Politika

Vuksanović: Mandiću i Kneževiću, poklonili ste se pred rušiteljima svetinja SPC

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović oštro je juče napao poslanike Nove srpske demokratije Andriju Mandića i Demokratske narodne partije Milana Kneževića zbog potpisivanja “Sporazuma o budućnosti”. U otvorenom pismu “srpskim poslanicima” u Skupštini Crne Gore Vuksanović prebacuje Mandiću i Kneževiću da su prihvatanjem potpisane inicijative ponizili srpski narod i odbacili sve ranije akcije srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Gospodo poslanici srpskog naroda u Skupštini Crne Gore, tužno je bilo gledati vaše poklonjenje pred zagovornicima rušenja svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i organizatorima najveće krađe izborne volje državljana i građana Crne Gore na referendumskom izjašnjavanju o izdvajanju Crne Gore iz zajedničke države sa Srbijom”, navodi se u pismu Vuksanovića.

Predsjednik SNS prebacuje političkim predstavnicima Srba da nijesu mogli svojim autoritetom, za više od pola godine, sakupiti dovoljan broj potpisa poslanika dvadeset i pet za poništenje “sramne odluke o priznanju lažne države Kosovo od strane Vlade Crne Gore“.

“Ali ste zato, za samo nekoliko dana, podržali inicijativu onih koji su decenijama radili na štetu srpskog naroda i doveli ga na rub egzistencije i poniženja”, navodi se u pismu Vuksanovića.

U pitanju je prvi javni napad Vuksanovića na Mandića i Kneževića u posljednjih par godina i to uoči današnjeg sastanka lidera opozicije sa predstavnicima pokreta ,,Odupri se 97.000“.

Vuksanović dodaje da zabrinjava činjenica što nije samo odnos aktuelne vlasti u Crnoj Gori, odnosno dominantne političke partije prema Srbima diskriminatorski.

“Neprijateljske stavove prema srpskom pitanju imaju i predstavnici manjinskih naroda i takozvane građanske opozicije, jer se iz njihovog odnosa jasno vidi ignorisanje legitimnih prava srpskog naroda”, navodi se u obraćanju Vuksanovića.

Prema njegovim riječima, stoga je duboko ponižavajuća za srpski narod vaša bezuslovna saradnja sa antisrpskom opozicijom, koja već decenijama sa diplomatskim poslenicima pojedinih država čvrsto drži na vlasti odnarođeni aktuelni režim.

Vuksanović poziva srpske poslanike da se vrate u skupštinske klupe i od svojih kolega zatraže podršku da se u parlamentu otvori rasprava o donošenju odluke o “sprovođenju demokratskog referenduma građana Crne Gore o poništenju odluke o priznanju lažne države Kosovo“.

“Iz njihovog odgovora jasno će se prepoznati iskrenost prema problemima i potrebama srpskog naroda, ali i prema vraćanju dostojanstva Crnoj Gori i njenoj časnoj tradiciji. Nakon toga, neophodno je bez bilo kakve ostrašćenosti povesti razgovore o srpskom jedinstvu i zajedničkom nastupu, uz zahtjev za svaku vrstu pomoći Republike Srbije i Republike Srpske” navodi se, između ostalog, u pismu Vuksanovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Žalim Srbe kad ovakvi ih mogu držati u mraku srednjeg vijeka zarad svoje apanaže….DF preko srpske kuće i Emila Labudovića sad kontroliše protok ogromnog novca koji Crna Gora izdvaja za pomoć razvoju manjina i to je jedina linija razdvajanja.

Ragnar
Gost
Ragnar

oci povadili jedni drugima da pocinemo od vas!

Brano
Gost
Brano

Vuksanoviću ti moraš ovako da istupaš,koliko si iz fonda za manjine uzeo na račun projekata.70% u odnosu na ostale manjine.Sretao sam te kad izlaziš iz kabineta odbjeglog funkcionera S.M.

mina
Gost
mina

Dobar covjek i dobra zena,pri tom razredni starjesina.Dovoljo da shvatimo o kakvom se covjeku radi,narocito u kontekstu napada na organizatore 97000 i protesta.Ne brinite dusebriznici vlasti,protesta ce biti,a ovaj”dobri covjek”neka ne sabira babe i zabe.

Crnogorka MNE
Gost
Crnogorka MNE

Mina, je li u pitanju POLITICKA FISKULTURA? Ma, kakav crni razredni😂? Ovome treba psihijatar.

Rafaello
Gost
Rafaello

Svi znamo ko su clanovi Df-a, i koji su njihovi ciljevi i planovi. Oni ne vole i ne postuju ovu drzavu, oni se zalazu za sirenje sprskog uticaja i ideologije na ovim prostorima.

Iskra95
Gost
Iskra95

Df je vise dosadio i Bogu i narodu. Dako odmorimo od njih kad ih ispratimo u Spuzu.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Mandic i Knezevic se sigurno dodvoravaju malo vlasti, kako bi se nekako izvukli od osudjujuce presude.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Dobar je ovo covjek. Njegova žena mi je bila razredni starješina mnogo dobra žena.

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Srbi treba da shvate da je Crna Gora samostalna drzava

Goci
Gost
Goci

Ne mogu oni to da shvate,to su zatucani irvasi

B. D
Gost
B. D

Goci, Vojnik777 znaju oni odlično da je CG nezavisna i da to ništa ne može promjeniti i sve što im je ostalo su provokacije i sitna dobacivanja po portalima! Naše je da se ne okrećemo na to i ne primamo i ne ulazimo u te njihove igre!

pizza majstor
Gost
pizza majstor

Dok se vi bavite davno izgubljenim bitkama crna gora naoreduje,a vi cete kaskat u mjestu dokle god se ne rijesi pitanje kosova ,a vjerujem da ce ga vucic na kraju i priznati

Vojnik777
Gost
Vojnik777

I vucic izgleda digao ruke od ‘srpskih poslanika’

Egzodus
Gost
Egzodus

E zbog ove velikosrpske orice i ideologije opozicija i gubi podrsku,ko ce da podrzi ideju spajanja sa srbijom i svadjanja sa evropom,jeste vi normalni

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Kakvu pomoc bre ,ocete li vi da vratite 1918tu

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Davno su srbi izgubili svoje predstavnike,mada tehnicki ih nisu ni imali,jer se od vremena moma bulatovica znalo da tadasnji snp od kojeg su svi ovi nasi predstavnici ponikli ,ne radi za srbe nego samo za slobu.

Leart
Gost
Leart

Svetinja crkve ne moze biti betonska krstionica ,edukuj se malo

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Mandic i knezevic rade za dps

Liberal
Gost
Liberal

Brzo ce se pitanje crkve rijesit pa ce amfilohije svojim dzipom nazad za srbiju,dzaba vam sva prica

Crnogorka MNE
Gost
Crnogorka MNE

Daj Boze, i sveti Vasilije Ostroski! Vakat je!

marius
Gost
marius

Ovaj profesor i dalje zivi u 1918-u, i misli da je PG skupstina bila legitimna, i da je predstavljala vecinsku volju gradjana tadasnje Crne Gore. Aprofo, profo, dje to ima , da je manjina vecina, dje to ima da manjina more bit vecina. Nidje bez odje kod nas.

Crnogorka MNE
Gost
Crnogorka MNE

Pitas li zi to profesora fiskulture o istoriji Crne Gore, Marijuse?
Kod mene je to na ignore.

KnjazMilos
Gost
KnjazMilos

NIKAD VISE 1918. GODINA !!!!!

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

A jedno je niksicko !

PolitikologNK
Gost
PolitikologNK

Kako da ne treba da se naklonimo vama? Vasu ljubav i postovanje prema Crnoj Gori najbolje ste pokazali u Petak u dvorani Pionir.

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

A najbolje da docekaju sa karadjordjevom sniclom, a ovi priznali Kosovo i salju vojnika na proslavu Oluje, kako vam sve price padaju u vodu, prihvatite Milogorci da ste sami krivi i da zbog vas oni misle da smo svi isti…

kn
Gost
kn

El..gordo.Zbog takvih kao sto ste vi misle da ce mo i mi postati takvi.Ne necemo nikad.Crnogorac ostaje uvijek Crnogorac sto vi ocigledno nijeste

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Nemoj mi ti o crnogorstvu zivota ti, da ista barem znas ne bi ovo izgovorio, nego zivis u neznanju…Ti ne mozes da postanes, ti to jesi !

Crnogorka MNE
Gost
Crnogorka MNE

kn, tacno tako. I Njegos je doslovce 1847. godine rekao: ”
” U svim zivotnim situacijama Crnogorac je uvijek Crnogorac.”
Ko ce da pamti upamtice.
Ziv mi bio!

Gile
Gost
Gile

A vasi prodali kosovo albancima,i sad vam vlast ide na pregovore i ručkove sa tačiem i haradinajem.i da,srpska stranka sa njima u vlast.no zna se ko je najdvoličniji narod .pozz

Edin
Gost
Edin

Dok vi jos uvijek tapkate na jedno mjesto zbog pitanja iz proslosti, Crna Gora je daleko ispred vas kao multetnicka drzava u kojoj nema ove mrznje koju ti siris.

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Dok ti pricas bajke, Crna Gora je na vratima EU i godinu dana clanica NATO-a.

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Blago tebe, ponosis li se tebra ?

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

El grdo, ako ti ova zemlja ne odgovara idi neđe đe će ti bit ljepše, na gubi vrijeme. Ajd sa srećom !

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Jedini koji se nijesu oglasili ni povodom rusenja one krstionice u Tivtu, jer nije ih briga vise o tome se radi.

cvrkut
Gost
cvrkut

Ostavite vise Crnu Goru na miru ne znam zasto vam je svima Crna Gora trn u oku. Nijesmo vam mi krivi sto ste vi nadojeni mrznjom i sto i dalje zivite u proslom vijeku.

ines23
Gost
ines23

Realno ova prozivka se morala i ocekivati, jer kad malo bolje pogledate niko od opozicije sad ne dize tri prsta, ne nosi trobojku na protestima, tu su se promijenili a i vidimo da se promijenio njihov odnos prema Srbima, jer njima sad ne odgovara da srbuju, sa tom su pricom zavrsili pa zato sad i njih sto su se kleli… Više »

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

VUKSANOVICU SPC DO TOKIJA

srki
Gost
srki

Mandic i Knezevic sporazum nijesu potpisali zbog gradjana vec zbog sebe, nadali su se velikom broju ljudi na ulicama kako bi odlozili svoj odlazak u ZIKS.

crni sin
Gost
crni sin

Ne daj boze da smo s ovima ostali kako bi nam danas sudbinu krojali ne bi znali okle nam puca

Mačak
Gost
Mačak

Hvala Bogu pa smo se odvojili od vas i postali nezavisna drzava.

Vitinka
Gost
Vitinka

E nece se izgubiti ni jedan od njih dvojice, pa dzabe idu gore da odlikuju Mandica i Knezevic sto navija za Zvezdu, nijesu vise zagrizeni da pomognu srpskom narodu u CG! Samo gledaju svoj goli interes.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

jel opet ona podjela para manjinama blizu cim se javlja ovaj zastitnik srba…prije 20 god mu je brat odra kap….

oliver14
Gost
oliver14

Njih briga za Srbe vise, tacno su njima dobro rekli da oni nijesi pravi Srbi nego politicki Srbi koji su koristili Srbe u njihovu politicku propagandu.

Sociolog
Gost
Sociolog

Profesionalni je ovo Srbin kojeg ni Srbi ne podnose

Kosta
Gost
Kosta

Znas li kad ce se vratiti Mandic i ekipa u skupstinu? Nikad, oni ti sad imaju drugi posao, da setaju Crnom Gorom i “protestvuju” u prevodu sata rade samo opravdavaju pare koje su uzeli za proteste.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Svetinje SPC? Ima li zaboga kakve kontradiktornosti u toj frazi? 🙂

goran1978
Gost
goran1978

Nijesu ni oni Srbi vise sto su bili! Sad idu samo dje njima odgovora i za njihov interes.

Realan
Gost
Realan

Hvala ti Boze sto nisam Srbin.

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Jesi li to promijenio DNK ?

NekatePolakote
Gost
NekatePolakote

Umislio Vuksanovic da je Srbin… Cus.

freeMNE
Gost
freeMNE

Reče profesionalni Srbin

kn
Gost
kn

Imate li kapaciteta da odustanete, ocigledno ne. Pustite nas covjece da zivimo sto i vi mozete ako hocete i ako vam ne odgovara idite dje vam je bolje

Podgorica
Gost
Podgorica

Vidimo kolko ste ugrozeni po Tomkicu

amo
Gost
amo

Aaaa,sto neidete tamo dje vam je bolje,srbiju,rusiju,sibir dje god ocete.

Sempre
Gost
Sempre

S takvim profilom previse glasaca imas

mirko
Gost
mirko

ovaj stari igrac rezima

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Sta hoce ovaj Vuksanovic od Crnogoraca i Crne Gore? Da mu potpisemo nasu drzavu, sto li? Oladi, covjece, i ne pravi probleme!!! Znas li sto izgovaras i na sta pozivas???
Sramno je sto ovo trpimo u nasoj drzavi!

Dragutin
Gost
Dragutin

Kolko TAČNO imaš glasača?
Tačno si tamo đe ti je i mjesto, politička “gromado”.

Send this to a friend