Vuksanovića.

Predsjednik SNS prebacuje političkim predstavnicima Srba da nijesu mogli svojim autoritetom, za više od pola godine, sakupiti dovoljan broj potpisa poslanika dvadeset i pet za poništenje “sramne odluke o priznanju lažne države Kosovo od strane Vlade Crne Gore“.

“Ali ste zato, za samo nekoliko dana, podržali inicijativu onih koji su decenijama radili na štetu srpskog naroda i doveli ga na rub egzistencije i poniženja”, navodi se u pismu Vuksanovića.

U pitanju je prvi javni napad Vuksanovića na Mandića i Kneževića u posljednjih par godina i to uoči današnjeg sastanka lidera opozicije sa predstavnicima pokreta ,,Odupri se 97.000“.

Vuksanović dodaje da zabrinjava činjenica što nije samo odnos aktuelne vlasti u Crnoj Gori, odnosno dominantne političke partije prema Srbima diskriminatorski.

“Neprijateljske stavove prema srpskom pitanju imaju i predstavnici manjinskih naroda i takozvane građanske opozicije, jer se iz njihovog odnosa jasno vidi ignorisanje legitimnih prava srpskog naroda”, navodi se u obraćanju Vuksanovića.

Prema njegovim riječima, stoga je duboko ponižavajuća za srpski narod vaša bezuslovna saradnja sa antisrpskom opozicijom, koja već decenijama sa diplomatskim poslenicima pojedinih država čvrsto drži na vlasti odnarođeni aktuelni režim.

Vuksanović poziva srpske poslanike da se vrate u skupštinske klupe i od svojih kolega zatraže podršku da se u parlamentu otvori rasprava o donošenju odluke o “sprovođenju demokratskog referenduma građana Crne Gore o poništenju odluke o priznanju lažne države Kosovo“.

“Iz njihovog odgovora jasno će se prepoznati iskrenost prema problemima i potrebama srpskog naroda, ali i prema vraćanju dostojanstva Crnoj Gori i njenoj časnoj tradiciji. Nakon toga, neophodno je bez bilo kakve ostrašćenosti povesti razgovore o srpskom jedinstvu i zajedničkom nastupu, uz zahtjev za svaku vrstu pomoći Republike Srbije i Republike Srpske” navodi se, između ostalog, u pismu Vuksanovića.

60

avatar
1000
46
14
0
 
50
FileopgPravi građaninRagnarCrnogorka MNEBrano
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Žalim Srbe kad ovakvi ih mogu držati u mraku srednjeg vijeka zarad svoje apanaže….DF preko srpske kuće i Emila Labudovića sad kontroliše protok ogromnog novca koji Crna Gora izdvaja za pomoć razvoju manjina i to je jedina linija razdvajanja.

Ragnar
Gost
Ragnar

oci povadili jedni drugima da pocinemo od vas!

Brano
Gost
Brano

Vuksanoviću ti moraš ovako da istupaš,koliko si iz fonda za manjine uzeo na račun projekata.70% u odnosu na ostale manjine.Sretao sam te kad izlaziš iz kabineta odbjeglog funkcionera S.M.

mina
Gost
mina

Dobar covjek i dobra zena,pri tom razredni starjesina.Dovoljo da shvatimo o kakvom se covjeku radi,narocito u kontekstu napada na organizatore 97000 i protesta.Ne brinite dusebriznici vlasti,protesta ce biti,a ovaj”dobri covjek”neka ne sabira babe i zabe.

Crnogorka MNE
Gost
Crnogorka MNE

Mina, je li u pitanju POLITICKA FISKULTURA? Ma, kakav crni razredni😂? Ovome treba psihijatar.

Rafaello
Gost
Rafaello

Svi znamo ko su clanovi Df-a, i koji su njihovi ciljevi i planovi. Oni ne vole i ne postuju ovu drzavu, oni se zalazu za sirenje sprskog uticaja i ideologije na ovim prostorima.

Iskra95
Gost
Iskra95

Df je vise dosadio i Bogu i narodu. Dako odmorimo od njih kad ih ispratimo u Spuzu.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Mandic i Knezevic se sigurno dodvoravaju malo vlasti, kako bi se nekako izvukli od osudjujuce presude.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Dobar je ovo covjek. Njegova žena mi je bila razredni starješina mnogo dobra žena.

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Srbi treba da shvate da je Crna Gora samostalna drzava

Goci
Gost
Goci

Ne mogu oni to da shvate,to su zatucani irvasi

B. D
Gost
B. D

Goci, Vojnik777 znaju oni odlično da je CG nezavisna i da to ništa ne može promjeniti i sve što im je ostalo su provokacije i sitna dobacivanja po portalima! Naše je da se ne okrećemo na to i ne primamo i ne ulazimo u te njihove igre!

pizza majstor
Gost
pizza majstor

Dok se vi bavite davno izgubljenim bitkama crna gora naoreduje,a vi cete kaskat u mjestu dokle god se ne rijesi pitanje kosova ,a vjerujem da ce ga vucic na kraju i priznati

Vojnik777
Gost
Vojnik777

I vucic izgleda digao ruke od ‘srpskih poslanika’

Egzodus
Gost
Egzodus

E zbog ove velikosrpske orice i ideologije opozicija i gubi podrsku,ko ce da podrzi ideju spajanja sa srbijom i svadjanja sa evropom,jeste vi normalni

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Kakvu pomoc bre ,ocete li vi da vratite 1918tu

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Davno su srbi izgubili svoje predstavnike,mada tehnicki ih nisu ni imali,jer se od vremena moma bulatovica znalo da tadasnji snp od kojeg su svi ovi nasi predstavnici ponikli ,ne radi za srbe nego samo za slobu.

Leart
Gost
Leart

Svetinja crkve ne moze biti betonska krstionica ,edukuj se malo

Send this to a friend